Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Ispartalı STK’lardan Filistin’e Destek; Katil İsrail, Saldırıları Durdur!

Ispartalı STK’lardan Filistin’e Destek; Katil İsrail, Saldırıları Durdur!

ISPARTA 10.10.2023 21:01:00 0
Ispartalı STK’lardan Filistin’e Destek;  Katil İsrail, Saldırıları Durdur!

Isparta Kudüs Platformu’nu oluşturan yaklaşık 20 Sivil Toplum Kuruluşu bugün ikindi namazına müteakip kitlesel basın açıklaması yaptı. Açıklamada, İsrail’in yıllarca Filistin halkına zulmeden bir katil devlet olduğu vurgulanarak; “Katil İsrail, saldırıları acilen durdur” denildi. 

Geçtiğimiz Cumartesi sabahı Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı saldırılara, misliyle cevap vermeye çalışan İsrail, üç gündür asker – sivil demeden Gazze’ye bombalıyor. Şehirde hayatını kaybedenlerin sayısı 687’yi geçti. 

İsrail’in bu saldırıları bugün Isparta’da yapılan kitlesel basın açıklaması ile kınandı ve saldırılara tepki gösterildi. İkindi namazına müteakip Mimar Sinan Camii önünde konu ile ilgili olarak kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi. Söz konusu tel’ine; Memur – Sen, İHH, Burak başta olmak üzere Isparta Kudüs Platformunu oluşturan yaklaşık 20 Sivil Toplum Kuruluşunun Başkan ve Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Fetih Suresinin Mimar Sinan Cami İmam – Hatibi Uzman Hatibi Suat Sarıca tarafından Okunması ile başlayan kınama ve protesto etkinliğinde basın açıklaması Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Başkanı Muhammet Yıldız tarafından okundu. Söz konusu açıklamada; “Bismillahirrahmanirrahim Elhamdulillahi Rabbil Alemin Vessalatu Vesselamu Ala Rasulina Muhammedin Ve Ala Alihi Ve Sahbihi Ecmain

staiz Billah 

İzacaenasrullahi Vel Feth.

İnna Fetahnaleke Fethan Mubina.

Minel Mu'minine Ricalun Sadaku Ma A’hedullahe Aleyh.

Düşmanın Zelil Olduğu Günleri Bizlere Gösteren Allah’a Binlerce Hamd Olsun!

Müslümanların İzzetini Tutup Kaldıran Allah’a Esmâsı Adedince Hamdolsun!

Çiğnenen Kutsallarımızı Yücelten Allah’a Yarattıkları Adedince Hamdolsun!

Selam Olsun, Allah’a Verdiği Söze Sadık Kalanlara!

Selam Olsun, Azimleriyle Düşmanı Hezimete Uğratanlara!

Selam Olsun, Bir Volkan Olup İşgale Karşı Patlayanlara!

Selam Olsun, Hiçbir Kaybın Korkutamadığı Yiğitlere!

Selam Olsun, İzzeddin Kassam’a, Şeyh Ahmed Yasin’e, Abdülaziz Rantisi’ye!

Selam Olsun, Yahya Ayyaş’a, Muhammed Durra’ya!

Selam Olsun, Kudüs’e, Ramallah’a, El Halil’e!

Selam Olsun, Gazze’ye, Nablus’a, Cenin’e!

Ve Binler Selam Olsun, Ümmetin Onurunu Kurtaran Hamas’a!

Kıymetli Ispartalı Kardeşlerim, Değerli Basın Mensupları;

Yüz Yıla Yakın Süredir İslam Topraklarını İşgal Ederek, Kadın, Yaşlı, Çocuk Demeden Katlederek, Habis Bir Kanser Gibi Büyüyen İsrail, Pervasız Eylemlerinin Karşılığını, Mutlak Başarıya Ulaşan Aksa Tufanı Operasyonu İle Zilleti Yaşadılar Elhamdülillah.

Bunca Zamandır Bu Meydanlarda İsrail’in Zulümlerini Tel’in İçin Toplandık, Zalimlere Karşı Nefretimizi Haykırdık. Kardeşlerimizin Acısını Yüreğimizde Hissederek Duaya Durduk, Kıyama Kalktık. 

Fakat Bugün Başka!

İşte Bugün Büyük Bir Umutla, Kudüs’ün, Mescid-İ Aksa’nın Özgürlüğüne Giden Yolda Elde Edilen Bu Büyük Başarıyı Kutlamak, Filsitinli Kardeşlerimizle Ve Mücahidlerle Omuz Omuza Olduğumuzu Haykırmak İçin Buradayız! 

İlk Kıblemiz, Haremimiz, Etrafı Mübarek Kılınmış Mescidi Aksa’mız, Her Gün Terörist İsrail Ve Yahudi İşgalciler Tarafından Düzenlenen Baskınlarla Taciz Ve Tahkir Ediliyorken, Sokaklarda Masum Siviller Kurşuna Diziliyorken, On Yaşında Çocuklar Tutuklanıyorken, Gazze’de Ambargo Ve Abluka Şiddetini Artırmışken, Sadece Filistinli Kardeşlerimizin Değil Tüm Müslümanların İzzeti Hergün Her An Çiğnenmeye Devam Ediyorken Gerçekleşen Aksa Tufanı Operasyonu, Yalnız İsrail’e Değil, Dünyayı Kana Boğan Tüm Zalimlere Verilmiş Bir Cevaptır.

Dünyayı Zulüm Kulelerinden Tahakküm İle Yöneten Kafirlere Karşı Allahın Askerleri, Bugün Bir Kere Daha; Arzın Yegâne Ve Mutlak Sahibinin Cenâb-I Allah Olduğunu Hatırlatmış, Delinemez, Geçilemez, Yapılamaz Denilen Ne Varsa Hepsini Yapmıştır, Milyarlarca Dolar Harcanan Sistemler, Uydular, İstihbarat Ağları, Silahlar Ve Hepsinden Önemlisi Yenilmezlik Algısı Yerle Yeksan Olmuştur. İsrailin Yahudiler İçin Güvenli Olmadığı Görülmüştür,

Merhum Erbakan Hocamızın “İsrail Ancak Güçten Anlar” İfadelerini Hakkıyla Anladığımız Bir Günü Yaşıyoruz.

Sivil Veya Asker Farketmez, Tüm İsrailliler Filistin Topraklarında İşlenen Her Suça Ve İşgale Doğrudan Ortaktır. Evlerinden Kovulan Filistinlilerin Mülklerine İstilacı Böcekler Gibi Koşuşturarak Doluşan Genç/Yaşlı, Kadın/Çocuk Tüm Yahudiler İşgalcidir, Zalimdir, Katildir. Bu Kadar Zulme Ortak Olmalarına Rağmen Filistinli Kardeşlerimizin Büyük Bir Hassasiyetle Merhametli Tavırları Ortadadır. Bu Mesele Bahane Edilerek Ortaya Konulmaya Çalışılan Algı Zalimlerin Zulümlerini Gölgelemeye Çalışmaktadır.

On Yıllardır, Dünyanın Heryerinden Filistine Gelerek Ben Çalmazsam Başka Bir Yahudi Çalacak Diyerek Filistinlilerin Hayat Hakkını Çalan, Kudüs’ün Tarihi Sokaklarında Filistinli Ninelere Saldıran, Çocuk Yaşlarından İtibaren Silah Eğitimleri Alan Bir Topluluk, Sivil Değildir. Milis Kuvvetlerdir. 

Katil İsrail Bir Yandan Tüm Dünyanın Gözü Önünde Katliamlarına, Saldırılarına, Asimile Çalışmalarına, İşgale Ve Apaçık Zulümlerine Devam Ederken, Diğer Yandan İslam Ülkeleriyle Normalleşme Adımları Atmaktadır. Başta Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır Gibi Ülkelerin Bu Adımları Atmaları Gerekmektedir,

   Büyük İsrail Hayalinden Vazgeçmeyen, Çocuk, Genç, Yaşlı, Kadın Demeden Her Fırsatta Vahşetini Sergileyen, Uluslararası Sularda 10 Vatandaşımızı Katleden İsraill Komutanda Olduğu Gibi Diğer Zalimlerde Aynı Zilleti Yaşayacaklardır.

Atılan Yanlış Siyasi Adımların Bedelini Filistin Halkı Ödemektedir. Müslüman Toprağı Olan Kudüs’ü Başkent Olarak İlan Eden İsrail, Kudüste Mahalleleri Boşaltmakta, Gazze’de Ablukayı Sürdürmekte, Batı Şeria’da Müslümanların Arazileri Üzerinde Yeni Yerleşim Yerleri Açmaya Devam Etmekte, Mescidi Aksa’ya Yönelik Tecavüzlerini Günbegün Arttırmaktadır. 

Terör Devleti İsrail Bir Taraftan İnsanlık Ve Hukuk Değerlerini Hiçe Sayarak İşgal Ve Yıkımlara Devam Ederken, Normalleşme Çalışmalarıyla Fiillerini Meşrulaştırmaya Çalışmaktadır.

Eski Amerikan Başkanı Trump Döneminde, İsrail’in Başkentinin Kudüs Olarak İlan Edilmesi, Yüzyılın Antlaşması Ve İbrahim Antlaşması Gibi, Özelde Filistin’in Genelde İslam Dünyası’nın Aleyhine Olan Normalleşme Çalışmaları Başlatılmıştır.

Daha Önce Haykırdığımız Gibi Yine Buradan Haykırmayı Bir Vazife Biliyoruz:

İsrail’in Başkenti Ne Kudüs, Ne De Telaviv’dir. İsrail’in Başkenti Cehennemin Dibidir!

Ey Allahın Lanetlediği Kavim, Ey İsrail!

Ne Kadar Zulmederseniz Edin, Ne Kadar Kan Dökerseniz Dökün, Mescidi Aksa’yı, Kudüs’ü, Filistini Bizden Koparamayacaksınız!

İşte Biz Aksa İçin Canını Vermeye Hazır On Binler Yüzbinler Milyonlar Olarak Daima Karşınızda Olacağız. Tarih Sahnesinden Silinip Gideceğiniz Güne Kadar Sizinle Mücadele Edecek, Kanımızın Son Damlasına Kadar Savaşacağız. 

İşte Bu Cumartesi Sabah Olduğu Gibi Hiç Beklemediğiniz Bir Anda Sizi Bu Coğrafyadan Söküp Atacağımız Günler Yakındır.

Siyonist Lobilerin Ve Dünyadaki Terörün Ana Merkezi Olan Abd İle İslam Coğrafyasında Yaptıkları Katliamlar, İşgaller, Tecavüzler, Sömürü Faaliyetleri Ayan Beyan Ortadadır. Kafirlerin Birbirlerini Nasıl Desteklediğini Görmemek İçin Kör, Duymamak İçin Sağır, Dertlenmemek İçin Vicdan Ve İzandan Yoksun Olmak Gerekir.

Müslümanların Da Filistin Davasına Gerekli Önemi Ve Önceliği Vermesi, Tüm Maddi Olanakların Ve Manevi Desteğin Mücahidlerin Hizmetine Sunulması Şarttır. Kudüs Ve Mescidi Aksa İçin Gayret Göstermek İmanımızın Ve İnsanlığımızın Bir Gereğidir.

Buradan Tüm Müslüman Devlet Yöneticilerine İkazda Bulunuyoruz:

Amerika’dan, İsrail’den, Avrupa’dan, Rusya’dan, Çin’den Değil, Allah’tan Korkun, Allah’tan Korkun, Allah’tan Korkun!

Allah’a Güvenin, Ahiretinizi Düşünün!

Bırakın Bu Normalleşme Adımlarını! Tarihinize Bakın İnancınıza Sarılın!

Müslüman Ülkelerle İş Birliğini Geliştirin! Sorunlara Birlikte Çözüm Arayın!

Kendine Müslüman Diyen Herkes Hatırlamalıdır Ki;

Elbet Bir Gün Toprak Olacağız, Tek Gayemiz Allah’ın Rızasıdır. Rıza-İ İlahi Ancak Bütün Varlığımızla Cihad Etmekle, Müslümanların Sevindiğine Sevinmek, Üzüldüğüne Üzülmekle Olur. 

Cenab-I Hak İsrail’e Karşı Çarpışan Yiğit Kardeşlerimize Güç, Kuvvet Versin, Attıklarını İsabet Ettirsin, Aksa Tufan’ı Operasyonunu Mutlak Zaferin Ve Özgür Kudüsün Habercisi Eylesin!

Zafer İslam’ındır. 

Zafer Allah’ındır. 

Zafer İnananlarındır. 

Ve Zafer Yakındır!

Bu Doğrultuda; Bugün Burada Yaptığımız Kitlesel Basın Açıklamamıza Katılan Başta Değerli Basın Mensuplarımız Olmak Üzere, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan Ve Temsilcilerine Ve Tüm Katılımcılara Teşekkür Ederiz” denildi. 

İsrail’i kınama ve protesto programı, Müftü Yardımcısı Seyit Böget tarafından dua okunması ile sona erdi. 

İSRAİL BAYRAĞI İLE İSRAİL BAŞBAKANI 

ARİEL ŞERON’UN MAKETİNİ ATEŞE VERDİLER 

Etkinlikte sık sık İsrail Aleyhine sloganlar atıldı ve İsrail Bayrağı ile İsrail Başbakanı Ariel Şeron’un maketi ateşe verildi. Daha sonra, etkinliğe katılan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

ISPARTA KUDÜS PLATFORMU TARAFINDAN YAPILAN 

İSRAİL’İ KINAMA VE PROTESTO EYLEMİNDEN GÖRÜNTÜLER;

 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °