Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Ispartalılardan Seçim Yorumu! 2. Tur ‘Masraf’

Ispartalılardan Seçim Yorumu! 2. Tur ‘Masraf’

ISPARTA 21.05.2023 13:15:00 0
Ispartalılardan Seçim Yorumu!  2. Tur ‘Masraf’

14 Mayıs Pazar günü Türkiye genel seçimleri için vatandaşlar sandık başına gidip oylarını kullandı. Oy sayım işlemlerinin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda üç aday da seçilmek için yeterli oy sayısı olan yüzde 50 artı 1 oya ulaşamadı. Peki Ispartalı vatandaşlar Türkiye Genel Seçimleri hakkında ne düşünüyor? Seçimlerin 2. tura kalmasını nasıl yorumluyor? 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ 

28 MAYIS’TA YENİLENECEK 

Türkiye 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimleri için 14 Mayıs Pazar günü oylarını kullandı. YSK'nın açıklamasına göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.52, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44.79 oy aldı. Adaylar seçilmek için yeterli oy sayısı olan 50 artı bir oya ulaşamadığından, 28 Mayıs Pazar günü ikinci turda seçim işlemleri tekrar gerçekleştirilecek.

İŞ, İLK TURDA BİTMELİYDİ İKİNCİ 

TUR MASRAFTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL 

Ispartalı vatandaşlar seçim hakkında düşüncelerini ve seçimin 2.tura kalmasını yorumladı. Seçimin ilk turda bitmesi gerektiğini ve ikinci tur seçimlerini ülkeye masraftan başka bir şey olmadığını ifade eden Ispartalı vatandaşların görüşleri.

OYLAR YETERSİZ OLDU

Seçim atmosferinden bahseden bir vatandaş; “Seçim atmosferi Ak Parti için mükemmeldi. Ama oylar yetersiz kaldı. İnşallah 2. turda kazanacağız. Diyerek oyların yetersiz kaldığını söyledi.

HALKIMIZ AKILLICA DAVRANMALI

Halkın akıllıca davranması gerektiğini dile getiren bir vatandaş, "İşimiz çok zor. Çok kötü durumdayız. Halkımız akıllıca davransa her şey daha farklı olacak" dedi.

2. TURDA NE OLACAĞINI 

MERAK BİLE ETMİYORUM...

Oyunu kullanırken düşüncelerini ifade eden bir vatandaş, "Gereksiz yere gerginlik ve kavga vardı, Neden? 2. turda ne olacak merak da etmiyorum. Hayırlısı neyse o olsun" dedi.

SONUÇLAR BEKLENEN GİBİ OLMADI

Seçim sonuçlarının beklediği gibi olmadığını söyleyen bir vatandaş, "Seçim gayet güzel ve demokratik geçti. Sonuçlar beklenen gibi olmasa da 2. tur biraz zorlu geçecek gibi. Ama Recep Tayyip Erdoğan yine alır" diyerek düşüncelerini belirtti.

2. TURA KALMASI MASRAF

Seçimlerin 2. tura kalmasının masraf olduğunu dile getiren bir vatandaş, "Benim açımdan ve ülke açısından, bu sonuçların iyi olmadığını düşünüyorum. Ayrıca seçimin 2. tura kalması çok masraf" dedi.

 

 


Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °