Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Ispartaspor, Dernek Statüsünden Çıktı

Ispartaspor, Dernek Statüsünden Çıktı

SPOR 21.07.2023 21:53:00 0
Ispartaspor, Dernek  Statüsünden Çıktı

Kuruluşundan bu yana ‘Dernek’ olarak faaliyet gösteren Ispartaspor’un ‘Dernek’ statüsü ‘Spor Kulübü’ olarak değiştirildi. Bu konudaki tüm iş ve işlemlerin tamamlandığı öğrenildi. 

Bilindiği gibi, sadece Ispartaspor değil, A.Ş. olarak faaliyet gösteren spor kulüpleri hariç ülkedeki hemen hemen tüm spor kulüpleri ‘Dernek’ Statüsünde ve Dernekler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteriyordu. Bu da, kulüplerdeki yönetimlerin bıraktığı borçlarının daha sonraki yöneticilerin ödemesine neden oluyordu. 

KANUN YÖNETİMLERE

SORUMLULUK GETİRİYOR

Geçtiğimiz aylarda, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’nda yapılan değişiklikle spor kulüplerinin dernek statüsünden çıkartılıp spor kulübü olarak faaliyetlerine ‘Spor Kulübü’ olarak faaliyetlerine devam edeceğine karar verilmişti. Yapılan kanun değişikliği ile Spor Kulüplerinde yöneticilerin sorumlulukları artıyor ve yönetim kendi döneminde yaptığı tüm harcama ve faaliyetlerden sorumlu oluyor. 

ISPARTASPOR’UN STATÜSÜ DERNEK’TEN 

SPOR KULÜBÜNE ÇEVRİLDİ 

Bu doğrultuda; Ispartaspor’un 17 Haziran’da yapılan olağan genel kurulunda konu görüşülerek karara bağlanmıştı. Buna göre; Yeşil – Pembeli ekibin söz konusu genel kurulda yapılan tüzük değişikliği ile Ispartaspor Kulübü Derneği olan statüsünün ‘Spor kulübü olarak değiştirilmişti. 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °