Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Ispartalılar Çaya Hasret Kalacak!

Ispartalılar Çaya Hasret Kalacak!

EKONOMİ 11.06.2023 11:14:00 0
Ispartalılar Çaya  Hasret Kalacak!

Çay tutkunları için üzücü bir haber geldi. Türkiye'nin önde gelen çay üreticisi Çaykur, çaya yüzde 43 oranında zam yaptığını duyurdu. Yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi. Zam haberi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. 1 kilogramlık Rize Turist Çayı’nın perakende satış fiyatı 150 liraya dayandı.

Çay, Türkiye'de en çok tüketilen içeceklerden biri olmasıyla bilinir. Çay demlemek ve keyifle içmek, birçok kişi için günlük rutinin bir parçasıdır. Ancak, Çaykur'un bu rekor zammıyla birlikte çayın tadı ve keyfi, vatandaşların cüzdanlarına da büyük bir yük getirecek gibi görünüyor.

Ekonomik zorluklar yaşanırken çayın fiyatının bu kadar yükselmesi vatandaşların alım gücünü daha da düşürecek.

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve üretim maliyetlerindeki artışın, zammın temel nedenleri olduğu ifade ediliyor. Ancak, vatandaşlar, çayın temel bir ihtiyaç olduğunu ve bu tür zamların yaşam kalitesini olumsuz etkileyebileceğini düşünüyor. Özellikle çayı toplu olarak tüketen aileler ve çay salonları, bu zamdan olumsuz etkilenecek. 

Çay fiyatları ile ilgili zamlı ve zamsız fiyatları paylaşıldı. Ocak ayında 1 kilogram Rize Turist Çayı’nın perakende satış fiyatının 97.81 TL, bugün ise aynı çayın 141.54 TL’den satıldığı belirtildi. Tiryaki Çayı’nın zamsız fiyatı 95.95 TL iken zamlı listede 138.39 TL’ye yükseltildi.

 


Anahtar Kelimeler: Ispartalılar Hasret Kalacak!
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °