Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Ispartaspor PFDK’na Sevk Edildi; İşte Nedeni

Ispartaspor PFDK’na Sevk Edildi; İşte Nedeni

SPOR 8.12.2022 20:15:00 0
Ispartaspor PFDK’na Sevk Edildi;  İşte Nedeni

Ispartaspor, Batman Petrolspor maçı ile ilgili iki ayrı nedenden doyalı PFDK’na sevk edildi. Ancak, kimse bu sevke bir anlam veremedi. 

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, önceki gün yaptığı toplantıda Yeşil – Pembeli ekibin geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda oynadığı Batman Petrolspor maçında "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Sportif Ekipman Talimatı'nın 4/2 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verdi. 

İŞTE O KARAR

ISPARTA 32 SPOR Kulübü'nün 04.12.2022 tarihinde oynanan BATMAN PETROL SPOR A.Ş.-ISPARTA 32 SPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Sportif Ekipman Talimatı'nın 4/2 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Peki ıspartaspor’u PFDK’na sevk edilmesine sebep olan o maddeler hangi konuları içeriyor? 

İŞTE O MADDELER

 MADDE 46 – TALİMATLARA AYKIRI HAREKET

Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır.

SPORTİF EKİPMAN TALİMATI'NIN 4/2 MADDESİ

En üst iki profesyonel ligin dışında kalan profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler, biri açık renk diğeri ise koyu renk olmak üzere en az 2 adet forma seti kullanmak, organizasyon toplantısında ve müsabaka saatinde yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Bu liglerde forma seti sayısı sınırlaması yoktur.

 


Anahtar Kelimeler: Ispartaspor Edildi; Nedeni
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °