Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Ispartalı İşadamlarını Yatırım Yapmaları Konusunda; Gagauzya’ya Bekliyoruz

Ispartalı İşadamlarını Yatırım Yapmaları Konusunda; Gagauzya’ya Bekliyoruz

ISPARTA 2.06.2022 11:29:00 0
Ispartalı İşadamlarını Yatırım Yapmaları Konusunda; 
Gagauzya’ya 
Bekliyoruz
Ankara’da ISVAK’da düzenlenen ‘Gagauzlar’ın Gözüyle Süleyman Demirel’ söyleşisine katılan Moldova’nın Türkiye Büyükelçisi Dmitri Croıtor, en kısa zamanda Süleyman Demirel’in kabrini ve hatıralarının bulunduğu müzeyi ziyaret edeceğini belirterek Ispartalı işadamlarını yatırım yapmak için Gagauzya’ya beklediklerini ve bu konularda desteğe hazır olduklarını söyledi.
 
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaklaşan ölüm yıldönümünü anma programı kapsamında Gagauzlar’ın Gözünden “Süleyman Demirel” söyleşisi düzenlendi.
 
Merkezi Ankara’da bulunan Isparta İli Kalkındırma Derneği ile Gagauzlar Derneğinin ortaklaşa düzenlediği söyleşi geçtiğimiz günlerde Ankara’da ISVAK Konferans salonunda gerçekleştirildi. Söyleşinin onur konuğu kendisi de bir Gagauz Türkü olan Moldova’nın Türkiye Büyükelçisi Dmitri Croıtor idi. Söyleşi Isparta İli Kalkındırma Derneği Başkanı Erdal Saraçoğlu, Gagauzlar Derneği Başkanı Dr. İrina Yüsümbeli ve Ispartalılar Vakfı Başkanı Ahmet Şahlan’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Daha sonra 9. Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demrel ve Gagauzlar’la ilgili kısa bir tanıtım filmi izlendikten sonra Moldova’nın Türkiye Büyükelçisi Demitri Croıtor bir konuşma yaptı.
 
Büyükelçi Dmitri Croıtor konuşmasında, Türkiye-Moldova ilişkileri ve 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in Gagauzya’nın kuruluşunda ve sonrasında verdiği büyük destekleri kendisiyle olan anılarını anlattı. Gagauzlar’ın da Süleyman Demirel’e, “BABA” dediğini aktaran Büyükelçi Croıtor, Gagauzlar’da herkesin Süleyman Demirel’e büyük sevgi ve saygı duyduğunu, daima şükranla andığını söyledi.
Türkiye’nin her zaman Gagauzya’nın yanında olduğunu, özellikle TİKA aracılığıyla büyük projeler yürütüldüğünü, alt yapı çalışmalarının yapıldığını, ekonomik, sosyal, kültürel , eğitim ve sağlık gibi birçok alanda destek sağlandığını aktardı. Türkiye’nin Gagauzlar’a olan bu büyük desteğinin, Moldova’nın Gagauzlar’a bakışını da olumlu yönde etkilediğini ifade etti.
En kısa zamanda Süleyman Demirel’in kabrini ve hatıralarının bulunduğu müzeyi ziyaret edeceğini belirten Büyükelçi Croıtor, Isparta ile Gagauzya arasında karşılıklı ziyaretlerin organize edilmesini arzu ettiğini, Ispartalı işadamlarını yatırım yapmak için Gagauzya’ya beklediklerini ve bu konularda desteğe hazır olduklarını söyledi.
 
Daha sonra 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doktoru olan Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in Gagauzlar’a olan sevgisini Gagauzya anılarını anlattı. Söyleşi sonunda Moldova’nın Türkiye Büyükelçisi Demitri Croıtor’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi ile Isparta’nın gül ürünlerinden oluşan hediyeler takdim edildi.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °