Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Valisi Aydın Baruş’a; Kepenek Hediye Ettiler

Isparta Valisi Aydın Baruş’a; Kepenek Hediye Ettiler

ISPARTA 31.12.2023 21:31:00 0
Isparta Valisi Aydın Baruş’a;  Kepenek Hediye Ettiler

Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, küçükbaş hayvancılığa verdikleri desteklerinden dolayı Vali Aydın Baruş’a ‘Kepenek’ hediye etti. 

ISPARTA’DA KÜÇÜKBAŞ 

HAYVANCILIĞA ÖNEMLİ DESTEK

Son bir haftada hayvan yetiştiricilerine sağlanan desteklere bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde ilçelerimizde dağıtılan buzağı kulübeleriyle büyükbaş hayvan yetiştiricilerine önemli bir destek sağlanmıştı. Önceki gün de küçükbaş hayvan yetiştiricilerine önemli bir destek sağlandı. Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin en büyük sorunlarından biri olan barınma ve elektrik ihtiyacı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Yaşam Standartlarının Geliştirilmesi Projesi” ile çözüme kavuştu. Bu kapsamda Isparta merkez ilçe dahil tüm ilçelerde olmak üzere toplam 93 yetiştiriciye birer adet göçmen çadırı ve güneş enerji paneli verildi. Yüzde 70’i hibe şeklinde sağlanan ürünlerin toplam maliyeti 2 Milyon 415 bin TL.

VALİ AYDIN BARUŞ’A

KEPENEK HEDİYE ETTİLER

Çadır ve güneş enerji panelleri, İl Özel İdaresi bahçesinde Vali Aydın Baruş ve ilgili kurum müdürlerinin katıldığı bir programla hak sahiplerine teslim edildi. Söz konusu programda; Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, küçükbaş hayvancılığa verdikleri desteklerinden dolayı Vali Aydın Baruş’a ‘Kepenek’ hediye etti. 

BAŞKAN SARIDAŞ'TAN TEŞEKKÜR 

Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, ayrıca toplamda 93 yetiştiriciye birer adet göçmen çadırı ve güneş enerji paneli vererek toplamda üreticilere 2 Milyon 415 bin TL'lik destek veren Vali Aydın Baruş'a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 


Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °