Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta’da Hava Sıcaklığı Bu Tarihte Yükseliyor; Yeniden Bahar Gelecek!

Isparta’da Hava Sıcaklığı Bu Tarihte Yükseliyor; Yeniden Bahar Gelecek!

ISPARTA 28.11.2023 07:04:00 0
Isparta’da Hava Sıcaklığı Bu Tarihte Yükseliyor;   Yeniden Bahar Gelecek!

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları geçtiğimiz hafta sonun aniden düştü. Isparta’da merkez ve bazı ilçelerde kar yağışı görüldü. Kent merkezi ve çevre ilçelerde hava sıcaklığı hissedilir seviyede düştü. Yeni tahminlere göre Isparta’da güneş kendini yeniden gösterecek ve sıcaklıklar yeniden yükselecek.

Sonbahar aylarında beklenen yağışlar gelmedi. Kurak geçen mevsimden dolayı barajlarda ve göllerde su seviyesi düştü. Küresel ısınmaya bağlı olarak deniz suyu sıcaklıkları kasım ayında bile yüksek seviyelerde seyretti. Vatandaş sonbaharı beklerken aniden kış geldi. Türkiye genelinde çok sayıda şehre sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

YAĞMURLU VE KARLI 

GEÇEN GÜNLERİN ARDINDAN 

Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana Isparta dahil birçok şehirde sağanak yağış ve yer yer kar yağışı görülüyor. Isparta şehir merkezinde sağanak yağıştan dolayı trafikte aksaklıklar yaşandı. Maddi hasarlı birçok kazanın meydana geldiği şehirde dün geceden itibaren ise kısa süreli kar yağışı görüldü.

HAVA SICAKLIKLARI 

YENİDEN YÜKSELECEK

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları hissedilir seviyede düştü. Bugün en yüksek hava sıcaklığı 8 derece, en düşük hava sıcaklığı ise eksi 1 derece. Vatandaş soğuk havanın bundan sonra hep bu seviyelerde olup olmayacağını merak ederken dikkat çeken bir açıklama geldi. Meteoroloji tahminlerine göre Isparta’da hava sıcaklığı yeniden yükselişe geçiyor.

CUMA’DAN İTİBAREN…

Tahminlere göre dünden itibaren eksi derecelere düşen hava sıcaklığı önümüzdeki Cuma gününden itibaren kademeli olarak yükselecek. Cuma ve Cumartesi günü ise en yüksek hava sıcaklığının 17 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. En düşük hava sıcaklığının ise 7 derece olacağı öngörülüyor. Bu tahminlere göre birkaç gün içinde Isparta yeniden sonbahar havasını yaşayacak.


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °