Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’da Pazar Tezgahları Cep Yakıyor!

Isparta’da Pazar Tezgahları Cep Yakıyor!

ISPARTA 29.01.2024 17:28:00 0
Isparta’da Pazar  Tezgahları Cep Yakıyor!

Isparta’nın en eski Halk Pazarı olma özelliğini taşıyan ve her hafta Pazar günleri kurulan Karaağaç Pazarı’nın nabzını tuttuk. Bir haftalık pazar masrafının ne kadar tuttuğunu cevaplayan vatandaşlar, en çok peynir fiyatlarından yakındı.

Isparta’da Karaağaç ve Davraz Mahallelerinde uzun yıllardır her hafta Pazar günleri kurulan Halk Pazarı’nı sizler için gezdik. Çoğu pazarcı esnafı fiyatların pahalılığı dolayısıyla alıcı bulamadığını belirtirken bu durum alışverişe çıkan vatandaşların derdinden farksız oldu.

VATANDAŞ PAHALILIKTAN

SATICI SATIŞIN AZLIĞINDAN ŞİKAYETÇİ! 

Meyve sebze almak için saatlerce dolanan vatandaşlar, Medya32.com’un “Bir haftalık pazar alışverişiniz ne kadar tutuyor?” sorusunu yanıtladı. “Ne alan memnun, ne de satan” deyimini hatırlatan vatandaşların cevabı, en çok süt ve süt ürünlerinden dertli olduklarını gösterdi.

FİYATLAR ETİ DEĞİL

OTU TERCİH ETTİRDİ

Pazar alışverişine çıkan vatandaşlardan Ayşegül Gündoğdu; “Bir peynir almaya kalkıyorsun zaten kaç para tutuyor? Peynir almaz, ucuza kaçarsak en az 300 lira tutuyor. Allah’tan Isparta’da oturuyoruz da yeşilliğimiz bol, et değil, ot kavurup yiyoruz” dedi.

Sepeti doldurmadan ve peynir koymadan bir haftalık pazar alışverişinin bin lira tuttuğunu ifade eden Hakan Bozkurt’un yanı sıra Mustafa Durmuş adlı vatandaş, bin 500 – 2 bin liraya 7 günlük alışveriş yaptığını söyledi.

“ÖZEL BESLENMEK

MÜMKÜN DEĞİL”

Her pazar alışverişinde 700 – 800 liradan aşağı eve gitmediğinin altını çizen Osman Yıldırım, orta halli olduğunu bildirerek, “Bir emekli adamın her istediğini alabilmesi mümkün mü? Sadece zaruri ihtiyaçlarımızı alabiliyoruz, o da patates, soğan. Özel beslenmek için başka şeyler alabilmemiz mümkün değil” İfadelerini kullandı.

“PAZAR ÇANTASI BİN

LİRAYA ZOR DOLUYOR” 

Haftalık alışverişinin bin lirayı geçtiğini aktaran Hidayet Aydıner, yalnızca bir beyaz ve tulum peyniri için 400 lira harcadığını söyledi. Öte yandan Aydıner, meyve sebzeyle birlikte emekli maaşının üçte birinin gittiğini vurguladı.


Anahtar Kelimeler: Isparta’ Pazar Tezgahları Yakıyor!
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °