Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Ispartalı Ak Kadınlar Kongreye Gitti; Köse Güven Tazeledi

Ispartalı Ak Kadınlar Kongreye Gitti; Köse Güven Tazeledi

ISPARTA 2.02.2021 14:27:00 0
Ispartalı Ak Kadınlar Kongreye Gitti; 
Köse 
Güven
Tazeledi
Ak Parti Isparta İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi bugün gerçekleştirildi. Kongrede tek liste ile gidilen seçimler neticesinde mevcut İl Başkanı Sevim Köse yeniden aynı göreve seçilerek güven tazeledi.
 
Isparta Ak Parti’de geçtiğimiz yıl Eylül ayında ‘İnandığın yolda yürü’ sloganı ile başlayan kongre süreci 6. Olağan Kadın Kolları Kongresi ile birlikte tamamlandı.
KONGREYE YOĞUN İLGİ
Bugün gerçekleştirilen ve saat 14.00’te Süleyman Demirel Kongre Merkezinde başlayan Isparta İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresine; Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta Milletvekili ve YSK Ak Parti Temsilcisi Recep Özel, Ak Parti Isparta Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mehmet Uğur Gökgöz ve İl Başkanvekili Hamidullah Armağan’ın yanı sıra; Antalya eski Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Şaziye Gündüz, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Şule Uygur, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Eşi Şadiye Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin ve Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Yasir Pirimoğlu, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile ve çok sayıda partili katıldı.
“ISPARTAMIZI TÜRKİYE’NİN YILDIZI YAPMAK
İÇİN İNANDIĞIMIZ YOLDA YÜRÜYORUZ”
Kongrede ilk konuşmayı İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse yaptı. Konuşmasında İl Başkanı Osman Zabun’a geçmiş olsun ve acil şifa dileklerini ileterek başlayan Başkan Köse konuşmasında; “Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek Isparta’dan yola çıktık ve o günden beri zalime korku, mazluma umut olmak için İnandığımız Yolda Yürüyoruz. Günden güne artarak ülke genelinde 10 milyona dayanan üye sayımızla evlatlarımızın geleceği, ocaklarımızda kaynayan çorbanın bereketi, vatanımızın bekası için İnandığımız yolda yürüyoruz.
Bu toprağın has evlatları, bir daha bu ülkede inancından dolayı aşağılanmasın, başörtüsünden dolayı hakları elinden alınmasın diye İnandığımız Yolda Yürüyoruz.  Biz Ak Parti Isparta teşkilatları olarak, Bakanımızla, Milletvekillerimizle, Başkanlarımızla Isparta’mızı Türkiye’nin yıldızı yapmak için inandığımız yolda yürüyoruz” dedi.
BİLGİÇ; “KADINLARIMIZIN ÇÖZÜMLENEMEZ
DENİLEN SORUNLARINI ÇÖZDÜK”
İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse’nin ardında konuşan Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç; “Kadın Kollarımızın faaliyetlerini takdirle takip ediyorum. İlimizde partimize üye olan kadın sayısı her geçen gün artıyor. Kadın kollarımız bu konuda gayretli bir şekilde çalışıyor. Bu noktada Başkanımız Sevim Köse hanımı ve ekibini tebrik ediyorum. Türk siyasi hayatında kadına en çok değer veren, kadına en çok yer veren ve kadınlarımızla ilgili sorunları çözüme kavuşturan tek parti Ak Parti’dir” dedi.
ENÇ; “PARTİMİZDE KADIN
YÖNETİCİLER DAHA DA ARTACAKTIR”
Antalya eski Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de kongrede yaptığı konuşmada; “Isparta benim şehrim diyorum. Çünkü ben Antalya’da üç dönem Milletvekilliği yaptım. Antalya, Isparta ve Burdur bir bütündür. Antalya’da 1938 yılında tek parti iktidarında CHP’den bir kadın Milletvekili çıkmış. Daha sonra MHP’den bir kadın Milletvekili çıkmış. Ardından yıllarca kadın milletvekili çıkmamış. Ta ki 2011 yılına kadar. Ben sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ve Antalya halkının teveccühleriyle 2011 yılında Antalya Milletvekili seçildim ve 3 dönem bu görevi yaptım. Bazı partilerin kadın konusundaki sözde hassasiyetleri üstten bakış açıları tamamen samimiyetsiz bir duruştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulduğunda kadınların oranı yüzde 4 idi. Bu oran 2000’li yıllara kadar yüzde 1’e bile ulaşmadı. Hani bunlar vizyon sahibi idi? Ancak, Ak Parti ile birlikte bu oran yüzde 4’lere çıkıyor ve bugün geldiğimiz noktada kadın sayısı oranı %18’e tekabül ediyor. Bunlar madem bu kadar kadına önem veriyordu da bunlar iktidardayken neden karar alma merkezlerinde kadınların önünü açıp yol vermediler? Kadınlar hakkında bu ülkede birisinin söz söylemesi gerekiyorsa o da AK Parti’dir. Allah’ın izniyle ülkemizde hem kadın Milletvekili hem kadın yönetici sayısı artarak devam edecektir” dedi.
BAŞDEĞİRMEN; “BELEDİYEMİZDE
KADINA VERİLEN DEĞERİ BİZ ARTIRDIK”
Kongrede daha sonra kürsüye Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen çıktı. Başkan Başdeğirmen de konuşmasında; “Kadınlarımızın gerek hayattaki gerek siyasetteki önemi yatsınamaz. Kadın – Erkek güçlü bir şekilde çalışmak zorundayız. Isparta Belediyemizi almak için çok çalıştık. Zira, 10 yıldı Isparta Belediyesi Ak Parti’de değildi. Allah’ın izniyle çok çalıştık ve 2019 yerel seçimlerinde Isparta Belediyemizi aldık. Bunda kadınlarımızın çalışmaları büyüktü. Meclisimizdeki kadın sayısını artırdık. İnşaallah daha da artıracağız. Ayrıca, kadınlarımız için bir komisyon kurulması üzerinde çalışıyoruz. İl Başkanımız sayın Sevim Köse ve yönetimini kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.
ARMAĞAN, “İL BAŞKANIMIZ OSMAN
ZABUN 15 ŞUBAT’TA GÖREVİNE DÖNECEK”
İl Başkanvekili Hamidullah Armağan da kongrede yaptığı konuşmada İl Başkanı Osman Zabunla ilgili müjde verdi. Başkanvekili Armağan; “Osman Zabun Başkanımızın tedavisi sürmekte olup, sağlık durumu iyidir. Kendisi Allah’ın izniyle 15 Şubat tarihinde İl Başkanlığı görevine tekrar dönecektir” dedi.
MEVCUT BAŞKAN SEVİM
KÖSE GÜVEN TAZELEDİ
Kongrede daha sonra Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Şaziye Gündüz ve Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Şule Uygur birer konuşma yaptılar. Kongrede yapılan konuşmaların ardından ise seçimlere geçildi ve yapılan seçimler neticesinde mevcut Başkan Sevim Köse ve yönetimi tekrar göreve seçilerek güven tazeledi.
LİSTEYİ YAYINLAYAMIYORUZ!...
Her kongrede olduğu gibi, kongre haberinin sonunda göreve seçilen yönetim kurulunun isimlerini sizlere ulaştırmak isterdik. Ancak, maalesef kongrede basına liste verilmediği için bu isimlerin kim olduğunu sizlere sunamıyoruz. Bunun özrünü de Isparta halkından biz değil, listeyi vermeyen Ak Parti Isparta İl Kadın Kolları Başkanlığı dilesin artık.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °