Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta'da bedelli askerlik için satılık!

Isparta'da bedelli askerlik için satılık!

ISPARTA 30.07.2018 07:12:00 0
Isparta
Bedelli askerlik düzenlemesini de içeren Torba Yasa’nın Meclis’te kabul edilmesinin ardından ikinci el satış sitelerinde satılık ilanları arttı. Türkiye’nin farklı noktalarından ‘Bedelli için acil satılık’ ilanları girilirken, Isparta’dan da 3 ilan bulunuyor. İlimizdeki ilanlardan birisinde ‘acil satılık bedelli için’ başlığı altında motosiklet satışa sunulurken, diğerinde de bir araç satılıyor. Bir vatandaş da bedelli parası için dizüstü bilgisayarını satışa çıkardı.
 
Bedelli Askerlik düzenlemesini içeren Torba Yasa geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM) kabul edilmişti. Kabul edilen kanuna göre bedelli askerlikten 25 yaşın üzerindeki yaklaşık 1 milyon 334 bin kişi bedelliden yararlanacak. Genel Kurul'da 31 Aralık 1993 olan tarih, 1 Ocak 1994 şeklinde değiştirildi. Böylece yaklaşık 10 bin kişinin daha bedelliden yararlanmasının yolu açıldı. Bedelli askerlik için fiyat 15 bin TL, eğitim süresi de 21 gün olarak belirlendi.
ISPARTA’DA 3 İLAN VAR
Düzenlemenin Meclis’ten geçmesinin ardından ikinci el satış sitelerinde ilanlar arttı. Türkiye’nin birçok yerinden ‘bedelli için acil satılık’ ilanları girilirken bu yönde Isparta’dan 3 ilan bulunuyor.
MOTOSİKLETİNİ SATILIĞA ÇIKARDI
Türkiye’nin en çok takip edilen ikinci el satış sitelerinin birinde Hızırbey Mahallesi’nden bir vatandaş ‘Acil satılık bedelli için’ başlığı altında motosikletini satılığa çıkardı. Motosikleti için 3 bin 600 lira isteyen vatandaş, açıklamaya, “2008 model, borcu yok, vizesi var. Bedelli parası için satılıktır. Pazarlığa açıktır” yazdı.
ARACINI BEDELLİ İÇİN SATIYOR
Diğer bir ilan da Batıkent Mahallesi’nden. ‘Bedelli sebebiyle satılık’ başlığı altında 2001 model aracını satılığa çıkaran vatandaş, açıklama kısmında taşıtının özellikleri hakkında bilgi veriyor. Araç için 20 bin 500 lira isteniyor.
BEDELLİ İÇİN BİLGİSAYARINI SATACAK
Son ilan ise bir dizüstü bilgisayar için. Modernevler Mahallesi’nden bir vatandaş bedelli askerlik ücretini denkleştirebilmek için dizüstü bilgisayarını acilen satılığa çıkardı. Dizüstü bilgisayar için 3 bin 800 lira isteniyor.
BANKALAR BEDELLİ KREDİSİ VERİYOR
Öte yandan bedelli askerlik düzenlemesinin yasalaşmasının ardından bazı bankalar kampanya yarışına girdi. Mevcut kredilerde yeni düzenlemeler yapan bankalar ‘bedelli’de ödenecek tutar olan 15 bin lira için 48 ay vade ve 3 aylık erteleme seçeneği de sunuyor. GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °