Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta’da Sandık Görevlilerine Eğitim

Isparta’da Sandık Görevlilerine Eğitim

ISPARTA 26.03.2024 17:51:00 0
Isparta’da Sandık  Görevlilerine Eğitim

Isparta Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde görev yapacak Sandık Kurulu Başkan ve memur üyelerine eğitim verildi.

Isparta Meydan AVM Kültür Merkezi Salonunda geçtiğimi gün saat 10.00’da başlayan eğitimlerde oy verme işleminden,  sandık sonuç tutanaklarının nasıl hazırlanacağına varıncaya kadar bir çok bilgiler verildi. Isparta İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulu Müdürü Yücel Demiralay’ın kısa bir konuşma yapması ile başlayan eğitimlerde Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın hazırladığı video sinevizyon eşliğinde izlettirildi. 

GÖREV TANIM VE ŞARTLARINI ÖĞRENDİLER 

Isparta İl ve Merkez İlçe Seçim Müdürü Yücel Demiralay, sinevizyon eşliğinde verdiği bilgide,  31 Mart 2024 Pazar günü 08.00 da başlayıp, 17.00 da sona erecek seçimlerde Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi Üyeliği, İl Genel Meclisi Üyeliği İle Mahalle/Köy Muhtarlığı, Muhtar İhtiyar Heyeti/Meclisi seçimlerinin bulunduğu oy pusularının seçmenler tarafından tek zarfa konulacağı anlatıldı. Okur yazarı bulunmayan seçmenler için de sandık başkanının oyların kullanılacağını kabine girmeden bilgi verebileceğini, engelliler dahil oyunu kendisi atabilecek ise kabine tek başına alınmasının sağlanması gerektiğini anlattı.

ENGELLİLER BİR AKRABASI 

İLE KABİNE GİREBİLECEK

Engelli tek başına oy veremeyecek ise bir akrabasının kabine alınarak oylarını kullanabilecekleri belirtildi.

Öte yandan eğimlere Isparta İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulu’nda görev yapan görevliler de hazır bulundu.


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °