Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ispartaspor, Olumlu Sinyaller Verdi

Ispartaspor, Olumlu Sinyaller Verdi

SPOR 15.08.2022 11:11:00 0
Ispartaspor, Olumlu 
Sinyaller Verdi
Lig maçlarının başlamasına 2 hafta kala, Isparta’mızın 2. Profesyonel Lig beyaz guruptaki temsilcisi Isparta 32 spor yeniden ve sıfır noktasından kurduğu genç kadrosuyla çıktığı, ilk özel hazırlık maçında Karaman Belediyesporu 1-0 yenerek moral buldu. Spor kamuoyu gibi bizlerde ilk kez izlediğimiz takımımızı sahada görme imkanı bulduk. Ne kadar da özlemişiz, futbol maçlarını… Şuna inanın ki, futbolda, idman başka bir şey, maç bambaşka bir şey…
 
İlimizdeki 1. Etap kamp sonrası, cumartesi günü saat 20.00’de Atatürk stadında Karaman Belediyesporla ilk özel hazırlık maçına çıkan pembe-yeşillilerin, uyum sorunu yaşadığı gözlenirken, zaman zaman rakip takım, bazen de ev sahibi takım sahada birbirlerine üstünlük sağladı. Ancak bizim gençler, lig öncesi olumlu sinyaller verdi diyebiliriz. 4 bine yakın seyircinin ilgiyle izlediği maç dostluk görüntüleriyle başladı.
 
Genç-koşan ve sahanın her noktasında pres uygulamaya çalışan Karaman Belediyesporlular 1 aylık kamptan geldikleri ve daha önceki takımlarda birbiriyle futbol oynamış olmaları avantaj sağlarken ilk 25 dakikada iyi pas, alış-verişleriyle dikkat çektiler. Futbolda diğer kural da şu ki, bir maçta rakibin kadar koşar, iyi deplase olur, pres uygularsan başarı gelir. Aynen de böyle oldu. Pembe-Yeşilli gençler ikili mücadeleri kaybetmeye başlayınca, hoca Yusuf Şimşek kenardan müdahale etti. “Pres yap, akıllı ol, temkinli koş, boş alan bırakma, oyunun yönünü çevir” komutu verdi ve maçın gidişatı 25. Dakikadan sonra bir anda değişti. Oyuna denge geldi, anlayacağınız…
 
Elbette emri vermekte, emri uygulamakta ayrı ayrı olaylardı. Kaleci Yavuz’la- Defansımız, orta alanla- forvet arasındaki sıkı geçişler iyi olunca hem rakip daha çok yoruldu hem de hücum etkinliğimiz arttı. Nitekim tam Isparta’mızın plaka dakikası oynanırken, penaltı kazandı bizim gençler ve Cem (32. Dakikada) topu ve Karaman kalecisi Mertan’ı ayrı ayrı köşelere göndererek skoru 1- 0’a taşıdı. Golle birlikte, sahada güller açtı tabii ki. İşin sıkıcı yanı Karaman teknik adamlarının penaltı yok itirazlarıydı. Maç boyu her faule ve aleyhlerindeki tüm kararlara itirazları, maçın Antalya bölgesi hakemleriyle sürekli diyalog yaşamalarına neden oldu.
 
Özel bir hazırlık maçında bu kadar agresif olmak, kapalı tribün taraftarıyla didişmek Karaman’lı hocalara yakışmadı. Ve ilk devre 1-0 bitti. 2. devre ev sahibi takım üstündü. Zaman zaman yakalanan fırsatlar golle sonuçlanmadı. Maçın 59. Dakikasında Umut ve Cemal çarpıştılar saha bir anda karıştı arbede yaşansa da olaylar yatıştırıldı. Ve maçın 90 dakikası 1-0 bitti. İşin özet kısmı şu ki, misafir takım bu stres ve agresif olayları, lig maçlarında yaşarsa, TFF-MHK ve HAKEMLERLE sıkıntı çekerler. Isparta 32 spor teknik direktörü Yusuf Şimşek hoca maç boyu ve maç sonu, Karamanlı futbolcuları-hocaları ve masörü yatıştıracağım diye inanın futbolculardan daha çok yoruldu ve efor sarf etti. Ev sahibi takıma gelelim. Isparta 32 spor ilerisi için ümit verdi.
 
2. Afyon kampı ve 2. Özel maç Kuşadasıspor müsabakası eksikliklerinin giderileceği dönem olacaktır. Sonrası lig zaten… Amed maçına kadar yeni transferlerin uyumu ve oynamayanların takıma adapte olmasıyla iyi bir giriş yapılacağına inanıyoruz. İyi niyetlerle başladık. Bitirmenin yarısına geldik… Çok kısa sürede iyi bir takım olmalıyız ki, bu sezon rakipler güçlü ve çok çetin maçlar bizi bekliyor. 38 hafta da, asla kolay geçmeyecek. Haydi yolunuz açık olsun.
Saygılarımızla...

Anahtar Kelimeler: verdi olumlusinyaller spartaspor
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °