Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ispartasporlu Yöneticiler’den Eleştirilere Sert Tepki; Başarılı Olmak İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz

Ispartasporlu Yöneticiler’den Eleştirilere Sert Tepki; Başarılı Olmak İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz

SPOR 17.01.2023 17:04:00 0
Ispartasporlu Yöneticiler’den Eleştirilere Sert Tepki;  Başarılı Olmak İçin  Elimizden Geleni Yapıyoruz

Ispartaspor Başkanı Süleyman Kabalak ve Yöneticilerden Gültekin Özdemir, Ozan Gezer ve Serkan Başpınar, Amedspor mağlubiyetinin ardından haklarındaki eleştirilere sert tepki göstererek; “Biz yönetim olarak 11 milyon lira para verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Sezon sonuna kadar takımımızın başarısı için çalışacağız. Haziran ayına kadar buradayız. İsteyen listesini hazırlar kongrede aday olur” dediler. 

 

2. Lig Beyaz Grupta önceki gün deplasmanda Amedspor ile karşılaşan Ispartaspor, sahadan 4 – 0 farklı mağlubiyetle ayrıldı. Yeşil – Pembeli ekip bu mağlubiyetle 22 puanda kaldı. 

YÖNETİCİLERDEN 

ELEŞTİRİLERE TEPKİ 

Takımın farklı mağlubiyeti Pazar günü maçın bitiş saatinden itibaren ortaya konulan futbol ve alınan skor Yeşil – Pembeli taraftarlar tarafından, yönetimin deyimi ile ‘Taraf’lardan büyük tepki çekti. Amedspor mağlubiyeti ile ilgili sosyal medyada sert yorumlar yapıldı. Bunun üzerine, Ispartasporlu yöneticiler bugün basının karşısına çıkarak haklarında sosyal medyada yapılan yorum ve eleştirilere cevap verdiler ve tepki gösterdiler. 

ÖZDEMİR; “KULÜBEN GELİR VE 

GİDERLERİNİ KAMUOYU İLE PAYLAŞIYORUM” 

Bugün saat 10.30’da Kulüp Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına; Ispartaspor Kulübü Başkanı Süleyman Kabalak, Başkan Yardımcıları Gültekin Özdemir ve Ozan Gezer ile Basın Sözcüsü Serkan Başpınar katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Başkan Yardımcısı Gültekin Özdemir; “Sezon başından beri yönetimde her ay düzenli olarak yapmış olduğumuz ve benim Yönetime sunmuş olduğum Gelir – Gider tablosunu şimdi ilk kez burada bütün Isparta kamuoyu ile paylaşacağız. Çok yazılan çizilen şeyler var. 

“BUGÜNE KADAR 16,5 MİLYON HARCADIK, BU

PARANIN 11,1 MİLYON LİRASINI YÖNETİM VERDİ” 

Takımın gelir ve gider tablosuyla alakalı birkaç bilgi vereceğim. Diğer konularında diğer başkan arkadaşlarım ve abilerim anlatacaklar. Takım bugüne kadar Ispartaspor'un bugün itibariyle harcamış olduğumuz toplam para 16 milyon 539 bin 608 liradır. Bu paranın 11 milyon 116 lirasını yöneticiler vermiş.  1 milyon 457 bin lirası Federasyondan gelmiş. 803 bin lirası bilet satış hasılatlarından toplanmış. Sponsorluk ve bağışlardan da 1 milyon 720 bin TL para gelmiş kulübümüze. Akbank maaş promosyonu olarak 1 milyon TL para verdi. Bir de diğer gelirlerimiz var. Bunlar da askıda bilet, belediyemizin vermiş olduğu ve bayrak bağışında bulunanlar. Bu da toplamda 3 milyon 53 bin 438 lira para girmiş Ispartaspor kulübümüzün kasasına. Yöneticilerin verdiği paralar hariç diğer bütün gelirler tamamen hepsi Ispartaspor’un kendi resmi banka hesabına yapmıştır. Bütün paralar orada kayıtlıdır.

“SEZON SONUNA KADAR 10 MİLYON 

LİRA DAHA ÖDEMEMİZ GEREKİYOR” 

Bu paraların dağıtımı da şu şekilde olmuştur: Futbolculara peşinat olarak 8 milyon 385 bin TL para ödenmiş. Bugüne kadar ödenen 2 milyon 430 bin maaş, 1 milyon 129 bin maç başı 1 milyon 42bin TL prim. Şimdiye kadar görev yapan ve hocalara 1 milyon 320 bin TL ödenmiştir. Bu saatten sonra ödenecek olan yaptığımız planlamada da yaklaşık olarak sezon sonuna kadar ödenmesi gereken para 10 milyon 87 bin liradır. Burada stadın güvenliğini yapan firmaya ve 600 bin TL malzeme borcumuz var. Futbolcuların beş aylık alacakları maaşlar+ primler toplamda 10 milyon 887 bin liraya tekabül ediyor. Kulübümüze de bu saatten sonra gelecek olan 500 bin TL Davraz kayak merkezinin vereceği bir sponsorluk gelirinin yanı sıra TFF’den 801 bin lira para gelecek. Spor Toto’ dan 1 milyon ve diğer gelirlerden de 600 bin paramız gelecek. Toplamda 2 milyon 900 bin lira para gelecek. Ödenmesi gereken para 10 milyon 87 bin TL. 7 milyon 187 bin gibi bir açığımız var. Burada ödenecek olan para sezon sonuna kadar 10 milyon 87 bin liradır. 

“BİZİM DE HATALARIMIZ OLABİLİR” 

 Biz yönetimdeki bütün arkadaşlar, elimizden gelen her şeyi yaptı. Doğru bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Biz her şeyi doğru biliyor, doğru yapıyor ve mükemmel yapıyoruz diye hiçbir zaman hiçbir yerde konuşmadık. Evet biz de acemiyiz. 4 aydır bu kulüpte yöneticilik yapıyoruz. Daha önce amatör kulüplerde yöneticilik yaptık ama profesyonel bambaşka bir yer. 

“SOSYAL MEDYADA HAKKIMIZDA

HAKSIZ YERE YAZIP ÇİZİYORLAR” 

Onun için arkadaşlardan rica ediyorum. Taraftarlardan değil taraf olan arkadaşlardan rica ediyorum. Çünkü taraftarla tarafı da ayırmak lazım. Görüyorum ki taraftar olan arkadaşlar gerçekten takımına sahip çıkıyorlar ama bir de taraf var. Bu taraflar da sadece Ispartaspor’un maç kaybetmesini bekliyorlar. Maç kaybettiği zaman hemen hazırda bekliyorlar resmen. Yazmaya, çizmeye, konuşmaya başlıyorlar. Ya yazıp çizip, konunun konuşurken de lütfen, konuştuklarımıza dikkat edin. Yani buradaki insanlar da Isparta’nın evladı Ispartaspor için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bütün yönetici arkadaşlarımdan Allah razı olsun. 

“HAZİRAN AYINA KADAR YÖNETİM OLARAK 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ” 

Bugüne kadar yönetimin topladığı 11 milyon 116 bin TL para var. Arkadaşlar çok ciddi bir para. Ve açık olan yaklaşık 7 milyon para var. Bu para da herhangi bir şekilde bir gelir olmazsa bu yönetim tarafından cebinden ödenecek Haziran'a kadar. Mayıs sonuna kadar bu takım bu sezon bitene kadar biz üzerimize düşeni yapacağız. Sadece benim taraf olan arkadaşlardan beklediğim ya böyle onur kırıcı insanları zedeleyici hepimiz burada yaşıyoruz, yüze bakıyoruz. Birçok hesap fake ama nasıl yönlendirildiğini, 3 aşağı 5 yukarı tahmin edebiliyoruz onun için. Ben kendi adıma rica ediyorum ve özellikle bu basın toplantısına en çok katılmak isteme nedenim de. Bir haber sitesinde haberlerin altına yorumlar yapıyor. 

“O ŞAHIS DELİKANLIYSA 

ÇIKSIN YÜZÜME SÖYLESİN” 

Ticaret odasında hurdacı olmadığı için üstüme alındım. Bana yazdığından da bana yazdığını düşünüyorum. Bu arkadaş birazcık onurlu,  birazcık delikanlı varsa çıksın. Benim Ticaret Odasında meclis toplantısında nasıl bir artistlik yaptığımı, nasıl ne konuştuğunu kendisi açıklasın. Ben alkol kullanmıyorum.  Bu nasıl iftira, bu nasıl bir yalandır? Eğer delikanlıysan çıksın, kendisi açıklasın, rica ediyorum. Ya bu tür yorumlar bize de zarar veriyor. Bugün biz varız, yarın biz olmayız. Bu kulübün başında başkaları olur. Ben kendi adıma konuşuyorum. Açık ve net bu yöneticilerin çektiği çileyi gördükten sonra eğer rabbim bana bu gücü veriyorsa ben her yıl Ispartaspor hatırı sayılır bir bağış yapacağım. Yönetimde olsam da olmasam da bu şekilde yürüyecek diğer. Yönetici arkadaşların aynı şekilde olduğunu düşünüyorum, inanıyorum çünkü hepimiz gerçekten işimizi gücümüzü bıraktık. Ispartaspor’a faydalı olmak için mücadele ediyoruz. Diğer bundan önce yönetimde bulunmuş olan. arkadaşlarımız da vardı. Bize destek olan gerçekten bu çileyi çekip de yanımızda duran rahmetli Galip Küçükyaman ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun inşallah tekrar anıyoruz.

“BİZ YÖNETİCİLER OLARAK KULÜPTEN PARA 

ALMIYORUZ, BİLAKİS KULÜBE PARA VERİYORUZ” 

Birde IDGEP başkanımız Nazmi Esen’e de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda oldular, her zaman destek verdiler. Ticaret Odası bu kulübe 60 bin liradan fazla para vermemiştir. Verdiği bütün para 60 bin lira.  Bunu da buradan açık ve net söylüyorum çıksın. O arkadaş bir daha açıklasın ama açık açık ismini söyleyerek açıklasın, böyle yazıp kaçmakla olmuyor yani. Söylenecek cevap verilecek bir sürü yorum, bir sürü söz var. Yorum yapmak ve konuşmak istemiyorum. Sadece rica ediyorum arkadaşlar bu yönetici arkadaşlar. Ben kendim de dahil olmak üzere. Şerefim namusum üzerine yemin ediyorum. Bu kulübün bir lirasını burada hiçbir yöneticinin cebine girmiştir. Hiçbir yönetici, kulübün hiçbir parasıyla hiçbir yerde kalmamıştır. 

“SADECE AMED DEPLASMANI 

GİDERLERİ 143 BİN LİRA TUTTU” 

Bu kadar açık ve net söylüyorum, eğer aksini iddia eden varsa hodri meydan diyorum. Çok ciddi paralar harcanıyor. Çok ciddi bütçeler bir önceki yönetici arkadaşlarımızla alakalı yazılıp çizilenlere de biliyorum, işte 7 milyona kuruldu, Play-Off oynadı. Bilmem ne. Yani şu an eminim ki o diğer yönetici arkadaşlar da olayın farkındadır. Artık kulüplerin bu şekilde yönetilmediği nasıl masrafları olduğunu. Misal, örnek vereyim, Amed maçı bu hafta. Takımın gidiş ve gelişi 143 bin TL Ve bu parayı hiç kimse üstlenmedi. Biz yönetim olarak cebimizden verdik. Bugüne kadar gitmiş olduğu 9 deplasmanda misal ilk deplasmanımız Erok maçını Mustafa Bey karşıladı diye yazdık. 140 bin TL idi Mustafa bey sadece 30 bin TL’sini karşıladı.. 

“ESKİ YÖNETİMİN HAKKINDA 

KONUŞMADIK, KONUŞMUYORUZ”

Yani biz susuyoruz, herkes konuşuyor. Geçen yılki yönetimle alakalı olarak bugüne kadar hiçbir yerde. Belki kendi aramızda konuşmuş olabiliriz ama. Dışarıda hiç kimsenin yanında şu yanlıştır, bu doğruydu gibi yorumlar yapmadık. Çünkü geçen yıl ortada bir başarı var. Başarı varken bunları konuşmak da ne bize yakışır ne de yapılması doğru bulduğumuz bir hareket. Arkadaşlar güzel bir yerde bıraktılar. Takımı güzel zamanda bırakmadılar ama güzel bir yerde bıraktılar.

“SEZON SONUNDA KULÜBÜ

BORÇSUZ HALE GETİRECEĞİZ” 

Başarının arkasında yalan yanlış şeyler konuşmadık. Biz başarısız deyip onlarla alakalı çamur atma veya başka bir şey yapma gereği duymadık. Eğer başkaları bunu bizim için yapıyorsa yapmasın arkadaşlar. Haziran'da şey var. Tekrar seçim var, rica ediyorum, Haziran'ı beklesinler, biz yönetimi kuran Şükrü Başkanımıza buradan teşekkür ediyorum. Bize vermiş olduğu desteklerden dolayı her an ve her dakika yanımızda oldu. Biz de ona söz verdik. Sezon sonuna kadar genel kurul var. Bu sezon sonunda oraya kadar biz bu takımı borçsuz dertsiz bir şekilde getireceğiz. O gün talip olmak isteyen varsa çıkar talip olur” dedi. 

GEZER; “BİZ PARAYI

SOKAKTAN TOPLAMIYORUZ” 

Kulüp Başkan Yardımcısı Ozan Gezer de toplantıda yaptığı konuşmada; “Sosyal medyada hakkımızda atıp tutanlara buradan sesleniyorum. Bu işler o kadar kolay değil. Biz parayı sokaktan toplamıyoruz. Yönetim olarak bugüne kadar 11 milyon lira para vermişiz. Bu az bir rakam değildir. Onun için buradan diyorum ki, yönetimi eleştirmek kimsenin haddi değildir. Hem para verip hem Ispartasporluluğumu sorgulatmam. 

“BİZİ ELEŞTİRENLERE HODRİ

MEYDAN DİYORUM” 

Bu zamana kadar Ispartasporlu oldum ve bundan sonra da olmaya devam edeceğim. Ispartasporlu olmaktan da gurur duyuyorum. Bunca emeğimize rağmen bizlere acımasızca eleştirenlere de buradan hodri meydan diyorum. Madem ki, o kadar biliyorsunuz Haziran ayında kongremiz var. Gelirsiniz yönetime talip olursunuz ve kulübü alırsınız. O zaman bir kulübü yönetmek ne kadar zor olduğunu bizzat görürsünüz. Sosyal medyada öyle klavye kahramanlığı yapmak kolay tabi. 

“HAZİRANDAKİ KONGREYE KADAR 

KULÜPTE BİZİM DEDİĞİMİZ OLACAK” 

Tabiki şuanda takımımız çok iyi, biz çok iyi işler yaptık demiyoruz. Bizim de hatalarımız olabilir. Sürekli önceki yönetimle ilgili bize eleştirilerde bulunuluyor. Evet, önceki yönetim 8 milyon lira harcamış 3 milyon lirada bize borç bıraktılar toplam 11 milyon lira ile takımı Play – Off oynattılar. Biz takımı iyi yerde aldık. Almadık demiyoruz. Ama biz de söz verdik. Kulübü sezon sonunda borçsuz, takımı da aldığımız yerde teslim edeceğiz. Ancak, şunu buradan ifade etmek istiyorum ki, biz bu kulübü sezon başında aldık ve Haziran ayına kadar da görevdeyiz. O sosyal medyada şöyle yapın, böyle yapın diyenlere sesleniyorum. Haziran ayına kadar bu kulüpte bizim dediğimiz olacak. Eğer, sizin dediğinizin olmasını istiyorsanız Haziran’da kongre yapacağız. Gelirsiniz listenizi hazırlayıp biz de yönetimi size devrederiz. Ama, kulüpte Haziran ayına kadar bizim dediğimiz olacak. Bu böyle bilinmelidir” dedi. 

KABALAK; “VERİLEN 

SÖZLER TUTULMUYOR”

Ispartaspor Kulübü Başkanı Süleyman Kabalak da yaptığı kısa konuşmasında, işadamları tarafından kendilerine verilen sözlerine tutulmadığını söyledi. 

BAŞPINAR; “GALİBİYETTE DE, MAĞLUBİYETTE DE FUTBOLCULARIMIZIN, HOCAMIZIN YANINDA OLDUK” 

Toplantıda son olarak bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Basın Sözcüsü Serkan Başpınar da konuşmasında; “Buradan sosyal medyada çıkan yorumlara tepki gösteriyorum. Canlı yayından bizi takip eden Ispartaspor taraftarına camiamızın güçlü ve her zaman destekçisi olan canı, gönülden destekleyen taraftarlarına da ayrıca teşekkür ediyorum, herkese hayırlı günler diliyorum. Evet, saygıdeğer arkadaşlar, kötü oyun ve kötü sonuca karşı kimse göğüs gelemez. Rahmetli Süleyman Demirel'in dediği bir ifade vardı. ‘Mağlubiyetler sahipsinizdir’ Aksine biz de Demirel'in rahmetli Süleyman Demirel'in bu sözüne bir parantez açarak mağlubiyetlerin her zaman yanında olduk. Kulübümüzün sezon başından bugüne Amed maçına kadar aldığı her kötü sonuçta aldığı her başarısız sonuçta gerek teknik kadromuz olsun gerek futbolcularımız olsun onların yanında olduk. Onlara moral verdik. 

“SOSYAL MEDYADA ISPARTASPOR ADI 

ALTINDA ÇOK KÖTÜ YORUMLAR YAPIYORLAR” 

Hakan Yılmaz hocamızın gelmesiyle birlikte yaklaşık 6 hafta mağlup olmayan bir takım ve her şeyden ziyade Isparta taraftarının beklediği ruhu oluşturan sahada karakterli sahaya çıktığı zaman ne olursa olsun galibiyeti düşünen bir takım oluşturduk. Burada teknik heyetimizi, teknik direktörümüzü yine futbolcu kardeşlerimizi ayrıca tebrik ediyor, onların yanında olduklarını bilmelerini istiyorum. Bunu yönetim kurulu adına da ifade ediyorum. Sözlerine şu şekilde devam etmek istiyorum, arkadaşlar, Gültekin Başkanımız bahsetti. Bu konu çok önemli. Buradan bunu dün kendilerine de ifade ettiğim için kısaca geçeceğim. Sosyal medya üzerinde Isparta spor adı altında kulübümüzün resmi sayfası olmadan ama Ispartaspor ismini kullanarak sosyal medya hesabı yöneten arkadaşlar var. Bunların adminlerine ulaştım. Maalesef bu arkadaşlar kulübümüzün resmi logosunu kullanıp kulübümüzün resmi paylaştığı orijinal şöyle ifade edeyim, işte sosyal medyacı arkadaşlarımızın hazırlamış oldukları videolar, görseller, idman görüntüleri bunları paylaşarak, internet ortamında Google arama motorları ve diğer arama motorlarında girdiğimiz zaman Ispartaspor yazdığımız zaman kulübümüzün maalesef geçmişten bugüne isim değişiklikleri yaşanan süreçlerden dolayı beğeni sayısı daha fazla olan sosyal medya hesapları var. 

“HAKSIZ ELEŞTİRİLERE KARŞI 

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ” 

Bu hesapları yöneten arkadaşlarımız öyle içgüdüsel öyle rövanşis hareketler yapıyorlar ki üzülerek ifade ediyorum. Maalesef her aldığımız mağlubiyette veya maçı takip ederken bile penaltıyı kaçıran oyuncumuzla ilgili yapmış olduğu ifade edeler, yine devam ediyorum. Bir dönem önceki veya geçmiş dönemlerdeki kulüp başkanının kıymetinin bilinmediğiyle ilgili o sayfada paylaşımlarla hem camiamız içerisinde hem de sosyal medya üzerinden kulübü takip ettiğini düşünen taraftarlarımız arasında bölünmelere neden oluyor. Yine kendi kulüp sosyal medyamızda bulunan bir hata ve diğer sosyal medya mecralarında bulunan bir hatayla devam etmek istiyorum. Özellikle her mağlubiyet başlangıcında ve devamında takımımızın aldığı her kötü sonuçlarla sistematik bir şekilde belirli gruplar bot hesap diye ifade edilen sahte hesapları üzerinden devamlı yönetim kurulunda karakter tartışması, yönetim kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı üzerinden futbolla ilgili gayri ahlaki ifadeleri ortaya koyarak bizleri soğutup taraftarımızla olan aramızdaki güzel gönül bağını, dostluğu ortadan kaybettirmek istiyorlar. Bunları kabul etmiyoruz. Tüm bu sosyal medya hesabını yöneten arkadaşı kendisini şahsen aradım uyardım. Bundan önceki paylaşımlarını sildiği gördüm.  Kulüp avukatımızla birlikte sosyal medya hesaplarında ve basında çıkan hakaret ve olumsuz yorumlarla ilgili gerekli işlemleri yapacağız.  Yönetim kurulumuza, teknik heyetimize ve sporcularımıza hukuki anlamda hakkımızı arayacağız. 

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ

BAŞDEĞİRMEN’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 

Bizler bahanelere sığınmıyoruz. Fakat rica ediyorum; Tutulmayacak sözler istemiyoruz. Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyoruz. 11 milyon 600 bin TL parayı toplayan bir yönetimimiz. Biz sonuna kadar mücadele edeceğimiz bilinmesi gerekirken bizi sokakta ve sosyal medyadan yıpratmaları hoş değil. Bizim verilmeyecek hesabımız yok. Özellikle sosyal medyada ve başlıklarla bize ayar vermeye çalışanları kınıyorum. Bundan sonra eskisi gibi olmayacağız. Daha sert olacağız. 

“32 GENÇLİK TARAFTAR GRUBUNA 

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Taraftar konusuna gelince bir hususu ve sezon başından bu yana ben de mensubu olmaktan gurur duyduğum kurucusu olduğum 32 gençlik taraftar grubuna özellikle çok teşekkür ediyorum. Bu teşekkürü hak ettiklerine tüm kamuoyunun sağduyulu olan taraftarlarımızın da net bir şekilde bildiğini ifade etmek istiyorum. Çünkü sezon başından bu yana yaklaşık askıda bilet kampanyası başlatarak kulübümüze ve saha içerisinde iç sahada oynadığımız maçlara bazı arkadaşlarımızın onlar ücretsiz geliyor. Onlar kendilerine yönetim tarafından bilet veriliyor sözlerini yakabilmek adına ve bu söylentiyi ortadan kaldırmak adına. 

“ONLAR MEMLEKETİNİ

SEVEN İNSANLAR” 

Yaklaşık bugüne kadar iç saha maçlarında kampanya oluşturarak ve oluşturdukları kampanyada gelen paraların tamamını kulübümüzün resmi banka hesabına yatırmalarını sağlayarak şehrimizin iş adamlarından şehrimizin taraftar grubuna destek veren insanlardan yaklaşık 10 bine yakın bileti bağış olarak kulübümüze katkı sağladılar. Bunu diğer taraftar gruplarına örnek olmalarını. İlettiğim için iletmek istediğim için paylaşıyorum, iyi ki varsınız diyorum. 32 Gençliğe çok teşekkür ediyorum. Desteklerini sonuna kadar vereceklerini biliyorum. Kalbi bir olanlar memleketini sevenler her zaman aynı yolda yürürler. Onların kalbi güzel insanlar. Onlar memleketini seven insanlar diyorum. Sözlerimi bu şekilde tamamlıyorum” dedi. 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °