Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal; Denetimlerimizi Düzenli Olarak Sürdürüyoruz

Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal; Denetimlerimizi Düzenli Olarak Sürdürüyoruz

ISPARTA 23.03.2023 11:58:00 0
Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal;  Denetimlerimizi Düzenli  Olarak Sürdürüyoruz

2023 yılı içerisinde hazır ambalajlı mamullere yönelik olarak yapılacak denetimler öncesinde Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından sektör temsilcilerine yönelik, bilgilendirme toplantısı dün Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İl Müdürü Tufan Uysal; “Hazır ambalajlı mamullerin denetimini 2007 yılından bu tarafa her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Dün saat 14.00’de başlayan ve Isparta İlinde hazır ambalajlı mamul üretimi yapan firmaların katıldığı toplantıda konuşan İl Müdürü Tufan Uysal, Toplantıya Isparta İlinde hazır ambalajlı mamul üretimi yapan firmalar katılım sağladı. Toplantının açılış konuşmasında İl Müdürü Tufan Uysal; “3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ve 7223 Sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu’na dayanılarak hazırlanarak yürürlükte bulunan Hazır Ambalajlı Mamullerin Ağırlık Ve Hacim Esasına Göre Net Miktar Tespitine Dair Yönetmelik (76/211/AT) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen yıllık denetim planı çerçevesinde, hazır ambalajlı ürünlerde miktar ve etiket kontrolleri yapmak suretiyle tüketicinin korunması ve hazır ambalajlı mamul üreticilerinin metroloji konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce her yıl düzenli olarak denetimler yapılmaktadır.

Yapılan bu denetimlerde zaman zaman eksikler tespit edilmekte ve idari işlem yapmak zorunda kalınmaktadır.  Yapılan bu idari işlemler hem ekonomik anlamda hem de firmaların ticari itibari anlamında işletmelerde büyük sıkıntılara yol açmaktadır. Denetimlerin temel amacı tüketici haklarının korunması, haksız rekabetin önlenmesi ve Kamu düzenin sağlanmasıdır. 

“DENETİMLERİMİZİ 

DÜZENLİ OLARAK YAPIYORUZ” 

Hazır ambalajlı mamullerin denetiminin 2007 yılından bu tarafa her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini, İlimizde genel olarak üretici firmalarda olumsuz bir durumla karşılaşmamakla birlikte zaman zaman gerek çalışan, gerek dolum sistemi kaynaklı gerekse bilgi eksikliğinden kaynaklanan olumsuzlukların ortaya çıktığını, bu olumsuzluklar karşısında firmalara idari işlemler uygulandığını” ifade etti. Açıklamaların devamında İl Müdürü Tufan UYSAL: “7223 Sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu’nda yapılan güncellemeler neticesinde uygun olmayan hazır ambalajlı mamullere ilişkin idari para cezası miktarlarının yüksek olması nedeniyle denetim öncesinde sektöre yönelik bilgilendirmenin uygun olacağını değerlendirdiklerini, amaçlarının cezai işlem uygulamak yerine öncesinde önlemlerin alınarak hem tüketicilerin hem de işletmelerin mağdur olmaması yönünde hareket ettiklerini” belirtti. 

Toplantının devamında, yapılan sunum ile İşletmelere güncellenen mevzuat, denetim ilkeleri, işletmenin sorumlulukları, idari para cezaları ve Bakanlığın talimatları hakkında bilgilendirme yapıldı.

   


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °