Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta’da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

Isparta’da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

ISPARTA 5.01.2024 18:49:00 0
Isparta’da Hafta Sonu  Hava Nasıl Olacak?

Isparta’da hafta sonu hava durumu ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, yurdun batısında yağışlı sistem ve kuvvetli rüzgar etkili olacak. Sıcaklık değerleri ise mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. 

Bugün, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yağışlı bir geçiş öngörülüyor.

Yarın, parçalı ve çok bulutlu hava genel olarak ülkenin tamamında hakim olacak. Ancak Marmara'nın kuzeybatısı ile Ege Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde yağışlı geçişler bekleniyor.

Pazar günü ise Marmara, Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Ege Bölgesi ile Orta ve Batı Akdeniz'de yağışlı bir sistem etkili olacak. Diğer bölgelerde ise parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Hafta sonu boyunca Ankara'da en yüksek sıcaklık 14, İstanbul'da 17, İzmir ve Antalya'da 19, Adana ve Samsun'da 20, Diyarbakır'da ise 11 derece civarında seyredecek. Rüzgarın, Orta ve Batı Akdeniz, Marmara'nın güneyi ile Ege Bölgesi'nin tamamında güneyli yönlerden kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların, salı gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.


Anahtar Kelimeler: Isparta’ Hafta Nasıl Olacak?
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °