Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Isparta SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz’den Çağrı; Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın

Isparta SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz’den Çağrı; Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın

ISPARTA 13.03.2023 18:19:00 0
Isparta SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz’den Çağrı;  Yapılandırma Fırsatını Kaçırmayın

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz, dün Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren; prim, vergi ve borç yapılandırmasıyla ilgili sigortalı ve işverenlere çağrıda bulundu. İl Müdürü Karagöz; “İşveren ve sigortalılarımız bu fırsatı kaçırmasın” dedi. 

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, sigortalı çalıştıran işverenin e-sigorta üzerinden, primlerini kendi ödeyen sigortalıların ise e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceğini, şahsen ya da posta yoluyla ilgili de SGK Merkezleri'ne de başvurabileceğini söyledi. 

MÜDÜR KARAGÖZ; “YAPILANDIRMA PRİM BORCU 

OLANLARA ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNUYOR” 

Isparta SGK İl Müdürü Karagöz, Yapılandırma sadece prim borcunu kapsamıyor. Aynı zamanda idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyasını da kapsıyor" dedi. SGK İl Müdürü Karagöz, borcunu peşin ödeyenler için hesaplama sonrasında borç aslı dışında kalan tutarın yüzde 90'ının silineceğini, taksitle ödemeyi tercih eden borçluların ise ikişer aylık dönemler halinde 48 aya kadar eşit taksitle çok avantajlı taksitlendirme farkı ile ödeme yapabileceklerini söyledi.

İŞTE YAPILANDIRMANIN 

GETİRDİĞİ AVANTAJLAR 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren borç yapılandırma paketi Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Vergiler, trafik cezaları, askerlik ve otoyol cezaları ve belediyelere olan tüm borçlar 48 taksitte ödenebilecek. Kamu alacaklarına yönelik geniş kapsamlı borç yapılandırması paketi dün Resmi Gazete'de yayımlandı.

31 Aralık 2022 öncesine ait borçlar 48 taksitte ödenebilecek. Yapılandırma için  ilk taksitlerin ödemesi 30 Haziran'da başlayacak. Yapılandırılan borçlar peşin ödenirse, yurt içi-üfe tutarının yüzde 90’ından vazgeçilecek.

2 bin lira altındaki borçlar silinecek

Yapılandırılan borç idari para cezası ise asıl alacaktan da yüzde 25 oranında indirim sağlanacak.

Vergi dairelerine olan 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek. Sürücülerin alkol, uyuşturucu, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanları silinecek. Geri alınan 10 bine yakin ehliyetin iadesi sağlanacak.

DEPREMZEDE ESNAFA DESTEK

Depremzedelere yönelik yeni düzenlemeler de getirildi. Bölgede Temmuz ayı sonuna kadar veraset ve intikal vergisi alınmayacak.

Esnafın tescil, tadil, sicil işlemlerinden Ağustos ayına kadar harç talep edilmeyecek. Çalışanlarına maddi yardımda bulunan işverenler, 50 bin liraya kadar olan kısım için gelir vergisinden muaf tutulacak.

Depremzedelerin kullanılmayacak durumdaki ev ve araçlarının üzerindeki hacizler kaldırılacak.

Düzenlemeyle, kurumlar vergisi mükelleflerine daha önce sağlanmış indirim ve istisna tutarları üzerinden bir defaya mahsus yüzde 10 ek vergi getirilecek. Deprem bölgesindeki mükellefler ise ek vergiden muaf tutulacak.

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °