Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Isparta’da Beklenen Kar Geldi! Lapa Lapa Yağıyor…

Isparta’da Beklenen Kar Geldi! Lapa Lapa Yağıyor…

ISPARTA 5.02.2023 18:20:00 0
Isparta’da Beklenen Kar Geldi!  Lapa Lapa Yağıyor…

Isparta’nın günlerdir beklediği ve önceki gün yüzeysel olarak yağan kar, bugün öğleden sonra lapa lapa yağmaya başladı. Karın yağışı kış boyunca kar göremeyen Isparta halkını çok mutlu etti. 

Yeni bir yağışlı havanın etkisine giren yurdumuzun büyük bölümünde sağanak ve kar yağışları görülüyor. Meteorolojinin de yaptığı açıklama doğrultusunda Isparta’da düşmesi beklenen kar yağışı başladı ve kar çevre ilçelerde etkisini gösterdi. Lapa lapa yağan kar bina çatılarında ve araçlarda beyaz örtü oluştu.

YOĞUN KAR YAĞIŞI

ISPARTA’DA ETKİLİ OLUYOR 

Bilindiği gibi, aylardır kar yağmayan Isparta’da hava sıcaklığının düşmesiyle önceki gün şehrin yüksek kesimlerine yağmış fakat şehir merkezine yağmamıştı. Isparta’da bugün öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı şehrin genelinde lapa lapa yağışa dönüştü ve kısa sürede bina çatılarında ve araçlarda beyaz örtü oluştu.

“AYLARDIR 

BEKLEDİĞİMİZ KAR 

NİHAYET GELDİ” 

Kurak bir kış geçiren ve aylardır kara hasret kalan Isparta’da bugün başlayan yoğun kar yağışı Ispartalıları son derece mutlu etti. Kar yağışından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Mehmet Demir; “Elli beş yaşındayım ama çocuklar gibi mutluyum. Gökyüzüne bakmaktan, ‘ne zaman yağacak’ diye beklerken 1985-86 yıllarındaki karın ayak izlerini hisseder gibiyiz. İnşallah doğaya, tabiata, memleketimize bol bol yağar. Hem çocuklar eğlenir hem de biz eğleniriz, kuraklık gider, suyumuz olur. Mevlam veriyor, gerçekten çok mutluyuz” dedi.


Anahtar Kelimeler: Isparta’ Beklenen Geldi! Yağıyor…
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °