Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Ispartaspor’dan Sezona KÖTÜ Başlangıç

Ispartaspor’dan Sezona KÖTÜ Başlangıç

SPOR 28.08.2023 00:01:00 0
Ispartaspor’dan Sezona KÖTÜ Başlangıç

Sezonun ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde Somaspor ile karşılaşan Ispartaspor, sahadan 2 – 1 mağlup ayrılarak altın değerinde üç puan kaybetti. Rakibi karşısında mücadeleden uzak kötü bir futbol ortaya koyan Yeşil- Pembeli ekip, ilk yarıda yediği gollere cevap veremeyince lige kötü bir başlangıç yaptı. 

ISPARTASPOR,

YENİ SEZONA PUAN 

KAYBIYLA BAŞLADI 

2. Lig Kırmızı Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin birinci yani ilk hafta maçında rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı. Isparta Atatürk Stadyumunda Somaspor ile karşı karşıya gelen Yeşil – Pembeli ekip, ligin ilk haftasında rakibi karşısında etkili bir oyunu ortaya koyamadı ve mağlup olarak sahadan mağlubiyetle ayrılarak daha ligin ilk haftasında 3 puan kaybeden taraf oldu.  

TRİBÜNLER DOLDU

Bugün saat 20.00’de Atatürk Stadyumunda oynanan maçı; Kulüp Başkanı Başkanı Gültekin Özdemir ve yöneticiler ile bazı daire müdürleri izledi. Yeşil – Pembeli taraftarlar maça büyük ilgi gösterdiler ve tribünleri doldurdular. Bugünkü maçı yaklaşık 6 bin dolayında seyirci izledi.

ISPARTASPOR SAHADA 

MÜCADELE RUHUNDAN 

UZAK BİR OYUN ORTAYA KOYDU

Maçın daha başından itibaren oyun üstünlüğünü rakibe kaptıran Ispartaspor, mücadele ruhundan uzak bir futbol ortaya koyunca daha maçın ilk yarısında kalesinde 2 gol birden gördü. Maçın 36. Dakikasında penaltıdan yediği golle 1 – 0 mağlup duruma düşen Yeşil – Pembeli ekip, daha bu golün şokunu atlatamadan maçın 40. Dakikasında bu defa Erdem Aygül’ün golüyle 2 – 0 mağlup duruma düştü. Yediği iki golden sonra kendine gelen Ispartaspor bu defa gol için rakip kaleye yüklenmeye başladı ama bu defa da süre bitti ve ilk yarı sona erdi. Soyunma odasına 2 – 0’lık mağlubiyetle giden Yeşil – Pembeli ekip, ikinci yarına üç değişiklik birden yaparak başladı. Bu durum takımın biraz da olsa canlanmasını sağladı ve takım maçın 61. Dakikasında forvet yerine defans oyuncusunun ayağından bulduğu golle durumu 2 – 1’e getirdi. Maçın başından sonuna kadar rakibine baskı kuramayan Ispartaspor, ikinci yarıda başka gol bulamayınca sahadan 2 – 1 mağlup ayrıldı. Yeşil – Pembeli ekibin, bugün ortaya koyduğu futboldan bir an önce uzaklaşıp, mücadele ruhuna sahip olan bir takım haline gelmesi gerekiyor. 

KALEDE ALP TUTAR 

‘İDARE EDER’ DURUMDA OYNADI

Sezon öncesi ısrarla önceki sezon Ispartaspor’un kalesini koruyan ve yaptığı kurtarışlarla taraftarın gönlünde taht kuran Alp Arda’yı takıma kazandırmaya isteyen yöneticilerin Arda’nın takımı İstanbulspor’un bu futbolcuya salmaması nedeniyle amaçlarına ulaşamadılar. Alp Arda yerine takıma Galatasaray’dan Kaleci Berk Balaban’ı ve Bucaspor 1928 takımından Alp Tutar’ı transfer ederek, lige sayılı günler kala kaleci sorununu çözdü. Teknik Direktör Hakan Karaca ligin ilk maçında ise Alp Tutar’a şans vererek onu oyuna sürdü. Alp Tutar da 90 dakika boyunca ortaya koyduğu futbolla ‘Ne iyi ne kötü, idare eder’ pozisyonda oynadı. 

MAÇIN YILDIZI 

SAMET KARAKOÇ OLDU 

Bugünkü maçta ortaya koyduğu performansla maçın yıldızı Yeşil – Pembeli ekibin Sol Bek oyuncusu Samet Karakoç oldu. Maçta Muhsin İstemi’nin yerine oyuna 62. Dakikada girmesine rağmen müthiş bir performans ortaya koyan ve sahada adeta basmadık yer bırakmayan Karakoç, takımını farklı mağlup olmaktan kurtardı. 

HAKEM REZALETİ 

Daha sezonun ilk maçında Isparta’da hakem rezaleti yaşandı. Maçın orta hakemi İstanbul Bölgesinden Safa Yılmaz, takdir haklarını sürekli Somaspor’dan yana kullandı. Özellikle ikinci yarıda Ispartasporlu futbolcular Hakem Yılmaz’ın verdiği kararlarla adeta çılgına döndü. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi daha sezonun başında yaşanan bu hakem skandallarına yönetimin bir çare bulması ve Ankara nezdinden lobi yapması isteniyor.

MEHMET KÜÇÜKDURMUŞ

VARLIK GÖSTEREMEDİ 

Bu sezon başında Ankara Demirspor’dan transfer edilen Santrafor Mehmet Küçükdurmuş ise bugünkü maçta hiçbir varlık gösteremedi. Küçükdurmuş’un adeta sahada varlığı ile yokluğu belli olmadı. 

SEZONUNA SIFIR

PUANLA BAŞLADI 

Yeşil – Pembeli ekip bugünkü maçta aldığı Mağlubiyetle 2022 – 2023 Futbol sezonuna da sıfır puanla başlamış oldu. 

İLK HAFTAYI

13. SIRADA TAMAMLADI 

Ispartaspor, bugünkü mağlubiyetle diğer mağlup olan takımların skorlarına göre ligin ilk haftasını puan durumunda 13. Sırada tamamladı. 

HAFTAYA MENEMENSPOR FK

DEPLASMANINA GİDECEK 

Ispartaspor’un gelecek hafta yani ligin ikinci yarısında İzmir ekibi ve grubun şampiyonluk adaylarından olan Menemenspor FK deplasmanına gidecek. 

MAÇIN KARNESİ: 

HAKEMLER: Safa Yılmaz (Rezalet), Süleyman Yavaşoğlu (Normal), Önder Çalış (Normal) 

ISPARTASPOR: Alp Tutar, Yiğithan Güveli, Zihni Temelci (dk. 86 Efecan Saçıkara), Mehmet Küçükdurmuş, Emre Can Atila (dk. 46 Caner Koca), Cemal Kızılateş (dk.46 Abdülkerim Canlı), Ayberk Kaygısız, Alim Harlak (dk.46 Ömer Çiçek), Osman Torun, Muhlis İstemi (dk.62 Samet Karakoç), Gürkan Başkan. 

SOMASPOR: Muhammet Tunay, Oğuzhan Ayaydın, Enes Tayfun, Mehmet Refik Can, Arda Çolak (Ahmet Hakan Demirli), Kamil Fidan, Erkan Şentürk (dk.83 Kanan Farklı), Erdem Aygül (dk.68 Ayberk Karaca), Muhammet Ensar, Murat Şevik, Rıdvan Dönmez. 

GOLLER: Dak. 36 Oğuzhan Ayaydın (Pen.), dak. 40 Erdem Aygül (Somaspor), dak. 61 Zihni Temelci (Ispartaspor) 

S. KARTLAR: Ayberk Kaygısız, Gürkan Başkan (Isparta), Muhammet Tunay, Oğuzhan Ayaydın (Soma) 

K. KART: Dak. 80 Ayberk Kaygısız (çift sarı karttan)

2. LİG KIRMIZI GRUPTA 1. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:

Ispartaspor – Somaspor: 1 – 2

Etimesgut Beld. – Kastamonuspor: 1 – 2 

Uşakspor – Düzcespor: 1 – 2 

İskenderunspor – 68 Aksaray: 0 – 1 

Arnavutköy Beld. – Iğdır FK: 0 – 1 

Beld. Derince – Sarıyer: 1 – 0

Amedspor – Denizlispor: 2 – 0 

Erzincanspor – İnegölspor: 1 – 0 

 


Anahtar Kelimeler: Ispartaspor’ Sezona Başlangıç
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °