Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Ispartaspor Hakem Kurbanı

Ispartaspor Hakem Kurbanı

SPOR 28.08.2023 13:59:00 0
Ispartaspor Hakem Kurbanı

Gelin gibi süslenmiş bir saha, 

-Mükemmel bir çim zemin, 

- Futbola hasret kalmış, 6 bin seyirci, 

- Ve başarı bekleyen yüzlerce fanatik insan. 

99 gün sonra başladığımız futbol özlemimiz, evde alınan 1-2’lik Somaspor mağlubiyetiyle sekteye uğradı. Halbuki her şey çok güzel başladı, maç öncesi atmosfer hoştu, ilk gece maçının heyecanı doruktaydı. Neşe doluyduk. 

Evet. Isparta 32 sporumuz, TFF 2. Lig kırmızı gurup 1. Maçında Manisa temsilcisi Somasporu ağırladı. Saat 20.00’de hızlı başlayan maçta ilk yarıda rakip Somaspor fırtınası esti. Durduramadık adamları. Maçın 22. Dakikasında Soma ceza alanı içinde topu elle kesip avantaj sağlayan Oğuzhan’ın pozisyonuna İstanbul bölgesi hakemi Safa Yılmaz devam dedi ve penaltı itirazları sonuç vermedi. Genç-koşan-diri ve sahanın her alanında pres uygulayan siyah beyazlı misafir takım, bir avuç diyebileceğimiz 30 kadar taraftarının desteğiyle maçın 34 ncü dakikasında sahanın yıldızlarından Arda Çolak’ın ceza alanı içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı. Ve Oğuzhan’ın attığı golle 0-1 öne geçti. Şok golle, şok geçiren pembe-yeşilli gençlerimiz sahada tel tel döküldüler. 

Ne defansta, ne orta alanda ne de forvette etkili olamadılar. Derken 2. Şok gol geldi. 39. Dakikada bu kez Erdem hatamızı affetmedi ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-2 Az ve öz atak yapabilen takımımız, tam 43. Dakikada Somaspor ceza alanı içinde Emrecan gollük pozisyonu değerlendiremeyince ilk yarı hüsranla bitti. 0-2 Sahada hiçbir varlık gösteremeyen ve Somaspor’a direnemeyen gençlerimiz moral bozukluğu içinde soyunma odasına gittiler. Biz de neşe doluyken, hüzüne boğulduk, tabii ki… 

Teknik patron Hakan Hayati Karaca ilk yarıda işlerin yürümediğini görünce, 2. Yarıya başlarken 3 değişiklik birden yaptı. Emrecan-Alim ve Cemal Kızılateş’i oyundan aldı, onların yerine Caner-Ömer Çiçek ve Abdülkerim’i sahaya sürdü. Ve oyunda denge kuruldu, 3 değişikliğin etkisi görüldü. Bizim takım oyunu Soma sahasına yıktı. Derken 60. Dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Zihni Temelci şahane bir voleyle Somaspor ağlarını havalandırdı.1-2 Umutlandık… Gol bizim takımı adeta şaha kaldırdı ve taraftarımızın desteğiyle Soma kalesine yüklenmeye başladık. Birde oyuna giren Samet Karakoç sahanın her bölgesine koşup, arkadaşlarını motive edip ateşleyince maça bir başka güzellik geldi. 70. dakikada Somaspor ceza alanı karıştı, topu rakip takım oyuncuları eliyle - koluyla uzaklaştırılmasına devam diyen maçın İstanbul bölgesi hakemi Safa Yılmaz büyük tepki aldı ve adeta stat inledi. 

Avantaj kurallarını sürekli misafir takım lehine uygulayan Safa Yılmaz pembe-yeşilli gençlerin hızını kesti. Yardımcılarıyla anlaşamadı, auta, korner kararı verdi sonra kararından döndü. 80. Dakikada 2. Sarı karttan Isparta 32 sporlu Ayberk’i kırmızı kartla oyundan atınca maçın kaderi belli oldu. Maç 96 değil, hatta 126 dakika da oynansa da kazanmak zordu. Hakem engeline takıldık. Evet ilk yarı kötü oynadık, yenik duruma düştük kabul… Ancak 2. Yarıda Burhanettin Basatemur’un öğrencileri Somaspora karşı verilen aksiyon ve direnç iyiydi, ancak 2 net pozisyonda penaltı veremeyen hakeme yenildik. Maçta beraberlik golünü bulsaydık, başka başka skorlar yazıyor olabilirdik, amma olmadı… 2023-2024 sezonunun, bu ilk maçından çıkarılacak çok çok dersler ve gerçekler var, bizce… Hakem hatalarını bir kenara bırakalım ve dönüp kendimize dikkatlice bir bakalım. Nerelerde aksadık… 

1 - Rakipleri iyi izleyip, iyi analiz edeceksiniz. 

2 - Sahada en az rakibiniz kadar koşup, mücadele vereceksiniz.

3- Asla, pes etmemeyi bileceksiniz. Gücünüzü rakibe göstereceksiniz. 

4- Kadro tercihlerini çok iyi yapacaksınız ki, formayı hak edenler giyecek. 

5- 90 dakikada saha içinde uygulayacağınız A ve B planlarınız mutlaka olacak, kardeşim. Korkak-pısırık-koşmadan futbol oynamak iş değil. Daha nice nice güçlü takımlarla puan savaşı gelip çatacak, kalan 37 haftalık maratonda... Direnme ve karşılık verme gücünüz mutlaka olacak ve o iradeyle sahada, koşup ter akıtacaksınız. Ve de başarılı olacaksınız. Ligin ilk maçı EV’DE hüsran. Evet. İç sahadaki maçı kaybettik, avantaj kaybettik doğru, ancak telafi etmek için önünüzde çok maç ve çok zaman var. Haydi görelim sizleri. Futbolda da : “Yel değmedik, ağaç olmaz.” İşe bu hafta, ilk deplasman Menemen maçından başarıyla dönmekle başlayabilirsiniz. Haydi, yolunuz açık olsun. 

Saygılarımızla…

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Ispartaspor Hakem Kurbanı
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °