Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta'nın tanıtım elçileri sertifikalarını aldılar

Isparta'nın tanıtım elçileri sertifikalarını aldılar

ISPARTA 1.05.2018 14:56:00 0
Isparta
MÜSİAD Isparta Şubesi Isparta Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Kırsal Turizm Alanında Yeni İstihdam Yaklaşımları Projesi kapsamında 75 kadına sertifika verildi. Sertifika alan kadınlar gül ve lavanta başta olmak üzere Isparta’nın turizm değerlerini tanıtılacaklar.
 
MÜSİAD Isparta Şubesi Isparta Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde Aralık ayında başlatılan Kırsal Turizm Alanında Yeni İstihdam Yaklaşımları Projesi sona erdi. Proje kapsamında 75 kadın eğitim aldı. Eğitimi başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları önceki gün il Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törenle verildi.
Törene MÜSİAD Genel Merkez Kadın Çalışma Grubu Başkanı Müge Öz, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, Isparta HEM Müdürü İhsan Arıcı, davetliler ve kursiyerler katıldı.

ISPARTA’MIZI TANITMAK VE TANIMA ADINA ÇOK ÖZVERİLİYDİLER
Törenin açış konuşmasını yapan MÜSİAD Temsilcisi Müjgan Cingöz, projenin anlamlı olduğunu ifade ederek, “MÜSİAD Isparta şubemizin önderliğinde Isparta Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün paydaşlığında Isparta merkez ve ilçe, köylerinde ikamet eden 18-60 yaş arasında olan, son zamanlarda ilimizde gül ve lavanta turizminin artmasıyla birlikte bu sektörün içinde yer almak isteyen 75 kadınımıza eğitim verdik. Isparta yöresinin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtma faaliyetlerinin yürütülmesi, turizm alanları hakkında farkındalığın artırılması, Isparta’ya gelen konuklara turizm alanlarının doğal güzelliklerinin yanı sıra yöresel kültürünün tanıtılması bu sayede bölge değerlerinin doğru ve etkin şekilde algılanması, bölge kültürünü konukların yaşam alanlarına taşıyarak Isparta’nın tanıtımına katkı sağlanmasının yanı sıra nitelikli kadın istihdamının artırılmasını hedefledik. Bu amaçla Aralık ayında Kırsal Turizm Alanında Yeni İstihdam Projesi adı altında eğitimlerimize başladık. Eğitimlerimiz teorik ve uygulamalı olarak yapıldı. Isparta’mızın gastronomisinden kentsel mimarisine, tarım ve endemik bitkilerinden sağlık turizmine kadar tüm değerleri ortaya koyduk. Eğitimler esnasında alanlarında uzman kişiler geldiler ve bilgileriyle katkı sağladılar. Kursiyerlerimiz de Isparta’mızı tanıtmak ve tanıma adına çok özveriliydiler” dedi.
Törenin sonunda 75 kadına sertifikaları takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °