Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta'nın damadı generalden örnek çıkış Asker katil olamaz

Ispartalı Ziynet Erbaş ile evli olan, Emekli Öğretmen Atiye Kılıçarslan'ın kardeşi Adana Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, 'asker hiçbir zaman vatandaşını öldürmez' dedi.

ISPARTA 20.07.2016 05:09:00 0
Isparta
15 Temmuz terörist darbe girişimi sürecinde Türk Silahlı Kuvvetler içerisinde devletinin ve milletinin yanında yer alan, darbenin püskürtülmesinde can siperane çalışan komutanlar ve askerler de var. İşte onlardan birisi Adana Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş. Tümgeneral Erbaş'ı önemli kılan Ispartalı Ziynet Erbaş ile evli olması ve tanınmış eğitimci Atiye Kılıçarslan'ın kardeşi olması. Dolayısıyla Tümgeneral Erbaş, Isparta'nın damadı.
                Adana'da darbe girişimi sırasında şehit düşen polis memurları Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile İstanbul'da darbeci askerlere karşı müdahale sırasında şehit olan Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi.       Tören alanına gelen Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehit ailelerine yönelirken gazetecilere dönüp, "Katilin asker olmadığını yazın. Katil asker değil, bunu böyle bilin" dedi. Şehit yakınlarına sarılarak teselli eden Erbaş, başsağlığı dileklerini ilettikten sonra protokol bölümüne geçti. Bu sırada DHA mikrofonunu eline alıp, "Asker hiç bir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker olamaz. Türk milletinin askeri katil olamaz" diyerek yerine geçti.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °