Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Isparta’da Yetişti Ülke Siyasetine Hizmet Ediyor

Isparta’da Yetişti Ülke Siyasetine Hizmet Ediyor

ISPARTA 12.11.2022 11:57:00 0
Isparta’da Yetişti  Ülke Siyasetine Hizmet Ediyor

Aslen Malatyalı olan ancak 50 yıl önce Isparta’ya gelen ve kilimcilik yapmaya başlayan Anadolu Birlik Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, şimdi de ülkeye siyasetçi olarak hizmet veriyor.

 

Anadolu Birlik Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Genel Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kadrosu dün Isparta’ya geldi. Ramada Hotels’te Isparta teşkilatı ile saat 10.30’da bir araya gelen Genel Başkan Yalçın, basın toplantısı düzenledi.

YALÇIN; “81 ŞEHRİN 59’UNDA

TEŞKİLATIMIZI KURDUK”

Malatya’da doğup, ticari hayata Isparta’da atıldığını ve 40 yıl Isparta’da çalıştıktan sonra Almanya’ya gittiğini ve Isparta’nın hayatında vazgeçilmez bir yerinin bulunduğunu ifade eden Anadolu Birlik Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi; “Anadolu Birlik Partisi olarak Türkiye’de 59 ilde örgütlendik. Bilindiği gibi, Seçim Kanununa göre ülkedeki il sayısının bir fazlası ilde örgütlenmek seçimlere katılmak için yeterli oluyor. Bu da ülkemizde 42 il. Biz bu rakamı geçmiş durumdayız. Dolayısıyla seçimlere kadar kongrelerimizi tamamlayarak 2023 yılı Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerine gireceğiz.

“ISPARTA’NIN BENİM

YANIMDAKİ YERİ

VAZGEÇİLMEZDİR”

Ben, Malatya’da doğdum. İlkokulu köyümde Ortaokulu Malatya’da liseyi ise Burdur’da bitirdim. 1974 yılında Babamla birlikte geldiğim Isparta’da Halı ve Kilim Ticareti yaptım. Uzun yıllar bu ticaret üzerinde iştigal ettim. Onun için Isparta’da çoğu kişiyi tanırım. Şuanda ise Almanya’da ticari faaliyetimi sürdürüyorum. Hayatımın büyük bir bölümünü Isparta’da geçirdiğim için Isparta’nın bendeki yeri vazgeçilmezdir” dedi.

“İKTİDAR HALKI

FAKİRLEŞTİRDİ”

Ülke gündemi ve siyaseti üzerine de açıklamalarda bulunan ve değerlendirme yapan Genel Başkan Bedri Yalçın, konuşmasının devamında; “Bilindiği gibi, Türkiye 20 yıldır bir parti iktidarı ile yönetiliyor. Ancak, yapılan çok yanlış var. Düzeltilmesi gereken çok hatalar var. İnsanların refahı ve mutlu hayat sürmeleri çok önemli. Ancak, baktığımızda iktidarın insanları ayrıştırdığını, fakirleştirdiğini görüyoruz. Bu düzenin değişmesi gerekmektedir. Biz de bunun için yola çıktık ve gece – gündüz demeden, şehir şehir gezerek bunları halkımıza anlatıyoruz.

“BÖLGE MİLLETVEKİLİ

UYGULAMASI GETİRECEĞİZ”

Bizim siyaset anlayışımız çok farklı. Biz il Milletvekilliğinden çok bölge Milletvekilliği uygulamasını benimsiyoruz ve bunu getireceğiz. Şimdi örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor. 7 bölgede Bölge Milletvekili uygulamasını getireceğiz. Yani, Burdur’da Milletvekili çıkaramamışsak, Isparta Milletvekilimiz Burdur’un da Milletvekili olacak. Genel Merkez olarak illere asla karışmayacağız. İl Teşkilatlarımız kimi il ve ilçe başkanı görmek istiyorsa onu seçecekler. Isparta benim ikinci memleketin, Demirel’in memleketi, burayı önemsiyoruz ve burada da inşallah örgütleneceğiz" dedi. 

9. CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN

DEMİREL’İN MERAZINI ZİYARET ETTİ

Anadolu Birlik Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın ve beraberindekiler daha sonra ITSO yönetimini ziyaret ettiler ve sonrasında da İslamköy’e giderek 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in anıt mezarını ziyaret ederek külliyeyi gezerek Isparta’dan ayrıldılar.


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °