Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’da Ortalama İftar Fiyatı Bir Günlük Asgari Ücretle Yarışıyor; Aklınızdan Bile Geçirmeyin!

Isparta’da Ortalama İftar Fiyatı Bir Günlük Asgari Ücretle Yarışıyor; Aklınızdan Bile Geçirmeyin!

ISPARTA 9.03.2024 17:26:00 0
Isparta’da Ortalama İftar Fiyatı Bir Günlük Asgari Ücretle Yarışıyor;  Aklınızdan Bile Geçirmeyin!

İslam alemi için en kutsal aylardan sayılan Ramazan ayına sadece bir gün kaldı. 11 Mart Pazartesi günü Ramazan başlıyor. Restoranlar ve oteller ise iftar menülerini hazırladı. Ancak, bu yılki iftar menüleri yüksek enflasyona paralel olarak uçmuş durumda. Onun için bu yıl zengin değilseniz dışarda iftarı unutun. Zira, Restaurantta bir kişilik iftar 500 TL’den başlıyor 1300 TL’ye kadar çıkıyor. 

11 Ayın Sultanı olarak bilinen Mübarek Ramaza ayının başlamasına sayılı günler kaldı. 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gecede ilk sahura kalkılacak. Ramazan ayı 9 Nisan Salı günü ise sona erecek.

YÜKSEK ENFLASYON BU YIL RAMAZANDA 

İFTAR MENÜLERİNİN FİYATLARINI DA UÇURDU! 

Isparta’da da, vatandaşlar Ramazan ayı için gün sayarken restorant ve otel gibi işletmelerde de Ramazan menülerinin fiyatları belli olmaya başladı.

Yüksek enflasyonun beraberinde getirdiği gıda sektöründeki fiyat artışları sebebiyle bu sene dışarıda iftar açmanın maliyeti de arttı.

ISPARTA'DA İFTAR 

MENÜLERİ NE KADAR?

Medya32 İnternet Haber Sitesi olarak Ispartalı vatandaşların merak ettiği ‘Isparta’da dışarda iftar yapmak kaça patlayacak?' sorusunun cevabını araştırdık. Isparta’daki restorant ve otellerde iftar menülerinin fiyatları belli olmaya başladı. İşletmelerin türüne göre de değişen iftar menüsü fiyatları ortalama 500 ila 1300 TL arasında.

BİR KİŞİNİN İFTAR MALİYETİ GÜNLÜK 

ASGARİ ÜCRETLE YARIŞIYOR

2024 yılında asgari ücrete yapılan zamla birlikte asgari ücretle çalışan bir kişinin günlüğü 566,74 TL olmuştu. Isparta’daki iftar menüsü fiyatlarına bakıldığında dışarıda iftar açmak isteyen bir asgari ücretlinin neredeyse bir günlük kazancını gözden çıkarması gerekiyor.

4 KİŞİLİK AİLENİN İFTAR 

MASRAFI 2000 LİRADAN FAZLA

Ortalama 4 kişilik bir aile mütevazi bir restoranda iftar açmak istediğinde bile ödeyeceği para cep yakacak. Çorba, iftar tabağı ve köfteden oluşan bir iftar menüsünün fiyatı 500 lira civarında. Yani asgari ücretle geçinen 4 kişilik bir aile ortalama bir restoranda iftar açmak istediğinde aylık gelirinin 10'da 1'ini ödemesi gerekecek. 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °