Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ispartalı Sevilay Öğretmenin Adı Yaşatılsın

Türk Eğitim-Sen, Ispartalı Şehit Öğretmen Rabia Sevilay Durukan'ın adının yaşatılmasını istedi, Ali Balaban teşekkür etti.

ISPARTA 8.03.2016 13:43:00 0
Ispartalı Sevilay Öğretmenin Adı Yaşatılsın
Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Sarısayın, öğrencisi tarafından öldürülen Sevilay Durukan’ın adının bir okulda yaşatılması için yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını söyledi
Şiddet olaylarının gölgesinde 8 Mart’ı kutlamaya hazırlanan kadınlar, mutsuz. Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No’lu Şube Yönetimi de, artan şiddet nedeniyle anlamı daha da derinleşen kadınlar günü için farkındalık yaratmak amacıyla bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Sendika, bu kapsamda ilk olarak Karabağlar Nazire Merzeci İlköğretim Okulu’nda Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yaparken, öğrencisi tarafından derste bıçaklanarak öldürülen 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan’ı mezarı başında andı. Sendikanın Kadın Komisyonu üyeleriyle birlikte Durukan’ın mezarını ziyaret eden Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, Sevilay öğretmeni unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.
VEFA BEKLİYORUZ
Adnan Sarısayın, Sevilay öğretmenin adının yeni yapılan herhangi bir okula verilmesini istediklerini, ancak toplanan imzalara ve bu yöndeki taleplere rağmen yetkililerin duyarsız kaldığını söyledi. Sarısayın; “Sevilay öğretmen bir eğitim şehididir. Arkasında gözü yaşlı iki çocuk, yüreği yanan eş, anneyle birlikte ve her gün onu özlemle anan bizim gibi dostlarını bıraktı. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ve İzmir Valiliğinden şehit öğretmenimizin adının bir eğitim yuvası olan okula verilmesini talep etmiştik ama bu talep şu ana kadar karşılık bulmadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden vefa bekliyoruz. Ama İl Milli Eğitim Müdürlüğü vefasız davranmakta. Sevilay öğretmen ülkenin geleceği için görevi başında sınıfta dersini verirken şehit oldu. Adının bir okulda yaşaması çok görülmemeli. Bu talebimiz karşılanıncaya kadar her alanda her zaman dile getireceğiz. Eğitim şehidimizin adını bir okulda yaşatacağız” dedi.
ŞİDDET SON BULSUN
Başkan Sarısayın, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri çerçevesinde kadına şiddet konusunu vurgulamak istedik. Neredeyse her gün kadına şiddet, kadın cinayetleri medyada yer alıyor. Kadının saygı görmediği, yaşama hakkı olmadığı bir toplum medeni olamaz. Dursun artık kadına şiddet ve kadın cinayetleri. Medyada kadınlarımız artık şiddetlerle, cinayetlerle anılmasın. Kadınlarımızın mutlulukla, huzurla, başarıyla anıldığı günlerin gelmesini temenni ediyorum. Cennet analarımızın ayakları altında ama hala kadınlarımızın değerlerinin farkında değiliz. Gelin zaman ayırıp bir dakika olsun düşünelim kadınlarımızı, analarımızı… Bu duygularla kadına şiddettin son bulduğu günler diliyoruz.”
ALİ BALABAN'DAN TEŞEKKÜR
Türk Eğitim-Sen Isparta Şubesi Başkanı Ali Balaban da sosyal paylaşım sitesinde bulunan hesabından yaptığı teşekkür yazısında "Türk Eğitim-Sen İzmir3 Nolu şubemiz Dünya kadınlar günü münasebetiyle derste öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Ispartalı Sevilay öğretmenin ailesini ziyaret ederek kadına yönelik şiddeti dile getirdiler. Bunun yanı sıra Sevilay öğretmenin adının bir okula verilmesi talebinde bulundular. Biz de Türk Eğitim-Sen Isparta Şubesi olarak arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet; geride kalanlara sabır diliyorum. Adnan Sarısayın Başkana ve yönetimine hemşehrimize sahip çıktığı için teşekkür ederim" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °