Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’nın Milletvekilleri Mecliste Yemin Etti

Isparta’nın Milletvekilleri Mecliste Yemin Etti

SİYASET 3.06.2023 22:52:00 0
Isparta’nın Milletvekilleri  Mecliste Yemin Etti

TBMM'de 28. dönem yemin töreni, Meclis'in en yaşlı üyesi olan Devlet Bahçeli'nin yeminiyle başladı. 600 vekil, şehirlerin alfabetik sıralamasıyla tek tek kürsüye çıkıp yemin etti. Isparta'dan seçilen 4 Milletvekili de yeminlerini yerine getirerek, görevlerine başladı. 

14 Mayıs tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Isparta’dan seçilen 4 Milletvekili dün TBMM'de yeminlerini yerine getirerek resmen görevlerine başladılar. İlk olarak kürsüye Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz çıkarak yeminini etti. Gökgöz’ün ardından CHP Milletvekili Yalım Halıcı yemin etti. Daha sonra MHP Milletvekili Hasan Basri Sönmez kürsüye geldi. Sönmez’den ardında ise son olarak Ak Parti Milletvekili Osman Zabun yemini etti.  

İŞTE O YEMİN METNİ 

Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim" şeklindeki yemini okudu.


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °