Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Isparta'da sonbaharın muhteşem manzarası

Isparta'da sonbaharın muhteşem manzarası

ISPARTA 31.10.2017 11:57:00 0
Isparta
Süleyman Demirel Üniversitesince başlatılan ve yoğun ilgi gören “Keşif Isparta” projesi devam ediyor. Rotalarını her hafta sonu farklı yerlere çeviren SDÜ’lü kâşifler, doğanın eşsiz güzelliğinde kayboluyor, şehrin tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgiler alıyor.


Sonbaharın bin bir tonunun oluşturduğu muhteşem manzara eşliğinde yolculuğa başlayan öğrenciler bu kez Kovada Gölü ve Yazılı Kanyon Milli Parkında büyülü bir gezi gerçekleştirdi. Öğrenciler, Kovada Gölünün bin bir çeşit bitkinin yanı sıra yaban keçisi, sansar, yaban domuzu, porsuk, tavşan, tilki, sincap gibi hayvanlar ile 59'u yerli, 26'sı kış göçmeni, 48'i yaz göçmeni, 20'si transit göçmen olmak üzere 153 adet su kuşu türüne de ev sahipliği yaptığını öğrendi.


Daha sonra Yazılı Kanyon Milli Parkını keşfe çıkan öğrenciler, Kanyonun eşsiz doğası içinde uzun bir yürüyüş yaptı. İsmini kanyon içindeki kayaların üzerinde bulunan, Epiktetosa ait “Hür İnsan” şiirinden alan Kanyon, Aziz Paul’un Perge’den Pisidia Antiocheia’ya geçerken kullanması sebebiyle her yıl binlerce turistin de sıkça geldiği bir yerdir. Bu yüzden kanyon Hıristiyanlar ve din turizmi için de kutsal yerlerden biri olarak sayılıyor.
Taşa oyulu şiiri okuma ve doğayla baş başa kalma fırsatı yakalayan öğrenciler, gezi sayesinde oldukça keyifli bir gün geçirdi.


,


Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °