Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Dalgıç; Eğirdir Belediye Meclisini Bilgilendirdi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Dalgıç; Eğirdir Belediye Meclisini Bilgilendirdi

İLÇE HABERLERİ 11.11.2022 07:37:00 0
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Dalgıç;  Eğirdir Belediye  Meclisini  Bilgilendirdi

Eğirdir Belediye Meclisi 2022 Kasım ayı toplantılarına ait birleşimler tüm hızıyla sürüyor. Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK Başkanlığında Eğirdir Belediye Meclisi ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla istişare ve işbirliği geleneğini devam ettiriyor.

 

Dün akşam gerçekleşen birleşimde meclisin konuğu olan Dr. Öğretim Üyesi Ali Dalgıç özetle yaptığı konuşmada; ‘Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin kökleri 2011 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’na dayanmaktadır. 2011 yılından 2019 yılına kadar Konaklama İşletmeciliği Bölümü ile eğitim-öğretime devam etmiş olan Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, 9 Ocak 2019 tarih ve 576 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Turizm Fakültesi’ne dönüştürülmüştür.

 

Fakülte bünyesinde, 2019-2020 eğitim-öğretim yılıyla beraber Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümlerinde aktif eğitim-öğretime başlanmıştır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılına 53 öğrenci ile başlayan Turizm Fakültemizde kayıtlı 319 öğrenci bulunmaktadır. Turizm Fakültemizde, öğrencisi bulunmayan Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Rekreasyon Yönetimi Bölümleri de bulunmaktadır. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Rekreasyon Yönetimi bölümlerinin de aktif hale getirilmesi düşülmektedir.

 

Böylelikle, Fakültemizde Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Rekreasyon Yönetimi bölümleriyle dört farklı bölümle eğitim-öğretime devam edilmesi hedeflenmektedir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılıyla birlikte Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı altında Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Programı açılmıştır. Turizm İşletmeciliği Tezli Yüksek Lisans Programında, kayıtlı 15 öğrencimiz bulunmaktadır. Ayrıca, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Turizm İşletmeciliği Doktora Programı da açılmış olup kayıtlı iki öğrencisi bulunmaktadır. Alanında uzman ve dinamik akademik kadroya sahip olan Fakültemizde, 2 Profesör, 2 Doçent, 6 Dr. Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 3 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Diğer taraftan Fakültemizde, 6 idari ve 8 sözleşmeli personelle de idari işler yürütülmektedir. Niteliksel ve niceliksel açıdan yeterli kaynağa sahip olan Fakültemizin misyonu, çağdaş mesleki teknik eğitimin gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojik gelişmelerde yüksek standartlara sahip, ulusal ve uluslararası platformlarda aranılır nitelikte mezunlar yetiştiren, yaratıcı, yenilikçi, paylaşımcı, iş dünyası ile iş birliği içerisinde olan, mensubu olunmaktan gurur duyulan, öncü bir eğitim kurumu olmaktır.

 

Turizm Fakültemiz, Erasmus+ öğrenim ve staj hareketliliğinde kapsamında 2021 yılı içerisinde fakültemizin anlaşmalı olduğu ülkelerden kurum sayıları artırılarak öğrencilerimizin 19 ülkeden 88 kurumda eğitim alabilme hakkına erişmesi sağlanmıştır. Her dönem ortalama 5 öğrencimiz Erasmus+ kapsamında yurtdışında eğitim almaya gitmektedir. Yabancı dil eğitimine önem veren Turizm Fakültemizde, 2021-2022 eğitim-öğretim yılıyla birlikte Turizm Rehberliği Bölümü %30 İngilizce dilinde eğitime geçmiştir. Fakültemizin Journal of Applied Tourism Research adlı dergisi yılda 2 kez bilimsel makaleleri yayınlamaktadır. Buna ek olarak, yılda 3 kez fakülte bültenimiz yayınlanmaktadır. Fakültemiz öğrencilerin gelişim için paydaşlarla ortaklaşa konferanslar düzenlemektedir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında İşkur, Halk Eğitim, Oteller, Seyahat Acentaları, Antalya Rehberler Odası gibi önemli paydaşlarla toplamda 8 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Fakültemizin Turizm ve Seyahat Topluluğu bağlamında öğrencilerimizin yerinde öğrenmeleri için çeşitli geziler düzenlemektedir.

 

Lisans düzeyinde sadece teorik eğitim değil aynı zamanda uygulama ve proje oluşturma gibi farklı uygulamalarla eğitim çeşitlendirilmeye çalışılmaktadır. 2022 yılında daha önce kabul olan Tübitak-2209A Öğrenci Projelerini Destekleme Programı kapsamında 3 proje tamamlanmıştır. Fakültemize tahsis edilen yeni binamız da gerekli düzenlemeler yapılmaya devam etmektedir. 1947 m2 Ana Bina, 1149 m2 ek bina ve 6912 m2 bahçe alanı bulunan Fakültemizde sosyal olanakların geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Nitelikli ve uygulamalı eğitimin artırılabilmesi için uygulama odaları, uygulama mutfağı, bilgisayar laboratuvarı, amfi, konferans salonu gibi alanlar 2023 yılında hazır hale getirilecektir. Hem eğitimin hem de uluslararası bilimsel yayınların niteliğini arttırmak için alanında uzman yeni öğretim üyeleriyle akademik kadromuzu güçlendirmek hedeflenmektedir.’ dedi. Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK Eğirdir Belediye Meclisinin konuğu olan ve meclisi bilgilendiren Dr. Öğr. Üyesi Ali Dalgıç ve Fakülte Sekreteri Mehmet Güzel’e katılım ve katkılarından ötürü teşekkür etti.


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °