Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Isparta SGK İl Müdürlüğü, EYT Başvurularını Daha Seri Almak İçin; Çadır Kurdu

Isparta SGK İl Müdürlüğü, EYT Başvurularını Daha Seri Almak İçin; Çadır Kurdu

ISPARTA 6.03.2023 12:15:00 0
Isparta SGK İl Müdürlüğü, EYT Başvurularını Daha Seri Almak İçin;  Çadır Kurdu

Isparta SGK İl Müdürlüğü, EYT’li vatandaşların başvurularında dışarıda üşümemeleri için Müdürlük binası bahçesine çadır kurdu. Söz konusu çadırda vatandaşlara bilgilendirme broşürleri de dağıtılıyor. 

Kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen ve milyonlarca vatandaşın beklediği EYT yasası geçtiğimiz Çarşamba günü Meclis'ten geçti ve yine geçtiğimiz Cuma günü de Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaştı. Bunun üzerine emeklilik için başvurular da başladı. Yasalaşma süreci sonrası kadın ve erkek için EYT şartları da netleşti ve başvurular da yasanın Resmi Gazetede yayınlandığı gün olan 3 Mart 2023 Cuma gününden itibaren gerek e – devlet üzerinden gerekse bizzat SGK İl Müdürlüklerine müracaat edilerek yapılmaya başlandı. 

SGK ISPARTA İL MÜDÜRLÜĞÜ 

BAHÇESİNDE ÇADIR KURULDU 

Bu doğrultuda; Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuruları için müdürlüğe kadar gelip sıra oluşturan vatandaşların kış şartlarında üşümemeleri ve rahat bir başvuru yapmaları için müdürlük bahçesine çadır kuruldu.   

KARAGÖZ; “BAŞVURULARINIZI E – DEVLET 

ÜZERİNDEN DE YAPABİLİRSİNİZ” 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz vatandaşlara, il müdürlüğüne yapacakları başvuruda yoğunluk yaşanmaması ve kendilerinin de kuyrukta bekleyip zaman kaybetmemeleri adına başvurularını e – devlet üzerinden yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. 

İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmayı tercih eden vatandaşların üşümemeleri için Müdürlük bahçesine Çadır kurduklarını ifade eden İl Müdürü Karagöz; “Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra vatandaşlarımız doğal olarak başvurulara başladılar. Buraya gelen vatandaşlarımızı bilgilendirip yönlendirmeleri hızlı bir şekilde yaparak sosyal güvenlik hizmetlerimizi sürdürüyoruz. 

“BAŞVURUDA BULUNAN VATANDAŞLARIMIZIN

İŞLERİNİ ÇADIRDA DAHA HIZLI YAPIYORUZ” 

Başvurularda yoğunluk yaşanmaması için binamızın içindeki başvuru noktamıza başvurularını yapabiliyorlar. Özellikle vatandaşlarımızın emeklilik taleplerini e-devlet üzerinde yapmaları çok uygun olacaktır. E - Devlet üzerinde işlerini yapamayan vatandaşlarımıza da zaten burada yardımcı oluyoruz. Bu konuda hiçbir sorun ve sıkıntı yok” dedi.


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °