Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Ispartaspor – İnegölspor Maçının Oynanacağı; Tarih Belli Oldu

Ispartaspor – İnegölspor Maçının Oynanacağı; Tarih Belli Oldu

SPOR 11.02.2023 10:25:00 0
Ispartaspor – İnegölspor Maçının Oynanacağı;  Tarih Belli Oldu

2. Lig’de hafta sonu oynanması gereken 23. hafta maçlarının ne zaman oynanacağı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu, 2. Lig 23. hafta maçlarının ne zaman oynanacağı ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre 12 Şubat’ta oynanması gereken Ispartaspor – İnegölspor maçının da tarihi belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan deprem sonrasında lig maçlarını tehir etti.

FUTBOL MÜSABAKALARI 3 – 4 

MART TARİHİNE KADAR ERTELENDİ

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi maçların 3-4 Mart tarihine ertelendiğini duyurdu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Türkiye'yi derinden etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç ile vakıf üyesi başkanları Kuruçeşme Divan Otel'de bir araya geldi. Toplantı, yaklaşık 4,5 saat sürerken görüşmenin ardından Mehmet Büyükekşi açıklama yaptı.

"BAŞKAN VE DİĞER KULÜP BAŞKANLARIYLA, 

NELER YAPABİLİRİZ DİYE KONUŞTUK"

Yaşanan afet sonrasında üzüntü içerisinde olduklarını ve başsağlığı dileklerinde bulunan Büyükekşi, "Acımız çok büyük. Ülkemiz yüzyılın afetini yaşıyor. Kulüpler Birliği bizi bugün misafir etti. Başkan ve diğer kulüp başkanlarıyla, neler yapabiliriz diye konuştuk. Faydalı ve iyi bir toplantı oldu. Bundan önce federasyon olarak bir sivil inisiyatif başlatmıştık. 20 milyon TL, AFAD'a bağışta bulunmuştuk ama bugün kulüplerimiz çok güzel bir öneriyle bize geldiler. Vakıf, bütün takımlarımız, yaklaşık bin konteyner ve içinde iki oda olan, tuvaleti olan bir mahalle kurma konusunda federasyonumuzla birlikte iş birliği yapıp, devletimizin ihtiyaç duyduğu, depremde zarar görmüş şehirlerimizden bir veya iki tanesine, mahalle şeklinde, ikiye bölünebilir, 500 artı 500 veya bin konut şeklinde ayırtıp, hazırlayıp en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Depremzedelere yardım konusunda da görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen Büyükekşi, "Biliyorsunuz önümüzde Trabzonspor ve Basel Avrupa maçı var. Bu maçın Trabzon'da oynanan kısmının gelirini depremzedelere hibe etmek konusunda sayın başkan Ahmet Ağaoğlu öneride bulundu. Bu da depremzedeler için bir gelir kaynağı olacak inşallah" ifadelerini kullandı.

Hafta başında yapılan açıklamada bu haftaki lig maçlarının önümüzdeki hafta sonunda oynanması yönünde karar aldıklarını ifade eden Büyükekşi, "Ama gördüğümüz kadarıyla acımız çok büyük. Hala binlerce vatandaşımız var enkaz altında. Bu maçlarımızı 3-4 Mart tarihlerinden itibaren başlatmak için karar aldık. İnşallah o zamana kadar bu çalışmalar ve kulüplerimizin bu konudaki desteğiyle o tarihte başlatabiliriz diye umut ediyoruz. Kararları da her zaman birlikte alarak, ortak hareket edeceğiz. Yarın 1. Lig, salı 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği ile bir araya geleceğiz. Futbolun paydaşlarını, birlikte hareket etme konusunda arzularını dinleyip ortak kararlarımızı vereceğiz" diye konuştu.


Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °