Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi’nden Teknoloji Zirvesi; Geleceğe Yön Verenler…

Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi’nden Teknoloji Zirvesi; Geleceğe Yön Verenler…

ISPARTA 6.05.2024 17:09:00 0
Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi’nden Teknoloji Zirvesi;  Geleceğe Yön Verenler…

Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde Geleceğe Yön Verenler İçin Teknoloji ve Sürdürülebilirlik Zirvesi gerçekleştirildi. Zirvede dereceye girenlere ödülleri verildi. 

3 Mayıs Cuma günü yapılan; Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi, Google Developer Student Clubs IZTECH (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) ve GDSC SDÜ (Süleyman Demirel Üniversitesi) ortaklığında Isparta Kültür Merkezi Gül Salonu’nda “Sürdürülebilir Kalkınma ve Teknoloji” zirvesi yapıldı.

Liselerde Bilim Uygulamaları koordinatör okulları olan Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi ve Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi ayrıca programa dâhil olan diğer proje okullarımız etkinlik süresince “Bilim Her Yerde” sloganıyla yapmış oldukları çalışmalarını sergilediler.

Etkinliğe, Isparta'daki liselerde Bilim Uygulamaları projesi kapsamındaki öğrenciler ve ders öğretmenleri katıldı. 10 ve 11. sınıf öğrencileri, 09.30'da Isparta Kültür Merkezi'nde toplandı ve belirlenen programa göre etkinliğe katıldılar.

Zirveye katılan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, “Geçmişten Geleceğe Bilgi” başlıklı konuşmasında öğrencilere bilginin serüvenini başarının sırrını ve çalışmanın önemini anlattı. Bu süreçte kendisinden örnekler vererek öğrencilere rol model olduğu konuşması büyük ilgi çekti. 

Microsoft Firmasında Teknik Lider olan Daron Yöndem ise yapay zekanın hayatımıza entegre edilmesini anlattı. Yapay zeka ile kod yazmanın mail atmanın ve iş hayatındaki kullanımı hakkında bilgiler verdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ecir Uğur Küçüksille ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüsü Araştırma Görevlisi Ersin Çine ile birlikte “Nesilden Nesile Bilgisayar Mühendisliği” konulu sohbet gerçekleştirildi. 

Programın sonunda çekilişle etkinliğe katılan misafirlere çeşitli ödüller verildi.

Katılımcılar, zirve boyunca yapılan etkinliklerle yeni fikirler edinme ve geleceklerini şekillendirme fırsatı buldular. Etkinlik, öğrencilerin teknoloji ve sürdürülebilir kalkınma alanındaki bilgi birikimlerini artırarak gelecekteki liderlik rollerine hazırlanmalarına katkı sağladı.

Etkinlik Planı:

10.00-10.15 Açılış

10.15-11.00 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr. Yusuf Baran’ın konuşmaları.

11.00-11.15 Networking molası.

11.15-12.00 Microsoft firmasında Tech Lead görevini yürüten Daron Yöndem’in konuşmaları.

12.00-13.00 Öğle arası

13.00-13.45 Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi tarafından Gemini AI yapay zeka ile Veri Madenciliği konuşması.

13.45-14.00 Networking molası.

14.00-15.00 Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ecir Uğur Küçüksille ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüsü Araştırma Görevlisi Ersin Çine ile birlikte “Nesilden Nesile Bilgisayar Mühendisliği” konulu sohbet.

15.00-16.00 Çekiliş

16.30 Kapanış.

Bilim Her Yerde Etkinliği

Isparta Süleyman Demirel Fen Lisesi- Veri Madenciliği, Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele

Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi-Hak ve Sorumluluklar

Gönen Fen Lisesi-Biyoçeşitlilik

Ortak Temalar: Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele, İklim Değişikliği 


Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °