Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Ispartaspor Yönetiminden Uzun Vadeli; Gelir Getirici Proje

Ispartaspor Yönetiminden Uzun Vadeli; Gelir Getirici Proje

SPOR 25.01.2023 12:12:00 0
Ispartaspor Yönetiminden Uzun Vadeli;  Gelir Getirici Proje

Ispartaspor 32 Futbol Kulübü Ar-Ge Sorumlusu Burak Akpınar’dan Kulüp için gelir getirici proje Yönetim Kurulu üyelerinin onayı ile hayata geçirilecek.

Peki Ispartaspor 32 FK digital platform ve taraftar token nedir. Genel olarak ülkemizde 1.nci ve 2.nci Lig kulüpleri bu tip projelerde Taraftar Token İsim arzı yetkilendirmesini başka kuruluşlara vererek 5 yıllık vb kullanım hakkı karşılığı bir bağış alırken Ispartaspor 32 FK direkt kendisi bu projeyi bünyesinde başlatması uzun dönem gelir yaratmadı açısından kulübe daha çok faydası olacağı öngörülmektedir

DİJİTAL FUTBOL PLATFORMU

FUTBOL KULÜPLERİ İÇİN

Digitaliga, Dijital Futbol Platformlarını Futbol Kulüplerinin kendi markalarıyla kurmakta ve Futbol Kulüpleri adına işletmekte, Futbol Kulüpleri ile uzun süreli iş ortaklıkları kurmaktadır.

Dijital Futbol Platformları, taraftarlara kulüplerini desteklemek, diğer taraftarlarla iletişim kurmak ve eğlenebilecekleri bir ortam sunmaktadır.

DİJİTAL FUTBOL PLATFORMLARI’NIN ANA HEDEFLERİ;

• Taraftar sadakatini ve kulüple iletişimini artırmak

• Taraftarlar için sürekli eğlenebilecekleri bir ortam sağlamak

• Futbol Kulüplerinin sürekli ve önemli miktarda gelir elde etmesini sağlamak

• Futbol Kulüplerinin marka değerlerini arttırmak ve digital birer marka haline gelmelerini sağlamaktır

TARAFTAR TOKEN ARZI

Digitaliga, Kulüplerin Taraftar Token arzlarının Dijital Futbol Platformu üzerinde yönetimini yapmakta, borsalarda listelenmesini sağlamakta ve operasyonunu yönetmekte, tüm Finansal ve Teknik konularda danışmanlığını sağlamaktadır.

FUTBOL EKONOMİSİ

Yıllar içerisinde gelişen futbol ekonomisi kulüplerdeki endüstriyel ve kurumsal dönüşümün yarattığı ekonomi ile önemli bir büyüklüğe ulaşmıştır.

Geçmişte sadece stadyum gişe gelirleri ile finansman sağlayan kulüplerimiz, bugün sponsorluk, yayıncı kuruluş, gişe gelirleri ve ticari ürün gelirleri gibi çok farklı alanlardan önemli oranda gelir elde etmektedirler.

Kullanıcı davranışında büyük dönüşüm etkisi yaratan dijital ve mobil teknolojilerin sonucunda online kanallar aracılığı ile elde edilen ticari gelirlerin artış hızı ile birlikte bu alanda yapılan çalışma ve faaliyetler büyük potansiyel taşımaktadır.

Dijital ve mobil teknolojilerin etkisi ile birlikte kulüpler dijital dönüşüm süreçlerine ağırlık vermeye başlamış ve altyapılarını yeni teknolojilere uygun hale getirmek için çalışmalar yapmaya başlamıştır.

Sosyal medya kullanımının ciddi şekilde yaygınlaşması ile birlikte taraftar deneyimi kavramı da köklü bir değişime uğramıştır.

Milyonlarca taraftarın doğrudan erişebildiği kulüpler ve sporcular ile yarattıkları etkileşim futbol kulüplerini şekillendirmektedir.

Blokzincir, Web2, Taraftar Token ve Digital Futbol Platformlarıyla birlikte Futbol Kulüpleri marka değerini arttırmakta, yeni ve önemi miktarda gelir kaynakları üretmekte ve taraftarlarıyla iletişimlerini arttırmaktadır.

Tüm bu gelişmelerle birlikte futbolun öznesi olan Taraftar’lar daha fazla eğlence, daha çok iletişim, daha iyi zaman geçirme şansına ulaşmaktadırlar.

TARAFTAR TOKEN

Taraftar Token ekonomisi, 2021 yılından itibaren 100’ün üzerinde spor kulübü ile birlikte dünya çapında 500 Milyon Dolar üzerinde değer üretebilen bir yapıya ulaşmıştır.

Taraftar Token, bir kulübü temsil eden ve sahiplerine ödül, oy hakkı ve farklı deneyimler ile ayrıcalıklar sunan kripto para birimidir. 

Taraftar tokenler, kulüplerin taraftar topluluklarıyla daha güçlü bağlar kurmasına olanak tanır.

Tarafların oy hakkının bulunduğu konular kulüplere göre farklılık gösterse de genel olarak bu konular, kulübün ürün tasarımı, bilet ile ilgili konular, maç yerleri, en değerli oyuncuların kategorileri ve kulübün ürün tasarımları ile ilgilidir.

Taraftarlar, diledikleri zaman fan tokenlarını diğer kripto para birimleri ve itibari para birimleri karşılığında alıp satabilirler. Taraftar token Fiyatı arz talep ilişkisi doğrultusunda belirlenir.

Taraftar Token kulübe finansman sağlamak ve futbol ekosistemdeki teknolojik gelişmeleri yakalamak için önemli bir araç haline gelmiştir.

Isparta 32 Spor Kulübü Sportif ve Sosyal çalışmaları yürütmek ve desteklemek için ticari faaliyetler yürüten bir spor kulübüdür. 

Sportif başarı elde etmeyi, altyapısında yetenekli sporcular yetiştirmeyi, üyeleri arasında sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı arttırmayı amaçlar.

Isparta 32 Spor Kulübü olarak hedeflerimize daha hızlı ulaşmak, sürdürülebilir bir sportif ve ekonomik sistem kurmak için Isparta 32 Spor Taraftar Token’ı tüm Isparta 32 Spor Taraftarlarına, Futbol Severlere ve Kriptopara Yatırımcılarına sunuyoruz.

Isparta 32 Spor

Taraftar Token Avantajları

%100 Isparta 32 Spor Kontrolü Altında

Şimdiye kadar Taraftar Token arzında temelde iki yöntem uygulanmıştır;

• Bir Teknoloji Şirketinden destek alarak Taraftar Token arzının yürütülmesi ve iş ortağı olan bir Kriptopara Borsasında listeleme. Bu yöntemde belli sayıda Taraftar Token ilgili şirketlere verilmekte ve Piyasa Yapıcılığı Teknoloji Şirjeti ile Kriptopara Borsaları kontrolüne bırakılmaktadır.

• Tüm Taraftar Token sahipliğinin ve arz yönetiminin bir Kriptopara Borsasına devri ile Taraftar Token Arzının yönetilmesi. Bu yöntemde Taraftar Token’ların tamamı veya önemli kısmı ve tüm piyasa yapıcılığı Kriptopara Borsası kontrolüne verilmektedir, kulübün süreçlerde ve listeleme sonrasında fiyat istikrarında kontrolü olmamaktadır.

Isparta 32 Spor bu iki yöntemin farklı avantajları taraflarını kullanarak daha kontrollü bir yapı Taraftar Token Arzı sağlayacak sonrasındaki süreci de yöneterek fiyat istikrarı sağlayacaktır;

• Tüm Taraftar Token’lar Isparta 32 Spor’a ait olarak başlamakta ve Isparta 32 Spor tarafından Taraftar Token sahiplerine dağıtılmakta, arada bir aracı ya da borsa bulunmamaktadır.

• Listeleme Operasyonu Merkeziyetsiz ve/veya Merkezi borsalarda tamamen Isparta 32 Spor’un kontrolü altında yapılacak, piyasa yapıcılığı Isparta 32 Spor kontrolü altında olacak ve fiyat istikrarı sağlanacaktır .Isparta 32 Spor

Taraftar Token Avantajları

Açık Standart, Şeffaf, Gelişime Açık

Isparta 32 Spor Taraftar Token ERC20 standartı ile Ethereum temelli bir blokzincir üzerinde geliştirilecek, Merkezi Borsalarla birlikte Merkeziyetsiz Borsalarda da listelenecek ve Taraftar Token sahipleri istedikleri taktirde Metamask veya Trust Wallet gibi cüzdanlara veya Ledger gibi soğuk cüzdanlara Taraftar Token’larını çekebilecekler ve saklayabileceklerdir.

Şeffaf ve herkese açık olacak olan Isparta 32 Spor Taraftar Token farklı uygulamalara entegre edilebilecek ve geniş kullanım alanı oluşturacak.

https://instagram.com/isparta32spordigital?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Bu arada projenin detayları yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılacak toplantı sonrasında belli olacak. 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °