Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal’dan; Asansörcülere Uyarı!

Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal’dan; Asansörcülere Uyarı!

ISPARTA 14.11.2023 06:14:00 0
Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal’dan;  Asansörcülere Uyarı!

Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, son zamanlarda sık sık haberlere konu olan asansör arızaları konusunda Asansörcülere önemli uyarılarda bulundu. 

Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından dün Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile ilgili Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Saat 10.00’da Iyaşpark karşısında bir Cafe’de gerçekleştirilen toplantıya; Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, İl Müdür Yardımcısı, İlgili Şube Müdürleri ve Isparta’da Asansör faaliyeti yapan firmaların yetkilileri katıldı. 

UYSAL; “BU TÜR OLAYLARIN SIK SIK YAŞANMASI HEM KURUM 

VE KURULUŞLARI HEM VATANDAŞLARIMIZI TEDİRGİN ETTİ”

Bu tür toplantıların hem Müdürlük olarak hem asansör firmaları açısından son derece yararlı olacağına inandığını ifade eden Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, toplantıda yaptığı konuşmasında; “Bilindiği gibi, son zamanlarda gerek ülkemizde gerekse ilimizde asansör olayları bir hayli arttı. Geçtiğimiz hafta Aydın ilimizde bir kız öğrencimiz asansör kazası sonucu vefat etti. Geçtiğimiz günlerde de Isparta KYK yurdunda asansör sorunu ortaya çıktı. Bu tür olayların sık sık yaşanması hem kurum ve kuruluşları hem vatandaşlarımızı tedirgin etti. 

“ASANSÖRLERİN BAKIMI KONUSUNDA 

GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLMELİ” 

Bu nedenle, siz asansör firmalarını Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği başta olmak üzere diğer tüm kanuni prosedürler konusunda uyarmak istedik. Bu noktada; Türkiye genelinde asansör kullanımı ve bakımı sırasında meydana gelen yaralanmalı ve ölümlü kazaları engellemek için tarafların gereken hassasiyeti göstermesi gerektiği muhakkaktır. Asansörlerin güvenli hale getirilmesinin, bizim yani Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün en önemli denetim faaliyetlerinden biri olacağı kaçınılmazdır. 

“84 ASANSÖRÜN BAKIMINA 

BAŞLANDI BİZ DE DENETLİYORUZ” 

İl Müdürlüğü olarak ilimizde bulunan kırmızı etiketlendirilmiş asansör oranının en aza indirilmesi ana hedefimiz olacaktır. Bu doğrultuda, asansör denetimlerimiz çerçevesinde sizler tarafından yani asansör firmaları tarafından 84 asansörün bakımına geçtiğimiz Cuma günü başlanmış olup, şuan akadar 16’sı tamamlanmıştır.

“KANUN VE YÖNETMELİKLERE AYKIRI HAREKET

EDENLER HAKKINDA İDARİ İŞLEM YAPIYORUZ” 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi (HYB) olmadan ve Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği şartlarını sağlamadan hizmet vermekte olan firmaların faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik İl Müdürlüğü olarak her türlü tedbiri aldık almaya devam ediyoruz. Bunun aksine hareket eden firmalarla ilgili olarak da idari işlem yapıyoruz. Dolayısıyla, sektörde bulunan firmaların mağduriyet yaşamamaları için ilgili kanun, yönetmelik hükümlerini sağlamaları gerekmektedir. 

SUNUM YAPILDI 

Toplantıda son olarak; Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Abuzer Çiçek tarafından gerçekleştirilen sunumda sektör hakkında genel bilgilendirme yapıldı. Sektör temsilcilerinin Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile ilgili soru ve sahada uygulama sırasında yaşanan sorunların değerlendirilmesinin ardından toplantı sona erdi. 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °