Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Ispartaspor’dan Kupa’da Buraya Kadar; Yenildi Ama Ezilmedi…

Ispartaspor’dan Kupa’da Buraya Kadar; Yenildi Ama Ezilmedi…

SPOR 5.12.2023 20:01:00 0
Ispartaspor’dan Kupa’da Buraya Kadar;  Yenildi Ama  Ezilmedi…

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur Eleme maçında bugün deplasmanda Süper Lig ekibi Pendikspor ile karşılaşan Ispartaspor, rakibine 5 – 3 mağlup oldu. Sahaya yedek ağırlıklı kadroyla çıkan Yeşil – Pembeli ekip, yenildi ama ezilmedi. Ispartaspor’un gollerini Haşim Çoban, Alim Harlak ve Mehmet Küçükdurmuş kaydetti.

ISPARTASPOR TÜRKİYE

KUPASINDA NOKTAYI KOYDU

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. Tur maçları bugün oynanan maçlarla başladı. Yarın oynanacak maçlarla devam edecek ve Perşembe günü oynanacak maçlarla da tamamlanacak. Bilindiği gibi, geçen yıl 2. Ligde mücadele etmeye devam eden Ispartaspor, bu yıl kupaya 2. Turdan katılmış ve 2. Turda eşleştiği Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grup takımlarından Ankara Sincan Belediyespor’u 1 – 0 mağlup ederek 3. Tura yükselmişti. Yeşil – Pembeli ekip, ikinci turda da eşleştiği 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Mersin İdmanyurduspor’u 3 – 0 mağlup ederek adını 4. Tura yazdırmış ve 4. Turda da çekilen kura sonucu Süper Lig ekiplerinden Pendikspor ile eşleşmişti. 

MAÇTA HER ŞEY MÜSAİTTİ

Bu doğrultuda Ispartaspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında bugün saat 15.00’de İstanbul Pendik Stadyumunda Pendikspor ile karşı karşıya geldi. Söz konusu maçı her iki kulübün yöneticileri başta olmak üzere az sayıda Pendikspor taraftarları izledi. Maçta, saha ve zeminden taraftara kadar her şey müsaitti. 

YENİLDİ AMA EZİLMEDİ

Ligde iyi bir grafik çizen ve grupta 4. Sırada bulunan Ispartaspor, bugünkü Ziraat Türkiye Kupası maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Maçta, zaman zaman rakibi ile başabaş ve bazı zamanlarda ise rakibine karşı üstün bir oyun ortaya koyan Ispartaspor maçı 5 – 3 kaybederek Ziraat Türkiye Kupasına veda eti. Yeşil – Pembeli ekip yenilmesine rağmen rakibine ezilmedi. 

İLK YARI 2 – 1’LİK

SKORLA TAMAMLANDI 

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi olmanın da avantajıyla Pendikspor oldu. Kırmızı – Beyazlılar maçın 16. Dakikasında Thuram, 29. Dakikasında ise Romero’nun attığı gollerle 2 – 0 önce geçti. Her iki golde de yedek kaleci Berk Balaban’ın bariz hatasının olması dikkat çekti. Maçın 35. Dakikasında Haşim Çoban attığı kafa golü ile durumu 2 – 1’e getirdi ve maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi. 

3 GOL BİRDEN ATAN 

KOKA’YA ENGEL OLMADIK…

Teknik Direktör Hakan Karaca, maçın ikinci yarısına Ahmet Bahçıvan’ın yerine Cem Özdemir, Gürkan Başkan’ın yerine Yiğithan Güveli’yi alarak başladı. Ancak, bu değişiklikler takımda bir hareketlenme sağlamadı ve rakip Pendikspor; Koka’nın 54. Dakikada, 61 ve 63. Dakikada attığı 3 golle diğer bir deyişle 9 dakikada atılan 3 golle bir anda 5 – 1 farklı mağlup duruma düştü. 

SKORU 5 – 1’DEN 5 – 3’E 

KADAR GETİRDİ ANCAK…

Teknik Direktör Hakan Karaca, maçta oluşan farklı mağlubiyet skoru üzerine hemen değişikliklere giderek; Muhlis İstemi’nin yerine Alim Harlak’ı, Abdülkerim Canlı’nın yerine Caner Koca’yı ve Zeki Saki’nin yerine de Mehmet Küçükdurmuş’u oyuna aldı. Bu değişikliklerle Yeşil – Pembeli ekipte, gözle görülür bir hareketlenme yaşandı ve takım rakibi ile oyundaki dengeyi kurdu. Bu durum, takımın iki gol daha atmasını sağladı. Bu doğrultuda; maçın 74. Dakikasında Alim Harlak ve 84. Dakikasında ise Mehmet Küçükdurmuş’un golleri ile skoru 5 – 3’e kadar getirdi. Ancak, Yeşil – Pembeli ekip bu gollerin gerisini getiremeyince sahadan 5 – 3 mağlup ayrıldı ve bu sonuçla Türkiye Ziraat Kupasına veda etti. 

TUR ATLASAYDI…

Bilindiği gibi; Ziraat Türkiye Kupasında 5. Turdan itibaren Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş da dahil oluyor. Bu doğrultuda, Ispartaspor turu atlamış olsaydı bu üç büyüklerden birisiyle eşleşme olasılığı çok yüksek olacaktı. 

İNEGÖLSPOR DEPLASMANINA GİDECEK

Pendikspor’a elenerek Türkiye Ziraat Kupası macerasını tamamlayarak lige dönen Ispartaspor, bu hafta sonu deplasmanda İnegölspor ile karşı karşıya gelecek. 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °