Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ispartalılar Yediğine İçtiğine Fiyatını Görüp Karar Verecek

Ispartalılar Yediğine İçtiğine Fiyatını Görüp Karar Verecek

ISPARTA 15.01.2024 21:48:00 0
Ispartalılar Yediğine İçtiğine  Fiyatını Görüp Karar Verecek

1 Ocak 2024 tarihi itibariyle lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listelerinin giriş kapısı ve masalara koyulması zorunlu hale geldi.

Çoğu işletme karara uyarken bazı iş yerlerinde de fiyat bilgisinin yer almadığı görülmekte. Öte yandan ise vatandaşlar uygulamanın yerinde olduğunu dile getirirken, bazı işletmeciler ise karardan memnun olmadığını dile getirdi. 

ISPARTA KARARDAN MEMNUN MU?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde fiyat listesinin giriş kapısına ve masalara koyulmasını birçok Ispartalı esnaf olumlu karşıladı.

Lokantacı esnafları, fiyat listelerinin dışarıya asılmasının hem müşteri hem de işletme sahipleri için fayda sağladığını dile getirerek; “1 Ocak 2024 tarihiyle Cumhurbaşkanlığımızın çıkarmış olduğu karar nedeniyle fiyat listesinin dışarıya asılması konusunda memnunuz. Bu kesinlikle böyle olmalıydı. 

Bizce geç kalınmış bir karar. Nasıl marketlerde bütün ürünlerin etiketi üzerinde varsa, biz kesemize uygun ürünleri nasıl bakıp alıyorsak, restoran, kafe ve farklı gıda işletmelerinde bu uygulama bence çok başarılı oldu. Herkes neyi ne kadara yediğini bütçesine göre görme hakkına kesinlikle sahip. Benim işlerimi negatif bir konuda etkilemedi. Daha doğrusu bilinçli müşteri, bilinçli tüketici için bence gayet faydalı bir çalışma olmuş olması bizim için bir artı” şeklinde görüş belirttiler.


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °