Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’da Kurbanlıklar Elde Kaldı

Isparta’da Kurbanlıklar Elde Kaldı

ISPARTA 30.06.2023 11:15:00 0
Isparta’da Kurbanlıklar Elde Kaldı

Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde Isparta Canlı Hayvan Pazarı’nda elde kalan kurbanlıkların fiyatları düştü.

Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklarını satamayan yetiştiriciler ellerinde kalan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını bayramın birinci ve ikinci gününde olduğu gibi üçüncü gününde de Canlı Hayvan Pazarı’nda satmaya devam ediyor. Ancak, birinci ve ikinci bayramda sayıları fazla olan satıcıların sayısı bayramın üçüncü günü bir hayli azalmış durumda. Dolayısıyla satıcıların elinde kalan satılamayan kurbanlıkların fiyatları da bir hayli düştü. Bayram öncesinde en az 7 bin 500 TL’den başlayan kurbanlık fiyatları 5 bin TL’ye kadar gerildi.

5 BİN TL’YE DE ALAN YOK!

Şehir dışından gelen satıcıların, elindeki kurbanlıkları eritmek için fiyatları aşağıya çektiğini ifade eden Mehmet Ali Sancar; “Kurbanlıklarda kilo hesabı değil, peygamber pazarlığı yapılır. 45 kilogram gelen bir hayvan 7 bin 500 TL’ye satıldı. Şimdi ise elde kalanlar 5 bin TL’ye satılıyor. Aslında üretici zarar da kar da etmiyor” dedi.

BESİCİ ZARARDA

Mehmet Ali Sancar, maliyet hesabına göre besicinin zararda olduğunu kaydetti. Yıldırım, marketlerin son yıllarda kurbanlık satışı yapmaya başlamasının kendilerini olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Bir diğer satıcı Mahmut Esen ise, gelen zamların kurban satışlarını azalttığını aktardı. Bayramda bağış yapan vatandaşları uyaran Esen; “Bildiği bir garibanı doyursun ama gittiği yeri bilsin. Kurban kesecek olan vatandaşlar da kendi gördüğü şekilde kurbanını kessinler. Marketler kurbanlık veriyor artık. Onlar kurbanlık değil benim gözümde” dedi.

“100 TANEDEN 40’INI SATABİLDİM”

Mallarının birçoğunu satan ve elinde kalan hayvanları toplamaya başlayan Kamil Aydemir ise şunları söyledi; “Şuan elimizde küçükler kaldı. Pazarda yabancı satıcılar gitti ve sadece yerli besiciler bulunuyor. Ben her sene kurbanlık yetiştiriyorum. Bu yıl elimde 100 tane vardı 40 tanesini satabildim. Eğer bugün de satamazsam artık hayvanlıklarımı götüreceğim” dedi. 

 


Anahtar Kelimeler: Isparta’ Kurbanlıklar Kaldı
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °