Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Ispartaspor Farklı Kazandı

Ispartaspor Farklı Kazandı

ISPARTA 23.09.2023 23:07:00 0
Ispartaspor Farklı Kazandı

Kendi saha ve seyircisi önünde Düzce Cam Düzcespor ile karşılaşan Ispartaspor, etkili bir futbolla rakibini farklı mağlup etti. Yeşil – Pembeli ekibin gollerini Zihni Temelci, Alim Harlak ve Samet Karakoç kaydetti.

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, 5. Hafta mücadelesinde bu akşam kendi saha ve seyircisi önünde ligde vasat bir grafik çizen Düzcespor ile kozlarını paylaştı.

TARAFTAR SARIYER MAĞLUBİYETİNDEN 

DOLAYI MAÇA FAZLA İLGİ GÖSTERMEDİ 

Bugün saat 19.00’da Isparta Atatürk Stadında başlayan Ispartaspor – Düzce Cam Düzcespor karşılaşmasını Vali Aydın Baruş, CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcileri, Daire Müdürleri, Ispartaspor Kulübü Başkanı Gültekin Özdemir ve yönetim kurulu ile yaklaşık 5 bin dolayında taraftar izledi. Yeşil – Pembeli ekibin geçen hafta Sarıyer’e mağlup olması bu hafta taraftarların maça Denizlispor maçındaki kadar ilgi göstermemesine neden oldu. Zira, iki hafta önce Isparta’da oynanan Denizlispor maçını yaklaşık 8 bin dolayında taraftar izlemişti. 

MEHMET KÜÇÜKDURMUŞ

BİLDİĞİNİZ GİBİ!…

Bu sezon başında Ankara Demirspor’dan transfer edilen ve ilk dört maçta sahada varlığı ile yokluğu belli olmayan Santrafor Mehmet Küçükdurmuş, önceki maçlarda olduğu gibi bugünkü maçta da kendisinden bekleneni veremedi ve yine bir varlık gösteremedi. 

MAÇTA YILDIZLAŞTILAR…

Bir tarafta 90 dakika oynadığı halde takıma katkı sağlayamayan futbolular varken diğer tarafta ise maçta ortaya koyduğu performansla maçın yıldızı olan futbolcular da vardı. Bunların başında yaptığı kurtarışlarla Kaleci Arda Tutar yer alırken, oyuna sonradan girdiği halde rakip defansı dağıtan Alim Harlak ve 90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmayan ve forvet olmamasına rağmen bir de gol atma başarısı gösteren Samet Karakaç, bugünkü maçta Yeşil – Pembeli yıldız futbolcuları oldular. 

TEKNİK PATRON KARACA’NIN

DEĞİŞİKLİKLERİ İŞE YARADI

Ispartaspor Teknik Direktörü Hakan Karaca’nın ligin başından bu yana ortaya koyduğu futbol vasatı geçemeyen Mehmet Küçükdurmuş’u ilk 11’de oynamasına taraftarlar bir anlam veremezken, Teknik Patron Karaca’nın ikinci yarıda yaptığı değişiklikler takımın daha diri kalmasını ve gollerine devam etmesini sağladı. 

ISPARTASPOR ETKİLİ

FUTBOLU İLE FARKA GİTTİ 

Takımda ferdi olarak 2 – 3 futbolcunun takımın hızını kesmesine rağmen, Yeşil – Pembeli ekip takım olarak bugünkü maçta etkili bir oyun ortaya koydu ve bunun semeresini de maçı 3 – 1 kazanarak aldı. Maçın ilk yarım saatinde rakibiyle başa baş bir oyun ortaya koyan Ispartaspor, maçın 41. Dakikasında Zihni Temelci’nin mükemmel golü ile 1 – 0 öne geçti. İlk Yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıya rakibine göre daha etkili başlayan Yeşil – Pembeli ekip, Mehmet Küçükdurmuş’un ilk yarıda ve ikinci yarıda yüzde yüzlük 3 pozisyonu harcamasına rağmen maça 56. Dakikada Muhlis İstemi’nin yerine giren Alim Harlak’ın golüyle farkı ikiye çıkardı: 2 – 0. Maçın 86. Dakikasında ise bu defa sahneye defans oyuncusu Samet Karakoç çıktı. Maçta bir an bile durmayan ve rakiplerini sürekli bunaltan Karakoç, defanstaki başarısını attığı golle süsledi ve durumu 3 – 0’a getirdi. Hakem maçı 4 dakika uzattı ve maçın uzatma dakikalarının 4.sünde diğer bir deyişle maçın son saniyelerinde soldan gelen Düzcespor atağında Şahin Şafakoğlu düzgün bir vuruşla çaprazdan topu ağlara gönderdi: 3 – 1. Maç bu skorla sona erdi. 

HAKEM İYİ MAÇ YÖNETTİ 

Maçın Ankara Bölgesi Hakemi Onur Bingöl ise iyi bir maç yönetti ve skora etki etmeyen bir yönetim ortaya koyarak hem her iki takımın hem taraftarların beğenisini kazandı.  

32 GENÇLİK TARAFTAR GRUBU 

GALİBİYETTE ÖNEMLİ ROL OYNADI 

Öte yandan, kulübün kurulduğu günden bugüne kadar gerek sahasında gerek deplasmanda takımını yalnız bırakmayan Ispartaspor 32 Gençlik Taraftar Grubu bugünkü maçta da 90 dakika boyunca yaptığı tezahüratlarla takımı ateşleyerek galibiyette önemli rol sahibi oldu. 

9 PUANLA 4. SIRAYA YÜKSELDİ 

Yeşil – Pembeli ekip bugünkü maçta aldığı galibiyetle 6 olan puanını 9’a çıkararak puan durumunda yeniden 4. Sıraya kadar yükseldi. 

HAFTAYA 68 AKSARAYSPOR

DEPLASMANINA GİDECEK 

Ispartaspor’un gelecek hafta yani ligin altıncı maçında 68 Aksarayspor deplasmanına gidecek. 

2. LİG KIRMIZI GRUPTA 5. HAFTA TOPLU SONUÇLARI:

Ispartaspor – Düzcespor: 3 – 1 

Karaman FK – 68 Aksaray: 0 – 0 

Etimesgut – Denizlispor: 0 – 2 

Arnavutköy – Sarıyer: 3 – 1

İnegölspor – Iğdır FK: 0 – 2 

B. Derince – Uşakspor: 0 – 1 

Amedspor – İskenderun: 1 – 0 

Erzincanspor – Menemen: 0 – 2 

Fethiyespor – Somaspor: 1 – 1 

2. LİG KIRMIZI GRUPTA 5. HAFTA PUAN DURUMU:

 

 


Anahtar Kelimeler: Ispartaspor Farklı Kazandı
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °