Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

ISPARTASPOR VE EMRESPOR YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

ISPARTASPOR VE EMRESPOR YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

ISPARTA 13.12.2021 12:03:00 0
ISPARTASPOR VE EMRESPOR
YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ
ISPARTA’mızın futboldaki temsilcileri galip gelince, şehirdeki moral ve motivasyon da, o denli yüksek oluyor. Kafe-dükkan-mağaza-çay ocağı ve futbol kulisi yapılan her noktada yüzler gülüyor. 3 puan kazanmak elbette kolay değil ancak verdiğiniz mücadele rakibinizden de daha iyi, daha üstün ve sahadaki performansınız daha yüksekse elbette başarı sizinle oluyor.
Rize deplasmanında Pazarspora 2-0’lık yenilgiden sonra geçen hafta içi, Isparta Milletvekilimiz sn. Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleri sonucu Isparta 32 spora Spor Toto teşkilatından kazandırılan 252 bin Tl.lik maddi kaynak büyük moral olurken, 27 günlük teknik sorumluluktan sonra bu görevden ayrılan Murat Yılmaz’ın yerine gelen Turgut KUL hocanın da (hiçte yabancı olmadığı camiaya) umut aşılaması adeta, ilaç gibi geldi. Tüm camiaya… Ve KUL hoca, iyi başladı zor günlerin adamı olduğunu ilk maçtan gösterdi. Moraller de yerine geldi, tabii ki…
 
Bugün, 3 konuya değinmeden geçemeyeceğiz. İlki maç.
Isparta 32 spor için zor sınavdı. Amed maçı… Maçı kaybetsek, çok şeyi kaybetmiş olacaktık ki, güzel başlangıçlar sekteye uğrayacaktı , Allahtan olmadı. Bunun için 3 altın puan zor kazanılsa da, Aydın Bölgesi hakemi Eren Özyemişçioğluna rağmen ve de yardımcılarına rağmen kazanılmış olması da büyük başarıdır diyoruz. Bu galibiyette emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara şükran duyuyoruz. Teşekkürler.
AMED SPORTİF takımı zor bir rakip. İyi futbol oynayan, lider Pendiksporun ardından 2. Sırada bulunan ve süper lig tecrübeleri bulunan futbolculardan kurulu bir takım. Özellikle Kutay-Mervan-Bünyamin-Okan ve Mansur’la etkili oldular. Ancak bizim pembe-yeşilli gençler özellikle maçın ilk 45 dakikasında iyi futbol, oynayıp topu kontrolünde tutması ve skoru alacak kadar güzel oyun ortaya dökünce, işin rengi belli oldu.
Taner Gümüş’ün 7. Dakikada attığı füze, rüzgarla birlikte kaleye gidince şahane bir gol seyrettik. Bizim takım şut atma yerine maçlarda daha çok pas, daha çok asisti tercih ettiği için gol kısırlığı yaşıyor. Ve takımımızın bir eksiği de duran toplarda savunma dizilişinde. Bu hataları yapmazsak, kalede büyük güven veren Alp Arda kardeşimizin gollere geçit vermeyeceğini çok iyi biliyoruz. Nitekim maçın 2. Devresinde kalesinde adeta devleşti. Tebrikler. Gençlerimizi, Amedsporu yenerek 3 altın puan kazanmalarından dolayı bir kez daha kutluyoruz. Zira “kazananlar kulübü olmak” harikulade bir olay. Biraz da kaybedenler üzülsün. Öyle değil mi efendim?
Öte yandan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen maçı, protokol tribünü, yerine açık tribünde Isparta’lı futbolseverler birlikte izledi. “TRİBÜNLERDEN GELEN, BAŞKAN BÜYÜKSÜN “ tezahüratına, “ Sağolun, varolun” diye cevap verdi.
Gönüllere girmek böyle bir şey işte.
İkinci konu da şu.
Isparta 32 Sporda, ( BAL LİGİ-3.LİG-2. LİG) yani Atakan Yazgan dönemindeki sık sık hoca değişiklikleri şu an 2. TÜRKİYE LİGİ (PROFESYONEL) BEYAZ GURUP TAKIMI ISPARTA 32 SPORA YAKIŞMIYOR. Amatör takım değiliz artık. Amatör kafalar, tarihte kaldı. 27 günde hoca değiştirmek,
doğru değil. 1 yenilgi de görevine son vereceğiniz hocaları niye göreve getiriyorsunuz. (Sadi Tekelioğlu-Hakan Hayati Karaca-Gökhan Çelebi-Tuğrul Köz-Hakan Şimşek-Tarık Söyleyici-Murat Yılmaz) Bu hocaların hepsi geldiler ve gittiler. Hepsi mi başarısızdı yani… Bakınız bu hocaların içinde çok tecrübeli, UEFA ve Pro lisanslı hocalar bile var. Bu hoca kıyımına dur demek lazım.
 
3. konu da şu, turnike keşmekeşi ve bedava bilet olayı…
Sayın yöneticiler. Maçı bedava yapıyorsunuz, seyirci stadı yine doldurmuyor. İşte enine boyuna araştırmanız gereken konu bu. Nerede bu küskünler. Kimlere küsmüşler… Neden gelip takımına sahip çıkmıyorlar. Bal dediğimiz ligde 10-12 bin seyirciyle oynanan maçlar, 2. Profesyonel ligde niye yok.
Evdeki son 3 maçta, seyircilerle konuştuk, derdiniz nedir ve evde-çarşıda veya dinlenme alanlarında oturanlar, pikniktekiler neden maça gelmiyorlar dedik, bize verdikleri cevaplar çok ilginç geldi. Kardeşim, birincisi pandem var diyorlar. Doğru, pandem henüz bitmiş değil. Günde hala daha ülkemizde 190-200 insan ölüyor. Yazık…
Aşısız olanlar var onlar zaten maça gelemiyorlar. Aşı sıkıntısı olmayanlar da bilet kuyruğu çilesinde. Kimlik kontrolü, HES sorgulaması, üst araması, turnike geçişleri zaman alıp sorun olduğu için maça gelmiyor, diyorlar. Maç başlıyor, turnike, kontroller ve giriş kuyrukları yüzünden müsabaka başladıktan 15-20 dakika sahadayız ve erken gol olursa ; (Kİ : Oldu. Isparta 32 spor-Teco maçında.) (Ki :Oldu… Isparta 32 Spor-Amedspor maçında gol 7. Dk. geldi.) Golü göremedik. O zaman ne anlamı kaldı maçın diyorlar. Doğru yorumlar bunlar. Devam ediyorlar…
 
Maça girişte kimlik sorgulama, üst arama, hes sorgulaması hepsi tamam. Kabül. Buna diyeceğimiz yok. Ancak turnike geçişi için yan ve açık kapılardan giriş yaptırılsa, o kuyruk ve bekleme çilesi yaşatılmasa olmuyor mu? Güvenlik görevlileri ve bilet dağıtan görevliler açık yan kapıdan, (HES ve KİMLİK sorgusu yapılan) seyirciyi bekletmeden içeri biletle alsa olmuyor mu? Bal gibi olur.Sadece, görevli insanlara talimat gerekiyor. O kadar. Ve bu talimatın verilmesini arzu ediyoruz.
*************
Bugünkü yazımızın son konusu da Isparta 32 Emrespor-Gelendostspor Bal ligi maçıyla ilgili. İl derbisi diyebileceğimiz çatır çatır geçen, mücadele ve hırs dolu bir 90 dakika izledik. Her iki temsilcimizi de kutluyoruz. Emrespor bildiğiniz gibi, çok koşan, mücadeleyi asla bırakmayan ve inatçı futbol oynayarak maç kazanmayı kafasına koymuş bir ekip. Mustafa Özsavlu klasiği futbol oynuyorlar. Ligde 2. Sıraya çıktılar ve Lider Sarayönünü zorlayacak tek rakip gibi. 1. Devrenin bitimine 2 hafta kaldı. Bu hafta zorlu Konya Ereğlispor deplasmanına gidiyorlar. Son hafta Isparta’ya Akşehirspor gelecek. Bu 2 maçı 6 puanla atlatırsa, Emresporu yolu açıktır. Bir de şu Başkanlık meselesini acilen çözmeleri gerek.
Gelelim Gelendostspora. Bu sezon ilk kez izlediğimiz ve yaş ortalaması, 20.3 olan bu genç futbol takımını ayakta alkışlıyoruz. İsmail Esen başkan zor şartlara rağmen gencecik bir takım kurmuş ve sahada çok iyi mücadele örneği gösteriyorlar ve rakiplerini zorluyorlar. Tek eksikleri biraz tecrübe.
Bal’da 1. Sezonları kolay değil ve yeni yeni maddi imkanlara kavuşsalar, başarılı olacakları kesin. Kolaylıklar diliyoruz. Ve bu hafta dişine göre rakip Su Durağı takımı, Gelendost’a geliyor. Onu yenip 3 puan alırlarsa büyük bir moral olacağını düşünüyoruz. Haydi başarılar.
Saygılarımızla...

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °