Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta'da Kara Havacılık Okulu sevinci

Süleyman Demirel Havalimanı yanında; 3 Milyon M2 alanda konuşlandırılan Kara Havacılık Okulu’nun hizmete giriş süreci erkene çekildi.

ISPARTA 13.08.2016 06:34:00 0
Isparta

Güvercinlik’ten (Ankara) Isparta’ya nakledilecek Kara Havacılık Okulu için son süreç…

Daha önce tüm kuvvetleri ve unsurları ile birlikte 2017’ye kadar aşamalı olarak Isparta’ya konuşlandırılacağı açıklanan Kara Havacılık Okulu için son nokta konuldu. Millî Savunma Bakanı Işık, Kara Havacılık Okulu’nun tüm unsur ve kuvvetleri ile birlikte 1 ay içerisinde Isparta’da konuşlandırılacağını söyledi. 

Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, "Özellikle Ankara ve İstanbul içindeki birliklerin taşınma hazırlıkları başladı. Hedefimiz de önümüzdeki bir ay içinde bu taşınmayı tamamlamak" dedi.

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle çeşitli düzenlemelerin yapıldığı hatırlatılarak yeni kanun hükmünde kararnamenin içeriğine ilişkin soru üzerine Işık, "Sağlık raporuyla eledikleri pilotların geri dönüş hakkı, daha önce pilotaj eğitimi alıp da başka sınıf subaylığına ayrılan insanlarımızın geri dönüş hakkı gibi, Hava Harp Okulunun ara sınıflarından da öğrenci alabilmesiyle ilgili pek çok düzenlemeyi içeren ve pilot ihtiyacımızı hızlı bir şekilde karşılayacak düzenlemeleri içeren bir kararname olacak bu" diye konuştu.

Yeni kanun hükmünde kararnamede yer alacak düzenlemelere ilişkin soru üzerine Işık, şöyle konuştu:

"Daha önce Milli Savunma Bakanlığı ile kuvvet komutanları ilişkisini düzenlemiştik. Burada Genelkurmay, kuvvet komutanlıkları ilişkileri de vardı. Orada bazı netleştirmeler yapıyoruz. Genelkurmay asli işlerinde istihbarat, harekat, teşkilat, eğitim, muhabere gibi konularda kuvvet komutanlıklarıyla emir komuta zinciri içinde çalışacak. Bunda hiçbir şekilde tereddüde mahal vermeyecek şekilde devam edecek. Orada oluşan bazı tereddütleri giderecek teknik düzenlemeler."

Askeri birliklerin 

şehir dışına taşınması

Şehrin dışına taşınması planlanan askeri birliklerin bıraktıkları alanların durumu ile taşınma takvimine yönelik soru üzerine Işık, "Özellikle Ankara ve İstanbul içindeki birliklerin taşınma hazırlıkları başladı. Hedefimiz de önümüzdeki bir ay içinde bu taşınmayı tamamlamak. Şu anda ağustosun ortasındayız 15 Eylül'e kadar bu Ankara ve İstanbul içindeki taşınma kararı alınan birliklerin taşınmasını hedefliyoruz. Bununla ilgili kuvvetlerimiz çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Işık, taşınma işleminin bitmesinin ardından bu alanların büyük oranda halkın kullanımına sunulacağını ifade etti. Genelkurmay Başkanlığının taşınacak birlikler arasında yer alıp almayacağının sorulması üzerine Işık, "Kısa vadede Genelkurmay Başkanlığının taşınmasından ziyade Milli Savunma Bakanlığına yeni bir binanın yapılması ve bakanlığın yeni binada faaliyete geçmesi daha öncelikli tercihimiz. Bununla ilgili çalışmalar yürüyor" diye konuştu.

 


Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °