Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta’dan Kudüs'teki Zulme Karşı; Sert Tepki!

Isparta’dan Kudüs'teki Zulme Karşı; Sert Tepki!

ISPARTA 6.04.2023 15:44:00 0
Isparta’dan Kudüs

Kudüs'teki zulme karşı tepki göstermek için bir araya geldiler. Kudüs'te yaşanan zulme tepki göstermek için Isparta’da bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'e karşı sloganlar attı. Kudüs'teki zulme karşı sert tepki gösterdi. 

İSRAİL’İN ZULMÜNE ATEŞ PÜSKÜRDÜLER

Isparta Kudüs Platformu Temsilciliği koordinesinde dün akşam Mimar Sinan Cami önünde teravih namazından sonra bir araya gelen vatandaşlar, Kudüs'te meydana gelen zulme tepki gösterdi. Hep bir ağızdan sloganların atıldığı eylemde, İsrail'e ateş püskürdü. Filistin'e destek amacıyla düzenlenen eyleme sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, siyasi partilerin üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ÇİL; “İSRAİL’İN ALÇAKÇA SALDIRILARI 

ARTARAK DEVAM EDİYOR” 

Eylemde, toplum adına basın açıklamasını Isparta Kudüs Platformu Temsilcisi Ali Çil okudu. İşgalci İsrailin ilk kıblemiz, Miracın durağı, üçüncü kutsal Mescidimiz olan Mescid-i Aksâ'ya yaptığı ve her Ramazan dozunu daha da artırdığı alçakça saldırılarına karşı Mescid-i Aksâ'yı müdafaa etmek için bir ardaya geldiklerini vurgulayan Çil, açıklamasında şunları söyledi, “Acilen bu felakete son verilmesi gerekmektedir. 

Mescid-i Aksa, bir Ramazan ayında daha İsrail tehlikesi altında. Kudüs'e saldırıyorlar, Müslümanları öldürüyorlar, kadın ve çocukları yaralıyorlar. Kudüs'ün sokaklarında ve Mescid-i Aksa'da kurşun sıkıp bomba atıyorlar. İsrail'in Kudüs'ün Yahudileştirilmesi kapsamında Mescid-i Aksa'ya saldırması tamamen yasa dışıdır. İsrail sistematik şekilde Filistinlileri bölgeden uzaklaştırarak, burada bir Yahudi mabedi inşa etmek istemektedir. Sistematik saldırılar İsrail'in geçmiş politikalarının bir parçasıdır. 

“KATİL İSRAİL 

DURDURULMALIDIR” 

Filistinliler halen Nekbe'yi yaşamaya devam etmektedir. Bu felakete son verilmesi gerekmektedir. İsrail, Mescid-i Aksa'ya baskın yapmasının ardından orada ibadet halinde bulunan Filistinli kadınlara yönelik büyük bir saldırı girişiminde bulundu. Bu hunharca saldırı, İsrail'in bölgeye uygulamış olduğu sistematik saldırıların bir neticesidir ve Filistinli her kesimin hedef alındığının göstergesidir. Kadın hakları konusunda sık sık dünya kamuoyuna mesaj veren İsrail; bu perdenin ardındaki ikiyüzlü tavrı bir kez daha göstermiştir. İsrail; kadın, çocuk, yaşlı demeksizin herkesi hedef almaktadır” dedi. 

Eylemde, sık sık İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Daha sonra katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldılar. 

 


Anahtar Kelimeler: Isparta’ Kudüs' Zulme Karşı; Tepki!
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °