Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Isparta Tarım Ve Hayvancılık Fuarı’na; Görkemli Açılış

Isparta Tarım Ve Hayvancılık Fuarı’na; Görkemli Açılış

ISPARTA 11.11.2022 18:40:00 0
Isparta Tarım Ve Hayvancılık Fuarı’na;  Görkemli Açılış

Bu yıl 17’incisi gerçekleştirilen Isparta Tarım ve Hayvancılık Fuarı Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı. Fuar, Pazar gününe kadar açık kalacak. Fuar, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bugünlerde Isparta Tarımı için moral oldu.

 

Işıkkent Mahallesindeki Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde bugün saat 15.00’de gerçekleştirilen 17’inci ‘Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış törenine; Vali Aydın Baruş, Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, ISUBÜ Rektör Yardımcısı, İl Jandarma Komutanı, Ziraat Odası Başkanı, çevre il ve ilçelerden Ticaret Borsası Başkanları, STK Başkan ve Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

100’Ü AŞKIN FİRMA STAND AÇTI

10 – 13 Kasım tarihleri arasında açık olacak fuara 100’ü aşkın firma katılırken ziyaretçi sayısının 70 bin kişiyi bulması bekleniyor. Fuarda Damlama sulama sistemleri, gübre, fide ve fidan laboratuvarları, meyvecilik, ambalaj ve paketleme, soğuk hava depoları, hayvancılık, süt sağma makineleri, bankalar, ihracatçı firmalar, süt sanayi, organik tarım, tarımsal yayıncılık konusunda faaliyette bulunan firmalar tarım ve hayvancılık sektöründe ziyaretçilere sektördeki yenilikler sunuluyor. Isparta Ticaret Borsası'nın düzenlediği ve 15 yıldır Detay Fuarcılık'ın başarılı organizasyonunda gerçekleştirilen fuar bu yıl Detay Fuarcılığın yanı sıra Askon Fuarcılık işbirliği ile yapılıyor ve Fuar bu yıl 17 yaşında.

ŞAHİN; “FUARIMIZI 17’İNCİ DEFA

YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Fuarın açılış töreninde ilk konuşmayı ev sahibi sıfatıyla Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin yaptı. Şahin konuşmasında; “Isparta Ticaret Borsası olarak Isparta’nın ilk ve tek sektörel organizasyonu olan Göller Bölgesi Yayla şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 17’incisini açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tam 17 yıldır büyüyerek yolumuza devam eden fuarımız, istikrarıyla birçok ili geride bırakarak ülkemizin sayılı fuarları arasına girmiştir.

Isparta Ticaret Borsası olarak Tarımla Sanayileşen Isparta hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Isparta tarımına ve ürünlerine katma değer sağlamak için büyük gayret sarfediyoruz. Başta yazılı ve görsel basın olmak üzere, sosyal medya, televizyon gibi her türlü mecrada ilimiz ürünlerinin tanıtımını sağlıyoruz.

ŞEHRİMİZ TAM BİR

SEBZE – MEYVE ÜRETİM MERKEZİDİR”

Isparta Ticaret Borsası öncülüğünde 17.’si düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarımıza hoş geldiniz. Isparta’mız birçok tarımsal ürünün üretiminde ülke ölçeğinde ilk sıralardadır. Elma, Gül, Lavanta ve Barbunya üretiminde ilk sıradayız. Ayrıca karanfil üretiminde 2, Kiraz, vişne ve kayısı üretiminde ise 5. sıradayız.

Sahip olduğu iklim özelliğine dayalı ürün çeşitliliği, iç ve dış talebin sağladığı canlılık, kadim tarım kültürü, endemik tür zenginliği dikkate alınarak Isparta tarımına yeniden bakmak gerekmektedir.

“İŞLEM HACMİMİZ

BUGÜN İTİBARİYLE 4.6

MİLYAR TL’YE ULAŞMIŞTIR”

İleri teknolojik gelişmelerin sağladığı verim artışı ve yeni tarım yaklaşımları yanında, sürdürülebilir tarım eğilimleri bu bakışta göz önüne alınmalıdır.

İlimiz üretiminin katma değerini artırarak, üreticilerimizi ve tüccarlarımızı korumak için Isparta Ticaret Borsası olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle kayıtdışı ile mücadele konusunda yoğun çaba sarf ediyoruz. 2021 yılında 3 milyar TL seviyesinde gerçekleşen işlem hacmimiz bugün itibariyle 4.6 milyar TL’ye ulaşmıştır. Önümüzdeki dönemde kayıtdışı ile mücadeleye daha fazla eğilerek hem işlem hacmimizi artırmak hem de üreticilerimizi ve üyelerimizi korumak istiyoruz.

“TARIMLA BÜYÜYEN BİR

ISPARTA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bu hedefle birlikte Isparta Ticaret Borsası’nın 113 Borsa arasındaki 53. olan işlem hacmi sırasını daha yukarılara taşıyacağız. Hz. Mevlana’nın çok sevilen

‘’Dünle beraber gitti cancağazım; ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.’’ Dizelerinde ifade ettiği gibi; Isparta tarımı ve ticareti için yeni şeyler söylemek gerekmektedir. Bu gereklilik ve Kazanan Isparta ve Tarımla Büyüyen Isparta için Isparta Ticaret Borsamız, ilimiz için çalışan tüm paydaşlarla el ele vererek çalışmalarını yeniden şekillendirecektir.

“KATKI SAĞLAYAN HERKESE

TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Fuarımızın Isparta ve bölge tarımı paydaşlarına katkı sağlaması temennisiyle katılımlarınız için teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

ISPARTA TARIMININ

ÖNEMİNİ VURGULADILAR

Açılış töreninde daha sonra sırasıyla; Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Vali Aydın Baruş birer konuşma yaparak Isparta’nın bir tarım şehri olduğunu ve tarımın önemini vurguladılar.

YARIŞMADA DERECEYE

GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Törende açılış kurdelası öncesinde Isparta Ticaret Borsası tarafından, ilimiz  ekonomisine  en büyük katkıyı sağlayan, Isparta Elması’nın bahçeden sofraya kadar olan serüveninin fotoğraflanarak bilinirliğini ve marka değerini artırmak  amacıyla düzenlenen  “Çiçekten Meyveye Isparta Elması” Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

VALİ AYDIN BARUŞ VE

BERABERİNDEKİLER FUARI GEZDİ

Törende yapılan konuşmaların ardından, fuarın açılış kurdelası törene katılan Vali Aydın Baruş ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi ve protokol üyeleri ile diğer davetliler daha sonra fuarı gezerek incelemelerde bulundular.

İŞTE ISPARTA TARIM VE HAYVANCILIK FUARINDAN GÖRÜNTÜLER;


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °