Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta’da Eşi Benzeri Görülmemiş Yardımlaşma Seferberliği

Isparta’da Eşi Benzeri Görülmemiş Yardımlaşma Seferberliği

ISPARTA 13.02.2023 18:52:00 0
Isparta’da Eşi Benzeri Görülmemiş  Yardımlaşma Seferberliği

Isparta, deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferber oldu. Vatandaşlar, Isparta Belediyesi’nin koordinesinde eşi görülmemiş bir yardım zinciri oluşturdu. 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Isparta büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, deprem felaketinin yaşandığı ilk gün Isparta’da yaşayan vatandaşlara seslenerek yardımlaşma çağrısında bulundu. Bunun üzerine bütün şehir tam anlamıyla kenetlendi. Deprem bölgesine yardım ulaştırabilmek için seferber olan vatandaşlar yardım toplama noktalarına akın etti. 

Gökkubbe Fuar Merkezinde Gece Yarılarına Dek Yardım Toplandı, Sevkiyat İçin 24 Saat Aralıksız Çalışıldı. Isparta Belediyesi, deprem felaketinin meydana geldiği ilk saatlerde hiç vakit kaybetmeden acil olarak toplandı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, aynı günün sabahı ilçede iki yardım toplama noktası belirlediklerini duyurdu. Bunun üzerine tek yürek olan vatandaşlar deprem mağdurları için akın akın yardım getirmeye başladı. Felaketin ilk gününden itibaren her gün, sabah erken saatlerden gece yarılarına dek toplanan yardımlar, olabilecek en hızlı şekilde deprem bölgelerine gönderildi. Ekipler sevkiyat için 24 saat aralıksız çalıştı. Depremzedelerin ihtiyaç duyduğu yiyecek, içecek, giyinme, barınma, tıbbi malzeme ve benzeri yüzleri çeşit ihtiyaç malzemesi bölgeye gönderildi. 

ISPARTA DÖRT BİR

KOLDAN SEFERBER OLDU

Isparta’dan şuana kadar 21 TIR, afet bölgelerinden Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş’a gönderildi. Isparta Belediyesi kendi personelinden oluşan 300 kişilik arama kurtarma ekibini deprem bölgesine göndererek arama – kurtarma çalışmalarına destek verdi. Isparta’da faaliyet gösteren esnaflardan oluşan gönüllü yardım ekiplerine de Isparta Belediyesi tarafından otobüs tahsis edilerek ulaşım ve malzeme desteği sağlandı.  

 


Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °