Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz; Biz de Memnun Değiliz

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz; Biz de Memnun Değiliz

SPOR 13.12.2022 17:06:00 0
Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz; Biz de Memnun Değiliz

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz, Çorumspor maçında güçlü rakibe karşı 90 dakika boyunca üstün bir futbol ortaya koymalarına rağmen galibiyete ulaşamadıklarını belirterek; “Bu maçta oyun gücümüzle hedefimiz örtüşmedi. 0 – 0’lık skordan taraftarlarımız kadar biz de memnun değiliz” dedi. 

 

2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, ligde 18. Haftayı kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı ve 0 – 0 golsüz beraberlikle sonuçlanan Çorumspor FK maçıyla noktaladı. Bu sonuç, takımda puan kaybından dolayı üzüntüye neden oldu. 

TEKNİK PATRON YILMAZ’DAN

HAFTALIK BASIN TOPLANTISI 

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz, Isparta’da başlattığı her hafta Salı günleri Basın Toplantısı düzenleme uygulamasını bugün de sürdürdü. Teknik Patron Yılmaz’ın haftalık basın toplantısına Futbolculardan Muhammet Aran ve Abdullah Topkara da katıldı. Söz konusu toplantıda Yılmaz, hem önceki gün oynanan Çorumspor FK maçını hem de önümüzdeki Pazar günü deplasmanda oynanacak olan Sivas Belediyespor maçını değerlendirdi hem de gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. 

YILMAZ; “SON DERECE 

ZORLU BİR MAÇ OYNADIK”

Bugün saat 11.00’de Ispartaspor Kulübü Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Teknik Direktör Hakan Yılmaz, Çorumspor FK maçında 90 dakika boyunca üstün oynayan tarafın Ispartaspor olduğunu, ancak futbolun meyvesi olan gole ulaşamadıklarını belirtti. Teknik Patron Yılmaz, konuşmasında; “Öncelikle tüm basın mensubu arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum. Bilindiği gibi, geçtiğimiz Pazar günü kendi sala ve seyircimiz önünde Çorumspor FK takımı ile son derece zorlu bir maç oynadık. 

“BU SKORDAN BİZ DE 

MEMNUN DEĞİLİZ” 

Evet, Çorumspor maçı temposu yüksek olan bir maçımızdı. Daha usta oynamamız lazımdı. Bu maçın son bölümünü iyi oynadık. Ancak Afyonspor maçında son bölümü bu kadar iyi oynayamamıştık. Her iki maç da 0 – 0 bitti. Çorum maçında çok pozisyon bulduk. Gol bulamadık. Oyun gücümüzle, hedefimiz örtüşmedi. 0 – 0’dan biz de memnun değiliz. Ne ben, ne de çocuklarımız 1 puana sevinmiyoruz. Teselli değil bu durum. Barajı aşağı çekmememiz lazım. Şu an tepe ile aramızda 7 puan var. Belki sıçrayamadık ancak erteledik diyelim. Lider ve aşağıdaki takımlar da puan kaybetti.

“BAŞARI İÇİN TÜM TRİBÜNLERİN

BİRLEŞMESİ LAZIM”

Sivas maçını geçtikten sonra ilk yarı bitiyor ve devre arası yapacağımız takviyelerle 2. Devrenin ilk 5 haftasında yukarılarda olmayı hedefliyoruz. Başarı için tribünler de de birleşmemiz lazım. 32 Gençlik tezhüratlarına bizim arkamızda olan Maraton tribünlerinin de cevap vermesi lazım. 32 Gençliğin enerjisini, maraton tribününden bekliyoruz. Başarı için o taraftar grubu bu taraftar grubu diye bir ayrım yapılmaz, böyle bir şey olamaz. Başarı için tüm tribünlerin birleşmesi lazım. 

“TARAFTAR GRUPLARINI

BİRLEŞMESİNİ İSTİYORUZ” 

Bilindiği gibi ben Isparta’ya geldiğimde sevgi her şeyi çözer demiştim. Evet bu sloganımız oldu. Sevgi her şeyi çözer. Biz kendi içimizde kavga ediyoruz ancak sevgiyle doğruyu buluyoruz. Biz Gül şehriyiz. Kavgalar bile bir çiçekle son buluyor. Bütün gurupların birleşmesini istiyoruz” dedi.

TOPKARA; “LİGİ İKİNCİ YA DA 

ÜÇÜNCÜ BİTİREBİLİRİZ” 

Futbolculardan Abdullah Topkara ise takımın son haftalarda iyi futbol oynadığını iyi futbola katkı vermekten memnun olduğunu ifade ederek “Hocamız Isparta’ya sistemiyle geldi. İyi futbol oynuyoruz. Çorumspor kaliteli bir takım. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 2. Yarı ligi, 2. Veya 3. Sırada bitiririz” dedi.

ARAN; “ÖNEMLİ OLAN GOL ATMAKTIR” 

Futbolcu Muhammed Aran ise geçen sezon Bodrumsporda şampiyonluk yaşadığını belirterek sezon başında sakatlık yaşadığını Batman maçında çok iyi performans gösterdiğini belirterek, o maçta Hüseyin Afkan’a asist yaptım. Hüseyin de göbeğiyle golü attı. Önemli olan gol atabilmektir. Ayakla, kafa ile veya göbekle fark etmez. Aldığımız puanlar bize çok şey katacak. Geçen sezon Bodrumsporda aldığımız beraberlikleri topladığımızda sezon sonu çok işe yaradı. O puanlar bizi üst sıralara atmıştı. Burada da Afyon ve Çorumspor’dan aldığımız puanlar işe yarayacaktır” dedi.

YILMAZ; “OYUN GÜCÜMÜZÜ SAHAYA 

DAHA FAZLA YANSITMALIYIZ” 

Hakan Yılmaz toplantının son bölümünde ise : “Biz oyunsal güç olarak formdayız ve öndeyiz. Oyun gücümüzü daha çok sahaya yansıtmalıyız. 1’er puanlardan asla memnun değiliz. Şimdi Sivas Belediyespor maçına odaklanıyoruz. Cuma günü gideceğiz. Sonra futbolcularımıza 5 gün izin vereceğim. 24’nde tekrar toplanacağız. 30’nda 2 gün yılbaşı izninden sonra, 2. Yarı kampı için Antalya Belek’e gideceğiz. Oradan da Diyarbakır’a uçacağız ve 2. Devreye başlayacağız” dedi.

“TAKIM İYİ OYNARKEN, DEĞİŞİKLİK 

YAPMANIN PEK ANLAMI YOK”

2. devre için 4 transfer yapacaklarını ifade eden Yılmaz, henüz hiçbir futbolcuyla anlaşmadıklarını ancak karakterlerine güvendiğimiz faydalı olabilecek futbolcularla görüştüklerini de sözlerine ekledi. “Hocam oyuncu değişikliklerinde 2-3 futbolcu değiştiriyorsunuz neden 5 hakkımız varken 2 ya da 3 oyuncu değiştiriyorsunuz?” sorusuna ise “Bakınız ben aynen bu gibi teknik soruların sorulmasından yanayım. Böyle soruları seviyorum. Futbolcumda, taraftarımda, basında en az teknik direktör kadar bilgili olmalı. Biz takım olarak set ve geçiş oyunu oynuyoruz. Akan oyunda futbolcu değiştirmemiz gerekiyorsa değişiklik yapıyoruz. Takım iyi oynarken, değişiklik yapmanın pek anlamı yok. 

“BERKE’NİN YÜKÜNÜ 

PAYLAŞMAMIZ LAZIM” 

Örneğin Ömer Çiçek’e set oyunu oynatmaya çalışıyoruz. Berke ise duygusal bir çocuk. Daha 19 yaşında bu futbolcumuza koca şehrin sorumluluğunu yüklemişiz. Onun yükü aslında bizim yükümüz. Onun sorumluluklarını paylaştırmamız lazım” dedi.

“UĞUR SAĞTÜRK,

ISPARTASPOR’UMUZ 

İÇİN SİMGE İSİMDİ” 

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Yılmaz, basın toplantısının sonunda ise Ispartaspor’un Efsane Futbolcusu merhum Uğur Sağtürk konusuna da değinerek; “Her şehrin ve her takımın bir simge futbolcuları olur. Uğur Sağtürk’te Ispartasporumuz için simge futbolcularımızdan biriydi. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın” dedi.

Haber: Yunus ÖZLER – Sedat CİCAN

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °