Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ispartalılar Dikkat! Zemheri Soğukları Geliyor!..

Ispartalılar Dikkat! Zemheri Soğukları Geliyor!..

ISPARTA 23.12.2022 23:42:00 0
Ispartalılar  Dikkat!  Zemheri Soğukları Geliyor!..

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde etkisini gösteren güneşli hava, iki gün aranın ardından yerini sağanak ve kar yağışlı havaya bırakacak. Isparta’da ise havalar ciddi oranda soğuyacak ve özellikle geceleri eksi dereceleri görecek. 

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde etkisini gösteren güneşli hava, iki gün aranın ardından yerini sağanak ve kar yağışlı havaya bırakacak.

Meteorolojinin verilerine göre, yurdun genelinde olduğu gibi Isparta’da da zemheri soğukları başlıyor. Ancak, Isparta’da önümüzdeki 5 gün için kar ya da yağmur beklenmiyor.

Zemheri, Arapça kış anlamına gelen "zem" ile Farsça uğultu anlamındaki "harir" kelimelerinin birleşmesi ile oluşmuştur. Zemheri ayı, soğuk havaların en çetin yaşandığı dönem olarak bilinmektedir. Halk arasında kış aylarının en soğuk olduğu 40 günlük döneme, zemheri ayı denir.

Meteoroloji uzmanlarına göre, zemherinin ilk yarısında hava sıcaklıklarında dalgalanmalar yaşanır. Örneğin, 17-18 derece olan sıcaklıklar birkaç gün sonra 4-5 dereceye kadar iner.

Meteorolojinin tahminlerine göre, Isparta’da hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönüyor ve düşmeye devam ediyor. Isparta’da bugün hava Puslu ve hava sıcaklıkları gündüz 9 gece eksi 2 derece olacak. Yarın hava durumu sisli olacak, hava sıcaklıkları 10/-2 derece olacak.

Isparta’da bu hafta sonu ise hava durumu, sisli ve kapalı, hava sıcaklıkları ise -1 / 8 derecelerde olacak.

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °