Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

''Ispartaspor 1930 Projesi'' yarıda kalmasın

Levent Doğan'ın köşe yazısıdır...

SPOR 21.07.2016 09:02:00 0
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve Vali Şehmus Günaydın; «ISPARTASPOR 1930» için Futbol Federasyonu’na (TFF) yatırılması gereken 20 Bin TL’yi temin ediyor.
 
» BAŞKAN, 20 GÜN GEÇTİ.
ZAMAN TÜKENİYOR
GEREKENİ YAP
                2016- 2017 Sezonu yaklaşıyor. Takım kurulması gerekiyor. Bunun için de mali kaynak lazım. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, başlangıç için 500 Bin TL kaynak sağlayacağı sözünü vermişti. Ancak aradan 20 gün geçmesine karşın bir gelişme kaydedilemedi. Başkan, lütfen ''Ispartaspor 1930 Projesi'' yarıda kalmasın.
 
 
 
» ISPARTA’NIN PROFESYONEL
ALANDA SPOR TAKIMLARINA
İHTİYACI VAR
                Merkez İlçe’de 250 Bin; totalde ise 420 Bin nüfusa sahip; Göller Bölgesi’nin ve Batı Akdeniz’in en stratejik kentlerinden biri olan Isparta’nın mutlaka bir spor kültürünü inşa etmesi gerekiyor. Bunun için de profesyonel mecralarda temsilcisi bulunmalı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 500 + 250+ 250 Bin TL destek sözü vermişti. Ancak 20 gün geçti, hiçbir gelişme olmadı.
 
» VALİ 36 GÜNDE DEVRİM YAPTI
DEĞERLİ BAŞKAN SIRA SİZDE
                »  Resmî Gazete’nin 1 Haziran 2016 Çarşamba gün ve 29729 sayılı baskısında yayımlanan Kararname ile Isparta’ya atanan;
                » 14 Haziran 2016 Salı; saat: 15: 00’te göreve başlayan Vali Şehmus Günaydın, 36 gün içerisinde ''Ispartaspor 1930 Projesi''ni bir noktaya getirdi.
                Aynı azim, kararlılık ve desteğin Belediye Başkanlığı kanadından da gelmesi gerekiyor
                Zira Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 3 aşamalı plan dâhilinde Ispartaspor 1930 Projesi’ne 1 Milyon TL kaynak aktaracağının sözünü vermişti. Aradan 20 gün geçmesine karşın ilk ödeme olan 500 Bin TL için bir gelişme kaydedilmedi.
VALİ GÜNAYDIN VE BİLGİÇ’İN
ÇABALARI, SAYIN BAŞKAN
TARAFINDAN DESTEKLENMELİ
                Vali Şehmus Günaydın, ilk gün “Biz mükemmel olduğumuzu iddia etmiyoruz ama Isparta’mız için en mükemmeli yakalamaya çalışacağız” demişti. Ardından Vali Günaydın, “Yaklaşık 250 bin nüfusu olan bir şehrin profesyonel takımının olmaması üzüyor, ama bu eksiği de gidermek için çabalayacağız.” 
                Kastamonu’ya geldiğinde BAL’da olan takımı 2.Lige kadar çıkartılmasında başrol oynayan Vali Günaydın’ın Türk futbolunun yıldızlarıyla sürekli irtibat halinde olduğu biliniyor.
                Vali Günaydın, Isparta futbolu için 29 Haziran Çarşamba günü İstanbul’da işadamlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya katılmıştı. 
Toplantıdan çıkan sonuç ise İstanbul’daki işadamları tam destek olacağını ifade etmişti.
                TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı- AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’te gereken desteğin verileceğini belirterek, “Şehir spor konusunda iyi bir alt yapıya kavuştu. Hızlı bir oluşum bekleniyordu. Belediye başkanımızın başlangıç için 500 + 250 +250 bin TL taahhüdü vardı. Futbolcu transferleri için bunlar konuşuldu. 29 Haziran Çarşamba günü İstanbul'da Sayın Valimiz Şehmus Günaydın'ın ve ilgili arkadaşların katılımıyla toplantı yapıldı. Vali bey, Belediye başkanımızla 2 defa konuştu. Süratle bir şeyler belirlendi. Yola çıktık, geri dönmek olmaz. Herkes taahhüdünde bulundu. Herkes sorumluluğunu biliyor. Geri dönmeye kalkanı hep beraber basının gücüyle afişe edeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.
Bu açıklamaların üzerinden yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise verdiği sözü tutmadı. Spor kamuoyu ise zaman kaybı nedeniyle umutsuzluğa düştü. Bir an önce Belediye Başkanı Günaydın’ın ve diğer yetkililerin sözlerini tutmasını bekleniyor.
                Bu belirsizlik devam ederken Vali Günaydın’la 13 Temmuz Çarşamba günü  telefonla görüştüm. Vali Günaydın, yeğeninin düğünü için memleketi Batman’da bulunduğunu ve gelir gelmez bu konularla ilgili görüşme yapacağını söyledi. Hatta Türkiye Futbol Federasyonu’na 22 Temmuz Cuma gününe kadar yatırılacak 20 bin TL’lik teminatı yatıracaklarını bildirmişti.
Bu arada 15 Temmuz gecesi TSK içindeki FETO/PDY bağlı bazı subayların darbe girişimi Isparta 1930’un toplantısını da engelledi. 15 Temmuz’da Isparta’ya gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı- AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Vali Günaydın, Isparta 1930 için son bir kez daha toplantı yapmak için temaslarda bulunuyorlardı. Taaki Hainler,  darbe girişimi yapmaya kalkışırken. Gece saatlerinde Ankara’ya yola çıkan ve Polatlı’da mahsur kalan  TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı- Süreyya Sadi Bilgiç, başkent’e ulaşmaya çalışırken zorlu saatler geçirdi.
15 Temmuz gecesi Eğirdir’de bulunan Vali Günaydın ise darbe girişimini önlemek için destansı bir duruşa imza attı. Vali Günaydın, darbe girişimi için yola çıkan otobüslere gerekirse yakılması talimatı vermesi telsiz görüşmelerine yansımıştı. Günaydın, "Gerekirse bu talimatı yine vereceğim. Buradan darbeye karışacak kişilerin sevk edileceği otobüsler haber verilmişti. Vatandaşlarımız istihbaratımız bize verdiği bilgiler sayesinde bu otobüsler Eğirdir’e giderken talimatım şu oldu: ’Şoförlere kesinlikle oraya girilmeyecek denilecek. Bu talimata uymayacak şoförler gerekirse araçtan indirilerek o araçlar yakılacak’ oldu. Bundan sonra da bu talimatım geçerli."
Sayın Valimiz Şehmus Günaydın, Isparta Emniyet Müdürlüğü ve halkımız bu olaya müdahale etmeseydi, 1500 Komando Ankara'ya ulaşsa girişim daha kanlı olurdu. Isparta halkımızda tüm Türkiye’de olduğu gibi Demokrasiye sahip çıkıyor. Ve sabahlara kadar Hükümet Meydanında, Askeriye ve Havalimanlarında nöbet tutuyorlar.
                Bu hainlere karşı tek yürek olarak kısa sürede ülkemiz normale döndü.
                Ve sonuç olarak böylesi bir ortamda bile Vali Günaydın ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı- Süreyya Sadi Bilgiç, futbol olayını düşünerek TFF’ye yatırılması gereken 20 bin TL’lik teminat için talimat veriyor. Bölgesel Amatör Lig’in eylül ayı ortalarında start alması bekleniyor. Evet biraz geç kalındı, ama ilk adım atıldı. Diğer adımlarının hızlı atılıp, çalışmaların tam gaz devam etmesi gerekiyor.

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °