Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta'dan Halep çağrısı

Bayır Bucak Türkmen Dağı Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Öztürk, Türk halkı tarafından yapılan yardımların yerlerine ulaştığını belirterek, “Halep merkezine acilen yardım gönderilmesi gerekiyor. Gıda maddesi, çocuk maması gibi

ISPARTA 11.03.2016 12:12:00 0
Isparta
Her hafta Çarşamba günleri Kanal 32 TV’de yayınlanan ve gazeteciler Şakir Aksöz ile Tuna Ünal’ın hazırlayıp sunduğu Isparta’da Ne Var Ne Yok programının bu haftaki ikinci bölüm konuğu Bayır Bucak Türkmen Dağı Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Öztürk oldu.  Türk halkının yaptığı yardımlardan ve oradaki son durumdan bahseden Mehmet Ali Öztürk, o bölgede şu anda en büyük ihtiyaçlardan birinin de su olduğunu vurguladı.
HALEP İKİYE BÖLÜNDÜ
Suriye’nin en stratejik kentleri arasında yer alan Halep hakkında bilgiler veren Bayır Bucak Türkmen Dağı Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Öztürk, “Ne yazık ki Halep şehri ikiye bölündü. Bir tarafta rejim yanlıları diğer yanda muhalifler. Rejim yanlılarının elektrik ve suyu var, diğer muhalif sayılan grubun suyu ve elektriği yok. Esad’a muhalif olanlar açlık, yoksulluk, sefalet ve hastalık içerisinde. Esad’ın sözde güçleri, insanlık dışı uygulamalarla halka zulüm etmektedir. Su dahi bulamıyorlar. Oralarda en büyük ihtiyaçlardan biri de su. Geçtiğimiz yıllarda Halep’te muhaliflerin yaşadığı bölgelerdeki içme suyu şebekesine zehirli gaz enjekte ederek insanları ölüme sevk ettiler. 2 yıldır o bölgede doğan çocuklar özürlü ve engelli doğuyor. Kimileri ise hayatını kaybediyor.” Dedi.
YARDIMLAR BAYIR BUCAK’A ULAŞIYOR
Türk halkının yaptığı yardımlardan bahseden Genel Başkan Öztürk; “Vatandaşlarımızın yaptığı yardımlar yerlerine ulaşıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bizim derneğimiz aracılığıyla yapılan yardımlar mücahitlere bizzat ulaştırılıyor. Mücadelesini sürdüren kardeşlerimizin yardımcısı olmaya devam ediyoruz. Biz en uç noktalara ve mücahitlere ulaşabiliyoruz. En riskli bölgelere dahi emanetlerinizi teslim ediyoruz. Yardımlarınız için bizimle de iletişime geçebilirsiniz. Sosyal medya üzerinden Türkmen Der sayfamız var. Oradan bizimle bağlantı sağlayabilirsiniz. Dernek olarak Türkiye’yi dolaşıyor ve derdimizi anlatıyoruz.
HALEP’E ACİL YARDIM GEREKİYOR
Geçen Kızılay Müdürüyle konuştuk Yayladağı’na 1300 tır yardım gönderilmiş. Bayırbucak’ta insanlar doyuyor. Yalnız Halep bölgesinde ciddi sıkıntı var. Bayırbucak’ta sivil nüfus kalmadı. Orada bir acil ihtiyaç söz konusu değil. Ama Halep’te 500-600 bin sivil olduğunu biliyoruz. Orada bir hat var. o hat kapanırsa yardımları ulaştıramayacağız. Oradaki çocuklara süt, çocuk bezi gidiyor. Hastalara ilaç gidiyor. Halep merkezine acilen yardım gönderilmesi gerekiyor. Gıda maddesi, çocuk maması gibi temel gıda maddeleri gönderilmesi gerekiyor. O hat kapatılmadan birkaç aylık stoğun oluşturulması gerekiyor.”

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °
Cuma 20.7 ° / 10.3 °