Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta'da FETÖ ile mücadeleye çok önceden başladık

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, rektörlük seçimleri müdahalesini ve BAKA yönetimi ile kavasını hatırlatarak, “Isparta’da bu mücadele 15 Temmuz’dan sonra başlamamıştır” dedi.

SİYASET 17.09.2016 08:44:00 0
Isparta
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’nın FETÖ ile mücadelede en etkin iller arasında yer aldığının altınız çizdi. Isparta2nın FETÖ ile mücadeleye çok önce başladığının altını çizen Bilgiç, İbicioğlu dönemindeki rektörlük seçim sürecine mücadelesini ve BAKA yönetimi ile olan kavgasını anlattı. Bilgiç, şöyle konuştu:
ISPARTA’DA ÇOK ÖNCEDEN BU İŞİN MÜCADELESİNE BAŞLADIK
“Bence Isparta, bu işi en titiz şekilde yerine getiren illerin en başındadır. Isparta’da bu terör örgütü ile mücadele bugün başlamadı. 15 Temmuz’dan sonra başlamadı. Martta yapılan operasyonla başlamış görünüyor olabilir. Ben kendi adıma baktığımda çok uzun zaman önce başladı. Üniversite içerisinde rektörlük seçimleri ve sonrası süreç. Kalkınma ajansı içerisinde yaptığımız kavga ve mücadele herkesin bildiği bir konu. Üniversite olarak baktığımızda şunu söyleyebilirim; Türkiye’de üniversiteler içerisinde bu konuda en tutarlı olan, süreci son derece titiz bir şekilde belirlenen kriterleri göz önünde bulunduran üniversite SDÜ’ dür. Açığa almalar var. bununla birlikte idari soruşturmalar yapıyorsunuz. Üniversitede açıkçası 1-2 itirazın dışında benim kulağıma gelen bir şikayet yok. Katalog evlilikleri konuşuluyor. SDÜ’ de çok sayıda çiftin olduğunu görüyoruz. Bu bir tesadüf müdür? SDÜ’ de bu mücadele bugün başlamadı. Uzun zamandır devam ediyor. Devam eden bir yargı süreci var. artık iş devletin, savcılarımızın, mahkemelerimizdedir.
BU KONUDA MÜCADELE DEVLETİN MİLLETE BORCUDUR
Bu konuyla mücadele devletin aziz millete olan borcudur. Ülkemizi, üniter yapımızı bölmek, parçalamak, işgal topraklarımızı bu ülkeyi açmak adına yapılan terör saldırıdır. Milletimiz gereken cevabı vermiştir. Millet üzerine düşeni yapmıştır. Ondan sonra da mücadele etmek bütün devlet kademelerinin, siyasetin millete olan borcudur. Devlet bu borcu yerine getirmezse, bu terör örgütlerinden akan kanların hesabını sormazsa o zaman bu milletin iki eli bizim yakamızda olur.
SADECE ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDEREN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ KABUL EDİLEMEZ
Terör örgütü ile ilgili kriterler belirlenmiş. 12 kriter var. ilgili kişiler bakarak gidiyor. Sadece çocuğunu okullara gönderdiği için terör örgütü üyesi olarak suçlamayacağınız bir süreç yaşanıyor.”

Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °