Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’dan KURBAN Manzaraları

Isparta’dan KURBAN Manzaraları

ISPARTA 28.06.2023 15:06:00 0
Isparta’dan  KURBAN  Manzaraları

Ispartalıların bir bölümü arife gününden tatil bölgelerine giderken şehirde kalanlar de satın aldıkları kurbanlıklarını tuttukları kasaplar aracılığı ile kesimini gerçekleştirdi. Büyükbaş hisseye girenler şehrin dışında bulunan çiftliklerde kurbanlıklarını keserken bazı vatandaşlar da kurban kesimlerini sokak aralarında evlerinin önlerinde keserek bildik görüntüler oluşturdular. 

Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesinin gösterdiği kesim yerlerine hayvanlarını getiren vatandaşlar da oluşturulan hijyen koşullarda kurbanlıklarının kesimini yerine getirdi. Kurban kesimlerinde çocuklar yine meraklı ve endişeli bakışlarla büyüklerin kurban kesimlerini izledi. Kurbanlarını gösterilen yerlerde kesen Ispartalılar ise bu yıl kurban kesiminde hissedilir derecece düşüş görüldüğüne dikkat çekerek; “Ekonomik krizin yarattığı sorunlar kurbanlık kesimlerindeki oranı yüzde elli aşağıya indirdi. 

Türk Hava Kurumu birimleri ise bölgedeki kesim yerlerinde ekipler oluşturarak kesimi gerçekleştirilen kurbanlıklarının derilerini topladı. Bazı kurban sahipleri ise kestirdikleri kurbanların derilerini çeşitli hayır kurumlarına bağışladı. 

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı birimlerle Zabıta ekipleri sokak aralarında kesim gerçekleştirenlere yönelik denetimler gerçekleşti. Kurallara uygun yerlerde ve kurallara uygun şekillerde kurban kesmeyen vatandaşlara ise ceza – i müeyyide uygulandı. 

 

 


Anahtar Kelimeler: Isparta’ KURBAN Manzaraları
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °