Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz; Mutlaka FORVET Transferi Yapmak Zorundayız

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz; Mutlaka FORVET Transferi Yapmak Zorundayız

SPOR 26.12.2022 18:22:00 0
Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz;  Mutlaka FORVET Transferi  Yapmak Zorundayız

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz, Forvet mevkiine transfer için görüşmelerin sürdüğünü ve çöp transfer istemediklerini belirterek; “Bizim ihtiyacımız olan Forvet. Hatta iki Forvet. Bir merkez, bir de kenar Forveti alacağız. Defansımıza transfer yapmasak da olur, ancak Forvet şart. Çünkü, ilk yarıda en büyük eksikliği, en büyük zaafı o mevkide yaşadık. Aynı sıkıntıyı ikinci yarı yaşamak istemiyoruz” dedi.

2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, ligde 19. Haftayı deplasmanda oynadığı ve 0 – 0 golsüz beraberlikle sonuçlanan Sivas Belediyespor maçıyla noktaladı. Bu sonuç, takımda puan kaybından dolayı üzüntüye neden oldu.

TEKNİK PATRON YILMAZ’DAN

HAFTALIK BASIN TOPLANTISI 

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz, Isparta’da başlattığı her hafta Salı günleri Basın Toplantısı düzenleme uygulamasını bugün de sürdürdü. Teknik Patron Yılmaz’ın haftalık basın toplantısına takımın devre arasında olması nedeniyle bu defa sadece kendisi katıldı. Söz konusu toplantıda Yılmaz, hem geçtiğimiz hafta sona eren ilk yarı ve ilk yarının son maçı olan Sivas Belediyespor maçını hem de gerek devre arası kamp çalışmalarını ve Ara Transferde alınacak futbolcular konusunu değerlendirdi.

YILMAZ; “MAZERETE SIĞINMIYORUM, 

SİVAS MAÇINDA KÖTÜ OYNADIK” 

Teknik Direktör Hakan Yılmaz basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Hiç mazeretlere sığınarak konuşan hoca olmadım. Son maçta rakibi küçümsedik. Bu maçı kazasız atlatmamız gerekirdi ama olmadı. Ben bu durumdan çok rahatsız oldum. Çocuklar da üzüldü. Hedefimiz son maçı kazanıp puan farkını düşürmekti.

Ben göreve geldiğimde hangi takımdan kaç puan almamız lazım diye bir hedef ortaya koyduk. Ancak, Sivas Belediyespor maçını kayıp olarak hesaplarımıza koymamıştık. Afyonsporu geçeriz, Çorumspor maçında kayıp olabilir derken,

Sivas maçı da berabere bitti. Bu kayıplar da bizim ilk yarı sonunda Play – Off potasıyla aramızdaki puan farkının açılmasına neden oldu. 

“HEDEFİMİZDE SAPMA YOK, BİR 

ÜST LİGE ÇIKMAK İSTİYORUZ” 

Ligin yukarıdaki takımları barajı yükselttiler. Barajın altındakilerse puan kaybettiler. 7 – 8 puan fark bu yüzden oluştu. Son haftalarda maç kaybetmeden devreyi tamamladık. Bizim hedeflerimiz değişmedi. Bizim hedefimiz yine bir üst ligdir. 

“3 FUTBOLCU İLE ANLAŞMIŞTIK AMA

BİTMİŞ TRANSFERLER AKAMETE UĞRADI” 

Konuşmasında ‘Ara Transfer Dönemi’nde yapılacak transferlere değinen Teknik Patron Yılmaz, “Evet, daha önce de söylediğim gibi. Devre arasında takıma bazı takviyeler yapacağız. İlk olarak Erkan Süer kardeşimizi kadromuza kattık. 3 oyuncu kardeşimizle görüşüp anlaşmıştık ancak, bitmiş transferler arızaya uğradı. Kulüpler çok ciddi paralar istedi. Devre arası transferler çok maliyetli oluyor. 

“ÇÖP TRANSFER 

YAPMAK İSTEMİYORUZ” 

2. Yarı çok zor geçecek. Hedefte kalabilmek için oyuncu almamız lazım. Hatta transfer yapmak şart. Transfer olsun diye transfer yapmak istemiyoruz. Yani, çöp transfer yapmak istemiyoruz. Yaptığımız transferlerden en üst kademede yararlanmak için transfer yapacağız. Alt yapıdan 3 oyuncumuz da kamptalar ancak şimdilik takımla maç oynayacak seviyede değiller” dedi.

“BU FUTBOLCUMUZDAN İKİNCİ DEVRE MAKSİMUM SEVİYEREDE YARARLANACAĞIZ” 

İlk devre maçlarında istenilen verimi sağlayamayan Kaptan Burhan Eşer konusuna da değinen Hakan Teknik Direktör Hakan Yılmaz; “Bu futbolcumuz niye gönderilmiyor tenkitleri yerine, taraftarlardan Burhan Eşer ne zaman faydalı olacak? şeklindeki bana eleştiriler geliyor. Saha içi liderlik çok önemli. Sakatlıklar oldu, arızalar oldu ve bu futbolcumuz ilk yarda kendinden istenilen performansı veremedi. Ancak ikinci devre bu arkadaşımızdan maksimum seviyede faydalanacağız” dedi.

“O İKİ TAKIMIN PUANININ SİLİNMESİNİ 

BİZİM İÇİN AVANTAJ GÖRÜYORUM” 

TFF tarafından grubumuzdaki üç takımın 3 puanının silinmesi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yılmaz; “Evet, grubumuzda yer alan Menemenspor, Somaspor ve Bayburt’un 3’er puanları silindi. Bayburt altımızda olduğu için o bizim için önemli değil. Ancak, Menemenspor ve Somaspor’un puan silme cezasını avantaj olarak görüyorum ve her iki takımın 2. Devre play-off mücadelesi içinde olacağını zannetmiyorum. 

“ANTALYA KAMPINDA

2 ÖZEL MAÇ YAPACAĞIZ”

Evet, Sivas Belediyespor maçının ardından futbolcularıma verdiğim 5 günlük izin sona erdi ve geçtiğimiz Cumartesi günü futbolcularımız tesislerde toplanarak ikinci yarı hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız. Yılbaşına kadar burada çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve iki günlük yeni yıl izninin ardından Antalya – Belek’te kampa gireceğiz. Bu devre arası Antalya kampında 2 özel hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz. Bunlardan ilki 5 Ocak tarihinde Kocaelispor ile ikincisi ise 8 Ocak’ta Bodrumspor ile olacak. Ben genelde bu tür hazırlık maçlarında gücümüzü daha iyi görebilmek için alt liglerden değil, dengimiz veya üst liglerden rakip seçerim. Zira, sert ve zor rakiplerin seçilmesinin bizi lige daha iyi hazırlayacağını düşünüyorum” dedi. 

“BİRİ KENAR, DİĞERİ MERKEZ OLMAK 

ÜZERE İKİ FORVET FUTBOLCU ALACAĞIZ” 

Ara transfer konusuna yeniden değinen Teknik Patron Hakan Yılmaz şunları kaydetti; “Hiçbir kulüp iyi oyuncusunu bırakmak istemiyor. Bıraksa bile yüksek miktarlar istiyor. Görüştüğümüz 1-2 Forvet var. Bedeli karşılığında alalım istiyoruz. Ama transfer rakamları çok yüksek. Rakamların reel olması lazım. Biz, takımımıza hazır oyuncu istiyoruz. Çöp oyuncu transferi istemiyoruz. Bizim ihtiyacımız olan Forvet. Hatta iki Forvet. Bir merkez, bir de kenar forveti alacağız. Defansımıza transfer yapmasak da olur, ancak Forvet şart. Çünkü, ilk yarıda en büyük eksikliği en büyük zaafı o mevkide yaşadık. Aynı sıkıntıyı ikinci yarı yaşamak istemiyoruz” dedi. 

“EN BÜYÜK İHTİYACIMIZ FORVET” 

Takımdaki son duruma da değinen Yılmaz; “Evet, ikinci yarı hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada, Abdullah Topkara’nın sakatlığı ciddi ve tedavisi sürüyor. Bu futbolcumuz muhtemelen ligin ilk maçı olan Amed maçında oynayamayacak. Cemal Kızılateş ise sarı kart cezası olduğu için bu maçta yer alamayacak. Bir defa daha söylüyorum. Takımımızda en büyük ihtiyacımız Forvet futbolcu” dedi. 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °