Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta’da Termometreler 37 dereceyi gösterdi... Meydanlar ve Sokaklar Boşaldı!

Isparta’da Termometreler 37 dereceyi gösterdi... Meydanlar ve Sokaklar Boşaldı!

ISPARTA 18.07.2023 17:30:00 0
Isparta’da Termometreler 37 dereceyi gösterdi...  Meydanlar ve Sokaklar Boşaldı!

Meteorolojiden yapılan açıklamada olduğu gibi Isparta’ya aşırı sıcaklar geldi. Şehirde termometreler 37 dereceyi gösterirken, insanlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor. Bu nedenle şehrin meydanları, caddeleri ve sokakları boşaldı.  

Bilindiği gibi; Isparta’nın da bağlı bulunduğu ve Antalya’da bulunan Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Isparta, Antalya, Muğla ve Burdur illeri için önemli sıcaklık uyarısı yapılmış ve bu şehirlerin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği belirtilerek sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkmasının beklendiğini bildirilmişti.  

MEYDAN, CADDE VE

SOKAKLAR BOŞALDI

Açıklandığı üzere, Isparta’da hafta başından bu yana sıcak hava etkisini artırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısı sonrası kentte sıcaklıklar hissedilir derecede yükseldi. Öyle ki, şehirde termometreler 37 dereceyi gösterdi ve şehrin en işlek meydanı olan Kaymakkapı Meydanı başta olmak üzere en işlek caddeleri olan Mimar Sina, 6 Mart ve Cumhuriyet Caddelerinde diğer günlere göre fazla kalabalık olmadığı görüldü.

“ZORUNLU OLMADIKÇA 

DIŞARIYA ÇIKMAYIN”

Uzmanlar ise ısrarla zorunu olmadıkça dışarı çıkılmamasını önerirken, çıkanlar için de saat 10.00 ila 16.00 arasında çıkmamalarını tavsiye ediyorlar. Aşırı sıcaklarda sokağa çıkan bazı vatandaşlar ise şapka taktıkları veya başlarının üzerine şemsiye koydukları gözlendi. Özellikle Kaymakkapı Meydanında vatandaşlar meydandaki ağaçların altında yer alan banklara oturarak sıcaktan korunmanın yollarını aradılar. 

“BU SENE SICAKLIK

ÇOK DAHA FAZLA”

Aşırı sıcakların kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden Mehmet Aydıner; “Son günlerde Isparta’da sıcaklık değerlerin normalin 8 ila 10 derece üzerine çıktı. Bu da insanları olumsuz etkiliyor. Şehirde aşırı sıcaklar etkin, saat 11.00 ile 16.00 arası insanlar mümkün olduğunca dışarı çıkmıyor. Her gün böyle oluyor. Bana göre sıcaklık güneşte 37 – 38, gölgede ise 33 – 34 dereceyi buluyor. Aşırı bir sıcaklık var. Bu sene sıcaklık çok daha yüksek” ifadelerini kullandı.

“İNSAN NEFES 

ALMAKTA ZORLANIYOR”

Kaymakkapı Meydanında bürosuna doğru giden Alper Aydemir ise, aşırı sıcaklardan nefes almakta güçlük çektiğini belirterek; “Şu ortamda Güneş altında gezmek insanı hasta eder. Evden çıktık büroya gitmeye çalışıyoruz. Normalde Kaymakkapı Meydanı böyle boş olmaz. Sıcaktan dolayı kimse yok, durum kötü” şeklinde görüş belirtti. 

 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °